De leukste attractieparken in Nederland

Ben jij op zoek naar een leuk en spannend dagje uit in Nederland? Een leuk attractiepark kiezen is erg lastig, ook omdat er zoveel verschillende soorten zijn. Hieronder vind je een aantal leuke attractieparken verspreid over heel Nederland. 

De Efteling

Attractiepark de Efteling heeft een heel groot aanbod aan allerlei activiteiten, denk dan aan betoverende attracties, spannende achtbanen en geweldige shows. De Efteling heeft eigenlijk voor vrijwel iedereen wat te bieden. De Efteling is het grootste en bekendste attractiepark van Nederland en heeft jaarlijks maar liefst 5 miljoen bezoekers. Het attractiepark ligt in Kaatsheuvel, midden in de natuur. Er zijn attracties voor kleine kinderen, de gehele familie en echte durfallen met te gekke achtbanen. De Efteling heeft ook te gekke shows, waarbij je plaats kunt nemen op de tribune en de spectaculaire shows kunt bijwonen. Er zijn ook een aantal eettentjes en restaurantjes in het attractiepark te vinden, waar veel verschillende soorten eten en drinken geserveerd worden. De Efteling 365 dagen per jaar geopend, weer of geen weer. Ieder seizoen is wel goed voor een bezoek aan de Efteling.

Duinrell

Duinrell is een attractiepark dat in Wassenaar gevestigd is en middenin de duinen ligt. In Duinrell kun je ook van de prachtige omgelegen natuur genieten. Duinrell heeft spannende achtbanen, maar ook leuke attracties voor kleine kinderen. Een andere leuke en heel bekende attractie in Duinrell is het Tikibad, het grootste waterpark van de Benelux. Het Tikibad staat bekend om zijn vele en fantastische glijbanen en is het hele jaar geopend. Duinrell heeft ook nog een vakantiepark waardoor je kunt blijven logeren in het park. Je kunt verblijven in een zogeheten Duingalow, camping, lodgetent of gebruik maken van groepsaccommodaties. Als je in Duinrell verblijft heb je eigenlijk een pretpark en zwembad in de achtertuin, hoe vet is dat! Daarnaast kun je nog genieten in de bossen, duinen, het strand of de zee. 

Slagharen

Slagharen is een attractiepark voor zowel jong als oud. Het park heeft rustige ritjes voor kinderen, maar ook hele spannende en grote attracties die voor echte durfallen gemaakt zijn. Naast de attracties heeft Slagharen ook een waterpark, genaamd Aqua Mexicana. Dit is een waterpark vol met fantastische glijbanen en andere leuke waterattracties. Slagharen biedt ook de mogelijkheid om te logeren in het park. Wanneer je een van de accommodaties van slagharen boekt, krijg je onbeperkt toegang tot het water- en attractiepark. Het is ook mogelijk om een eigen tent of caravan mee te nemen. In dit geval is het waterpark niet inclusief. 

Walibi

Een echt attractiepark is Walibi, dit park staat namelijk vol met fantastische achtbanen. Walibi bevat zelfs een aantal achtbanen waar je een hele sterke maag voor moet hebben. In de Goliath ga je bijvoorbeeld als een speer met maar liefst 106 kilometer per uur. Walibi heeft niet alleen maar zulke snelheidsduivels, er zijn ook attracties die minder snel gaan en voor meer mensen toegankelijk zijn. Walibi heeft meer dan 30 verschillende attracties. Mocht je een aantal dagen willen genieten van Walibi, kun je terecht in Walibi Village. Walibi Village heeft maar liefst 142 bungalows waar je na een dag vol attracties kunt ontspannen.

Bekijk hier ons aanbod aan alle daguitjes.

Watermuseum

Watermuseum is het kindvriendelijkste museum

Zoek je nog een leuk uitje voor in de kerstvakantie? Ga dan vooral eens naar het watermuseum. Dit museum is volgens museum de kids ‘kidsproof’. Daarnaast heeft dit museum alweer de prijs ‘kindvriendelijkste museum’ van het jaar in ontvangst mogen nemen! In de kerstvakantie gaat het museum helemaal los met een gezellig feestje ‘Waterlab’. Dit feestje is specifiek voor kinderen van 6 – 12 jaar en hun ouders. Al experimenterend kan je kind helemaal los gaan en de wateractiviteiten ontdekken! Mocht je de kerstvakantie al helemaal volgepland hebben dan is het watermuseum ook altijd interessant wanneer het zomerseizoen weer in aantocht is.

Lekker veel doen!

Kinderen houden van doen en actief bewegen. Daarnaast willen kinderen ook nieuwe dingen leren en dat alles natuurlijk het liefste op een speelse manier! Bij het watermuseum kan je kind het allemaal ervaren en beleven. Je kind krijgt heel wat informatie over water en hoe je dammen kan bouwen. Ook ziet je kind meteen welk effect zijn actie heeft en op welke manier het water op zijn dam reageert. Op een zomerse dag is het ook nog eens extra verkoelend om een dam te bouwen. Kleddernat wordt je kind er zeker van en jij waarschijnlijk ook! Ook krijgen kinderen te weten hoeveel water er in een lichaam zit en hoe het is om in een riool te zijn. Ook snappen kinderen na een bezoekje bij het watermuseum eindelijk waar het water van de toilet naar toe gaat (en die stinkende drol natuurlijk!).

Plezier en vertier

In het museum staan heel wat bouwwerken en kinderen kunnen overal naartoe lopen en spelen. Met hun eigen ogen komt water tot leven en ze begrijpen daarom ook de noodzaak van water. Zeepbellen maken is ook een leuke activiteit. Kinderen staan op een cirkel en kunnen de ring rondom de cirkel oppakken waardoor er een zeepbel ontstaat. Daarnaast is het zeker aan te raden om samen met vriendjes en vriendinnetjes naar het watermuseum te gaan. Het museum ligt in Arnhem en naast het museum is er ook nog eens een prachtig park. Wandelen in het park is een fijn uitje zeker op het moment dat jullie als gezin wat rust willen hebben.

Leuke weetjes

Het museum was vroeger een watermolen en de officiële naam was: St. Agnieten-Begijnenwatermolen. De watermolen behoorde tot het nonnenklooster van de Augustijnenorde. De nonnen werden ook wel begijnen genoemd omdat ze geen kloostergelofte hebben afgelegd. Wel leefden ze kuis, gehoorzaam en godsdienstig in de 15e eeuw. Pas sinds 1998 kwam voormalig dijkgraaf mr. H. van Brink met het idee om een museum te maken van het pand. Dit ging niet zonder slag of stoot want de molen was dringend toe aan een renovatie. Pas in 2002 is het pand verbouwd tot watermuseum. Tot nu toe bestond er nog geen watermuseum in Nederland en dit bleek een prachtige kans om het Nederlandse volk voor te lichten over het reilen en zeilen van het water. In 2004 is het museum officieel geopend door de toenmalige staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan onze informatiepagina over het Watermuseum: https://www.nappas.nl/dagjes-uit/nederlands-watermuseum/

Rondvaart Biesbosch in de wintermaanden

Wie denkt dat een rondvaart alleen mogelijk is in de zomer heeft het mis! Misschien is de Biesbosch zelfs wel op zijn mooist in de wintermaanden. Al zal menig zomerliefhebber dit ontkennen maar dat mag de pret zeker niet drukken. Ook in de winter is er veel moois te beleven op het water. Zeker op het moment dat het sneeuwt is het winterse landschap adembenemend. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken dat het te druk is in dit natuurgebied. De auto parkeren zal in de winter geen probleem zijn in de Biesbosch. Vooral natuurliefhebbers die houden van rust en stilte komen tijdens deze rondvaart Biesbosch zeker aan hun trekken. Kleed je wel lekker warm aan want het kan best fris zijn op het water!

Rondvaart Biesbosch geschikt voor jong en oud!

Vooral in de maanden november, december, januari en februari worden de Biesbosch winter rondvaarttochten georganiseerd. De rondvaart duurt een uur en om de families warm te houden heeft de rondvaartboot voldoende dekens tot zijn beschikking. Eenmaal aan boord word je flink verwend met een heerlijke mok warme chocolademelk en een echte beverkoek. De schipper is een deskundig man die de hele Biesbosch rondvaart op zijn duimpje kent. Tijdens de tocht wordt er aandacht besteed aan het ontstaan en de rijke geschiedenis van de Biesbosch. Het enthousiasme van de schipper spat er vanaf wat voor de luisteraar ook erg leuk is om mee te maken. De Biesbosch is natuurlijk ook een plek om trots op te zijn. Het is immers een zeer waterrijk natuur- en recreatiegebied tussen Brabant en Zuid- Holland.  Voor de ware natuurliefhebber is er veel moois te zien in de wintermaanden. Bevers zijn actief in het water en heel wat groepen vogels weten dekking en voedsel te vinden in dit gebied. Al zijn er ook een hoop vogelgroepen die in dit jaargetijde naar tropische oorden vliegen en later dit jaar weer terugkomen.

Geschiedenis rondvaart Biesbosch in een notendop

Kan je niet wachten en wil je nu al wat weten over de geschiedenis van de Biesbosch? Dat snappen wij van de redactie helemaal. Voor de ongeduldige enthousiasteling schrijven we nu kort iets over de geschiedenis. De Biesbosch was vroeger de plek waar er heel wat werkgelegenheid werd gecreëerd voor mannen en vrouwen. Stoelzittingen werden met de hand in elkaar geweven. Biezen waren de planten die hier ideaal voor waren en werden daarom ook veelvuldig geoogst. Naast stoelzittingen werden er ook mattenbiezen van gemaakt. Naast de biezen werd er ook heel wat houtgehakt. Met dit hout werden er paaltjes gemaakt voor in de weilanden. Ook werd het hout gebruikt om gereedschap van te maken. Tegenwoordig groeien er op de hakpercelen verschillende kruiden zoals smeerwortel, fluitenkruid en holpijp. De ‘hakcultuur’ veranderde op een gegeven moment waardoor er weelderige wilgenbossen ontstonden. Aan de randen van deze wilgenbossen groeien er heel wat planten. Denkend aan de berenklauw, grote klis en kattenstaart. Menig kind heeft zijn handen verbrand aan de berenklauw, al bloeit deze alleen in de zomer dus dat scheelt weer heel wat leed! En vanaf de rondvaartboot kan er eigenlijk niks gebeuren behalve dat er flink genoten wordt van de adembenemende natuur!

Herfst-uitjes

Het is weer voorbij…

Het is weer voorbij, die mooie zomer. Maandag aanstaande is het officieel Herfst en moeten we dus weer een maand of negen wachten op een nieuwe zomer. Maar gelukkig valt er ook in het najaar genoeg leuks te doen!

Lees meer

Top 4 rondvaarten in Nederland

Wil je ons fraaie land eens van een heel andere kant zien? Wij verzamelden voor de liefhebbers van vertier op het water onze vier top-rondvaarten. Maak – met korting – een boottocht door de fraaiste steden en/of gebieden van Nederland!

Lees meer

Kaart Nederland

Rondje Nederland

Deze zomer trekken weer velen er op uit naar een bestemming in Europa en zelfs ver daarbuiten. Maar wat dacht je van ons eigen land? De variatie per provincie op het gebied van bijvoorbeeld landschap is enorm en de mogelijkheden voor een geslaagde tijdsbesteding bijna oneindig. Een klein rondje Nederland dus…

Lees meer

Archeon

3 tips voor een leuke buitenactiviteit

De zomer staat weer voor de deur en hoewel het weer vooralsnog bijzonder wisselvallig is, zijn er genoeg mooie dagen waarbij we er lekker op uit kunnen. Is het mooi weer, dan willen we natuurlijk niet binnen blijven, maar naar buiten en genieten! Wil je lekker naar buiten en zoek je inspiratie voor een leuke buitenactiviteit, dan kunnen wij je met deze tips op een goed idee brengen.

Lees meer

Tips voor stoere mannenuitjes

Een paar biertjes en een goede voetbalwedstrijd op tv is eigenlijk al genoeg voor mannen om het gezellig te hebben samen. Toch is het voor de verandering ook leuk om eropuit te gaan en iets avontuurlijks te gaan doen. Even lekker met de mannen onder elkaar, zonder de vrouwen.

Lees meer

stelletje op handdoek in park

Quality time maken voor jou en je lief

Heb je net een relatie, dan wil je zo veel mogelijk bij elkaar zijn en samen leuke dingen doen om elkaar beter te leren kennen. Aan quality time geen gebrek. Naarmate de relatie langer duurt neemt het gewone leven weer de overhand met werk of school, sport en sociale verplichtingen. Dat is natuurlijk wel zo gezond, maar daarin schuilt ook een gevaar.

Lees meer

De leukste dingen om te doen in Den Haag

Den Haag, het politieke hart van Nederland, is absoluut een bezoekje waard. Deze mooie stad achter de duinen heeft veel interessante musea, een gezellige binnenstad met leuke winkels en het strand is er vlakbij. De mogelijkheden voor een leuk dagje uit zijn eindeloos. Met deze tips ben je in ieder geval verzekerd van een verrassende dag in Den Haag!

Lees meer