vakantie-uitjes zomer 2018 NapPas

Vakantie-uitjes: voordelig op stap in de Zomervakantie!

Had jij jezelf ook aan het begin van het nieuwe jaar voorgenomen meer te gaan bewegen? En is het gelukt? Of ben jij ook, net als een grote groep landgenoten, na een voorbeeldige start in de eerste week van januari teruggevallen in je oude patroon: na het werk op de bank ploffen onder het genot van hapje en drankje en de nieuwste toffe serie op Netflix? Geen zin, geen tijd, te moe om te sporten, een stuk te wandelen of fietsen. Ook de kinderen zijn liever met hun smartphone of laptop in de weer dan dat ze buiten rennen en ravotten. Herkenbaar? Doe er snel iets aan met deze tips voor vakantie-uitjes 2018! 

We weten hoe slecht zitten is

Zitten is het nieuwe roken, hoor je veel de laatste tijd. De onderzoeken over hoe slecht veel zitten is, vliegen ons om de oren. We weten heus wel dat veel zitten niet goed is en dat we meer moeten bewegen, maar tot actie overgaan blijkt nog best lastig te zijn. En niet alleen de op kantoor werkende volwassene zit teveel. Ook het onderwijs op basis- en middelbare school vindt voor het overgrote deel in de klas plaats, waar kinderen worden geacht aan hun tafeltjes te zitten en op te letten. De tieners blijven wat dat betreft niet achter: zowel thuis als op school brengen ze uren achter de computer door. Voor we het weten is er alweer een half jaar voorbij en moeten we concluderen dat we niet genoeg aan beweging hebben gedaan.

Goede voornemens voor de zomervakantie

De redding is echter nabij! De zomervakantie komt eraan en er zijn veel leuke vakantie-uitjes om met het hele gezin plezier hebben en bewegen te combineren. Kies voor sportieve uitjes en sla twee vliegen in één klap: een gezellige dag met z’n tweeën, met vrienden of familie én eindelijk de broodnodige beweging. Wellicht ontdek je wel een nieuwe hobby en ervaar je weer eens hoe leuk bewegen kan zijn. Geen excuses meer! Geen zin: ervaar zelf hoe leuk bewegen kan zijn. Geen tijd: het is vakantie, natuurlijk heb je tijd. Te moe: wist je dat je juist energie krijgt van bewegen? Geef je kinderen het goede voorbeeld en kies voor een uitje met beweging.

Buiten spelen

Het fijnste is bewegen in de natuur. Nederland heeft veel mooie natuur te bieden. Lekker wandelen, fietsen of varen op vele schitterende plekken. Of bezoek een attractiepark waar je al wandelend doorheen loopt. Ongemerkt leg je zo heel wat meters af. Via NapPas krijg je korting op veel attractieparken. Wat dacht je van klimmen en klauteren in het Sprookjeshof als een van de vakantie-uitjes?

Vakantie-uitjes als het regent?

Helaas kennen de Nederlandse zomers ook nog wel eens regenachtige dagen. Dan zijn er genoeg mogelijkheden om binnen lekker te bewegen. Laat de kinderen losgaan in het grootste indoor speel- en attractiepark in de Randstad, Kidzcity. Of ga een naar een museumdat kan ook in de zomer!

Geen excuus meer: gebruik de zomervakantie om je goede voornemens nieuw leven in te blazen!

 

Boogschieten NapPas

Dagje boogschieten: schot in de roos!

Boogschieten spreekt tot de verbeelding. Veel mensen kennen het boogschieten van populaire films en verhalen, zoals Lord of the Rings en The Hungergames. En wie heeft er niet gehoord van Robin Hood, die volgens de legende steevast met de tweede pijl de eerste, midden in de roos, doorkliefde?

In de tijd van Robin Hood werden pijl en boog niet alleen voor de jacht gebruikt, maar ook tijdens toernooien waar stoere mannen met hun boogschietkunsten indruk maakten op het publiek. Vandaag de dag wordt boogschieten nog steeds over de hele wereld beoefend. Het is zelfs een Olympische sport. Ook in Nederland beoefenen duizenden mensen deze uitdagende sport, in verenigingsverband of als activiteit voor een gezellig dagje uit. Lijkt het je leuk om het boogschieten uit te proberen? Lees dan verder!

Geschiedenis van boogschieten

Archeologen vermoeden dat zo’n 15.000 jaar geleden de eerste pijl uit een boog vloog. Voordat het buskruit werd uitgevonden gebruikte de mens duizenden jaren de boog voor de jacht of om oorlog te voeren. In sommige delen van de wereld werd zelfs nog heel recent gejaagd en gevochten met pijl en boog. Denk maar aan de “Native Americans” (Indianen) uit Noord-Amerika die jacht maakten op bizons.  

Hoe het werkt

Bij het boogschieten gebruik je een boog waaraan een pees verbonden is en een pijl. Door de pees te spannen en los te laten geef je de pijl vaart. Daarbij richt je op een ronde schietschijf die een aantal meters verderop staat. Hoe dichter de pijl in het midden (de roos) van de schietschijf terecht komt, hoe hoger de score. Boogschieten is geen ingewikkelde sport en iedereen kan er met enige uitleg en oefening veel plezier aan beleven. Bovendien kan de spanning van de pees worden aangepast, waardoor zowel jong als oud de roos kan raken. Het is daarom bij uitstek een familie-activiteit.

Bij deze sport draait het om concentratie, spierbeheersing en een goed oog. Juist deze combinatie geeft een ontspannend effect. Tel daarbij het fantastische gevoel dat je ervaart als je de roos raakt en het is duidelijk dat boogschieten garant staat voor een paar uur gezelligheid en ontspanning.

Boogschieten met korting

Via NapPas zijn er diverse mogelijkheden om deze leuke activiteit te ervaren. Waan je tijdens een 90 minuten durende workshop in de middeleeuwen of probeer naast de rechtopstaande handboog met een liggende kruisboog het doel te raken. Denk aan Willem Tell die met een kruisboog een appel van het hoofd van zijn zoontje schoot. Bekijk hier alle dagjes uit met deze buitensport op de NapPas website en geniet van de aantrekkelijke kortingen.

Laat deze kansen voor een schot in de roos niet voorbij gaan!

Uit met korting Aanbiedingen NapPas met korting

Karten met NapPas korting!

Autosport ontwikkelt zich nog steeds in hoog tempo. Mede door het succes van Max Verstappen is er veel interesse in de sport. Karten is natuurlijk niet het echte werk, maar je kunt wel lekker oefenen (en doen alsof). Bij de meeste kartbanen kunnen kinderen met een minimale lengte van 1.35 al een uur de baan op. Hierdoor is karten ook zeer geschikt als familie-uitje. Ook erg leuk om te doen met een vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of gewoon gezellig met vrienden onder elkaar. Bekijk hieronder het aanbod voor karten met NapPas korting.

Lees meer

Mooie natuurgebieden NapPas

Mooie natuurgebieden om naartoe te trekken

Trek je jas uit en duik de natuur in! Wanneer je dat regelmatig doet dan ontdek je dat Nederland op het gebied van natuur zeer veel te bieden heeft. Soms realiseren we het ons te weinig, maar ons land bestaat uit een grote diversiteit aan mooie natuurgebieden en landschappen. Natuurlijk staan we bekend als polderland, maar vergeet ook vooral niet dat er gebieden zijn waar fraaie heuvels en vlakke landschappen elkaar afwisselen. Of wat dacht je van de waddeneilanden als natuurgebied? We benoemen een aantal bijzondere plekken in Nederland die de moeite waard zijn om naartoe te gaan.

Lees meer

Dagje uit kinderen Nappas

Dagjes uit voorjaarsvakantie 2018 – met korting!

Wie in Nederland wil genieten van een dagje uit met het gezin of vrienden, kan kiezen uit een ruim aanbod van dagjes uit. Wij hebben de vier best gewaardeerde NapPas dagjes uit voor je op een rij gezet. Met de NapPas krijg je ook nog eens korting op onderstaande uitjes!

Lees meer

Boogschieten kinderen nappaz

Boogschieten met NapPas korting!

Spannen, richten en afvuren! Dat is waar het om gaat bij boogschieten. Het lijkt eenvoudig, maar het vraagt wel oefening en concentratie. Zodra je de kunst van het boogschieten onder de knie hebt is er geen stoppen meer aan. Deze activiteit leent zich heel goed voor een een dagje uit in teamverband, zoals een bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest. Bekijk het aanbod voor boogschieten met NapPas korting.

Lees meer

valentijn korting nappas

Valentijnskorting: verras je date met valentijn!

Het is bijna zover: de dag van de liefde oftewel valentijnsdag! Dit is de kans om je geliefde te laten weten hoeveel hij of zij voor je betekent. Wat is er leuker dan elkaar verrassen met een romantisch gebaar? Dat kun je doen met rozenbladeren, champagne en kaarslicht óf door de leukste date ooit te verzinnen. We helpen je met ideeën voor een aantal originele dates met valentijnskorting.

Lees meer

Dagje uit Friesland Nappaz

Dagje uit in Friesland met korting!

Ontdek bijzondere uitstapjes voor een dagje uit in Friesland met vrienden, vriendinnen, collega’s of het gezin. Van het boerderijleven op het platteland tot en met skydiven in Ameland. Met de NapPas geniet je van aantrekkelijke kortingen op een leuk dagje uit in Friesland.

Lees meer

Kerstvakantie nappas

Kerstvakantie: wat te doen? Laat je inspireren met deze tips!

Heerlijk, het is kerstvakantie en daarom kun je even helemaal niks doen! Toch gaan de meesten zich al snel vervelen na enkele dagen op de bank hangen. Gelukkig zijn er genoeg leuke dagjes uit in Nederland om jezelf tijdens de vakantie bezig te houden. En het hoeft niet altijd duur te zijn, een goedkoop dagje uit met het gezin kan ook. Laat je inspireren met onderstaande tips!

Lees meer