Uitstapjes in de natuur in de zomerVoordeel uitjes

Uitstapjes in de natuur in de zomer

Ben jij dol op uitstapjes in de natuur en heb jij in de zomer wel eens dat je er graag uit zou willen, maar niet weet wat je zoal kunt gaan doen? Dat is misschien niet eens zo heel vreemd, want tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van uitstapjes maken in de natuur, hoewel er best wel een aantal verschillen zitten tussen de uitstapjes die je zou kunnen maken in de natuur. Ga jij met je kinderen of kleinkinderen de natuur in, dan zal het uitstapje in de natuur misschien net iets anders zijn dan wanneer jij samen met je partner of een stel vrienden gaat. Wat gaat het leukste uitstapje in de natuur voor jou deze zomer worden?

Wandelen in de natuur

Tegenwoordig zijn er super veel wandelmogelijkheden in de zomerperiode en dan valt er ook nog eens een hele hoop te zien. Je kunt denken aan het spotten van dieren, maar wat dacht je van de leukste bloeiende bloemen op de wandelroute. Als je gaat wandelen aan zee, zul je ook allerlei geweldige dingen kunnen spotten. Hierbij kun je denken aan insecten, vissen, schelpen en natuurlijk schepen op de zee. Wat kies jij, lekker uitwaaien aan de zee of zoek jij liever verkoeling in het bos?

Varen op het water

Als het lekker warm is in de zomer zoeken we veelal het water op en dat is niet voor niets. Je kunt een leuk dagje uit gaan varen op het water, hier zijn namelijk diverse mooie plekken voor in ons land. Je kunt er voor kiezen de drukke vaarwateren op te zoeken, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden als je juist de drukte wilt vermijden. Let wel even goed op of je ook echt een bootje kunt huren op de plek waar jij zou willen gaan varen. Wil jij liever wat sportiever aan de slag, dan kun je ook kiezen voor wat waterpret! Denk maar eens aan een mooie route met de kano of de kajak, dit zal zorgen voor een hoop plezier.

Een dagje uit met kinderen

Ook met de kinderen is een dagje uit in de natuur een prima mogelijkheid, omdat hier steeds mooiere plekken voor te vinden zijn. Er zijn namelijk  steeds meer plekken te vinden met een flink stuk speelnatuur. Dit betekend dat een stuk natuur zo ingericht is, dat kinderen kunnen genieten van water, zand en ze kunnen lekker klauteren. Wist je dat het aantal plekken met speelnatuur al opgelopen is naar zeker 20? Vaak is er ook een horecagelegenheid in de buurt, zodat jullie even lekker iets kunnen eten of drinken. Kinderen kunnen hier al hun energie kwijt, waardoor ze aan het eind van de dag lekker moe zullen zijn.

Cultuur snuiven

Je kunt natuurlijk ook een beetje cultuur snuiven op het cultureel erfgoed, veelal hebben deze mooie buitenplaatsen met hele mooie aangelegde tuinen. In de buurt kun je in bijna alle gevallen lekker wandelen, maar ook een mooi ritje op de fiets mag eigenlijk niet ontbreken.

Leuke goedkope uitjes in Nederland voor iedereen!

Leuke goedkope uitjes gezocht? Helemaal gratis of voor weinig geld leuke dingen doen is zeker mogelijk! Wij weten jou te vertellen wat leuk is voor het hele gezin om te doen! Het is natuurlijk wel afhankelijk van het weer wat leuk is om te doen met (kleine) kinderen. Want op een regenachtige dag in een nationaal park rondlopen is natuurlijk niet je van het. Maar een verfrissende duik nemen in een zwembad is dan natuurlijk wel erg geschikt!

Wij weten leuke dingen om te doen om een goedkoop dagje uit te gaan! Heerlijk spelen, leuk voor volwassenen en kinderen. Je kan natuurlijk naar een speeltuin, het Nijntje museum, levensechte dinosaurussen spotten, naar het Grote Kabouterbos Dronten of een rondleiding krijgen door het nationaal gevangenismuseum, maar er zijn ook andere goedkope uitjes die je kan doen die jou geld besparen!

leuke goedkope uitjes

Goedkope uitjes in Nederland

Van het Nijntje museum in Utrecht, een uitje in Zuid-Holland, Zuid Limburg tot aan Friesland, Groningen en speeltuin Appeltje Bergen op Zoom. Er zijn door heel het land leuke tips voor een dagje weg die gratis zijn, weinig kosten of zelfs minder dan 10 euro per persoon kosten! Wij hebben voor jou de leuke tips waar kinderen en ouders erg blij van worden!

Je kan natuurlijk op een regenachtige dag lekker de tv aanzetten en een serie of een film kijken. Maar weet je wel welke leuke uitjes je dan misloopt? In Nederland zijn veel gratis en goedkope uitjes die op jou zitten te wachten! Het is toch leuk om low budget uitjes te doen met vrienden, ouders of kinderen waarbij je je de hele dag kan vermaken.

Gratis uitjes die de moeite waard zijn!

We kunnen allemaal wel leuke uitjes bedenken, maar soms klinkt dit minder leuk dan dat het is. Gratis uitjes van een blote voetenpad, een kinderboerderij, een speeltuin tot aan heerlijk wandelen in een nationaal park of een bezoek aan een museum. Dit zijn de echte goedkope uitjes waarbij je je de hele dag lekker kan vermaken.

Wat natuurlijk gratis toegankelijk is zijn bossen, stranden en andere natuurgebieden. Heerlijk om te wandelen en te genieten van een prachtig uitzicht. Ga bijvoorbeeld naar het hoogste punt van de Posbank om over een mooi natuurgebied heen te kijken. Is het strand aanwezig in de buurt? Hoe lekker is het dan om de hele dag je te vermaken op het strand, te wandelen en lekker te spelen in het water. Een leuk uitje waarvan zowel kinderen als volwassenen van gaan stralen!

Geniet van de mooie natuur in Nederland

Wat natuurlijk ook heel leuk is een uitje naar het bos! Vind hier een leuke plek om te picknicken met eigen eten, spot bijzondere dieren en geniet van de mooie natuur. Hutten bouwen? Dat kan natuurlijk ook! Hoe heerlijk is het om de Nederlandse bossen te ontdekken. Dit is natuurlijk een goedkoop uitje die wel héél goedkoop is! Bij de Utrechtse heuvelrug vind je vele wandelroutes die ook leuk zijn om te doen met kinderen!

Voor de jongere kinderen is een bos net het grote kabouterbos, een plek waar ze heerlijk kunnen fantaseren op een speelse manier.

Een leuke plek om je een hele dag te vermaken is bijvoorbeeld in de omgeving van de Soesterberg, dichtbij het militair museum. Her kun je met het hele gezin lekker wandelen, spelen in de speeltuin of je uitleven op de stormbaan. Deze omgeving is tijdens openingstijden gratis toegankelijk! Een goedkoop dagje weg dus!

leuke goedkope uitjes met het gezin

Een gezellig dagje vertoeven in een speeltuin

Sowieso zijn speeltuinen een leuke plek voor kinderen. Kinderen komen hier tijd te kort. In een speeltuin maken kinderen snel nieuwe vrienden, neem oud speelgoed mee en ze vermaken zich de hele dag! Een speeltuin voor kinderen vind je natuurlijk door heel het land heen. Kijk snel naar een leuke speeltuin bij jou in de buurt als je op zoek bent naar een goedkoop uitje!

Bezoek een kinderboerderij in de buurt

Een kinderboerderij vind je ook in vele dorpen en steden, van Zuid-Holland, Noord-Holland tot aan Friesland. Ook dit behoort tot de goedkope uitjes! Soms is een kinderboerderij zelfs gratis toegankelijk! Anders is dit zeker een goedkoop uitje dat leuk is voor het hele gezin.

Denk aan de Koperen Ezel waar kinderen kunnen leren van bijzondere dieren, de natuur leren kennen en lekker kunnen spelen in de speeltuin. Een erg leuke kinderboerderij voor een dagje weg voor een low budget!

Gratis uitjes? Ga vliegtuigen spotten

Wil je graag een dagje weg waarbij je een bijzondere ervaring hebt? Dan is vliegtuigen spotten zeer geschikt! Je kan de vliegtuigen zien stijgen en landen, het geluid wat hierbij gehoord wordt is enorm!

Je kan een goedkoop dagje uit en lekker vliegtuigen spotten op Schiphol! Maar ook Teuge in Gelderland is een plek waar jij vliegtuigen kan spotten. Hier kun je zelfs de parachutisten zien landen.

Een goedkoop uitje voor het hele gezin

Een bezoek aan een prehistorisch dorp is leuk, leerzaam en een dag vol plezier! Zo kun je leren van het historisch museum Hengelo, een kijkje nemen bij het nationaal Onderduikmuseum of een uitstapje maken naar het openluchtmuseum Ootmarsum. Een leuk dagje uit waarvan jong en oud zal leren! Door middel van een ontdekkingsreis leer je over de geschiedenis van Nederland.

Goedkope uitjes om te leren over de Nederlandse geschiedenis?

Ben jij geïnteresseerd in de Nederlandse geschiedenis? Vind jij het gaaf om diverse voertuigen van WOII te zien? Het museum bevrijdende vleugels is dan wat voor jou! Hier leer je over de indrukwekkende operatie Market Garden en kun je genieten van het restaurant! Aan de kinderen natuurlijk ook gedacht, want een speeltuin met diverse speeltoestellen is natuurlijk aanwezig!

Kies jij voor een goedkoop dagje uit met vrienden?

Een leuk dagje uit met vrienden? Hoe leuk is het om voor een low budget spanning te ervaren in een te gekke escape room? De adrenaline giert door je hele lichaam, je moet goed nadenken en samenwerking is erg belangrijk! Een escape room vind je door heel Nederland, denk aan Escape Room Gelderland of kies voor StoryGames Escaperooms Alkmaar!

Een historische vaartocht Binnendieze, een rondvaart in Utrecht of een rondvaart maken bij de Aalsmeerse praam. Ook dit zijn goedkope uitjes die leuk zijn om te doen met vrienden, volwassenen of voor ouders met kinderen. Met NapPas kun je hiervan genieten met de beste aanbiedingen!

Kies jij voor actieve uitjes?

Ben jij op zoek naar een actief uitje? Wil jij liever buiten met een groep vrienden leuke, actieve uitjes doen, ook dit kan voor een goedkoop dagje uit! Wil jij graag terreinrijden, boogschieten of karten? Denk eens aan de Fursten Forest Paintball. Hier kunnen volwassenen met een low budget een dagje uit beleven!

Toch meer fan van klimmen? Een klimbos is een leuk, actief uitje! Dit zelfs voor een bedrijfsuitje, denk bijvoorbeeld aan Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Verschillende parcours bieden de mogelijkheid om te klimmen voor beginnende- en gevorderde klauteraars.

leuke goedkope uitjes gezocht

Voor voordelige uitjes is er de NapPas!

Wil jij graag genieten van goedkope uitjes, geld besparen op een dagje weg, voor een low budget met vrienden of kinderen een dagje uit? Wil jij weten welke goedkope uitjes jij kan maken met de NapPas, kijk snel voor een goedkoop dagje weg!

Met de NapPas krijg je namelijk korting op meer dan 250 dagjes uit! Voor low budget uitjes is dit echt geschikt! Zo kun je namelijk genieten in een grote speeltuin, naar een dierentuin of ergens anders een leuk dagje weg voor soms maar een paar euro!

Met de NapPas kies je zelf hoelang deze geldig is, kun je kiezen uit meer dan 250 voordelige uitjes, krijg je korting per persoon (maximaal 4) en kun je vele keren genieten van de beste aanbiedingen! Voor jonge kinderen, oudere kinderen en voor volwassenen is dit echt de moeite waard!

Een leuk uitje waarbij kinderen spelen, leren over de Nederlandse geschiedenis, een escape room, een rondvaart maken of genieten van diverse speeltoestellen; met de NapPas is dit allemaal mogelijk! Je kan plezier maken in Gelderland, in de buurt van de Utrechtse heuvelrug, bij de Zaanse schans, in Noord-Holland, Noord-Brabant of neem het hele gezin de hele middag mee voor een leuk uitje in Zuid-Limburg.

Zou jij graag de NapPas willen aanschaffen voor een goedkoop uitje? Doe dit dan snel online zodat ook jullie kunnen genieten van vele leuke dingen.

Goedkope uitjes met kind op een zonnige- en regenachtige dag!

Goedkope uitjes met kind gezocht? Niet alles hoeft natuurlijk duur te zijn.. Er zijn genoeg leuke low budget uitjes die je met het hele gezin kan doen! De leukste uitjes zijn vaak ook gratis uitjes, je kunt jezelf namelijk ook een hele middag vermaken zonder dat jij hiervoor hoeft te bepalen. In Nederland is zoveel te doen zonder dat dit perse geld hoeft te kosten. Kinderen vinden vaak de kleinste dingetjes al leuk!

Van heerlijk wandelen, op de blote voeten in het zand spelen of een kleedje mee en in het bos hutten bouwen. Ook gratis uitjes met kinderen zijn hartstikke leuk om te doen! Er zijn ook vele low budget uitjes die je met kleine kinderen kan doen zodat de kinderen zich prima uitleven en het hele gezin een leuke dag heeft!

De leukste tips over goedkope uitjes met kinderen vind je hier! Wij hebben de leukste (gratis) uitjes voor jou op een rij gezet. Van Zuid-Holland, Noord-Holland tot een Noord-Brabant en Groningen. Overal in Nederland zijn low budget uitjes met kinderen te vinden!

goedkope uitjes met kind doen

Low budget uitjes op een regenachtige dag

Wanneer het weer buiten wat minder is, maar je toch een leuke uitjes met kinderen wil doen, is een grote speeltuin een echte aanrader! Denk bijvoorbeeld aan kinderstad Heerlen in Limburg, waarbij je met de kinderen veel plezier kan beleven tussen allerlei speeltoestellen. Ook bij KidZcity kunnen jullie je een hele dag vermaken met het hele gezin, heb je speciale kinderactiviteiten, lekker eigen eten en drinken meenemen en zo heb je een goedkoop dagje weg!

Ga op avontuur tijdens een escape room

Bij slecht weer is ook Escape Room Scheveningen een bezoekje waard! Het is de moeite waard omdat je samen een test moet doorstaan in 60 minuten. Zenuwslopend, maar echt een hele belevenis! Samenwerken staat hier dan ook centraal! Daarna kun je zelfs nog lekker wandelen over het mooie strand, wat een leuke aanvulling is van een dagje uit!

Kinderen vinden dit natuurlijk spannend, leuk en vernieuwend! Hoe leuk is het om samen tot een oplossing te komen als gezin zijnde.

Liever een dagje uit naar een museum?

Zijn jullie meer van het bezoeken van een museum? Dan kunnen jullie in Noord Brabant terecht bij museum Bevrijdende Vleugels. Hier leer je veel over de militaire gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. Geen gratis uitje.. Maar wel een heel leerzaam uitje!

Wat vaak ook erg leuk is om in de gaten te houden; de lokale krant! Als je de lokale krant goed in de gaten houdt lees je veel over open dagen. Op deze momenten is het zo dat je met kinderen naar open dagen van bedrijven of organisaties kan. Hier kun je dan een kijkje nemen, maar vaak is hier ook wel iets feestelijks. Dit is ook een van de leuke low budget uitjes!

Leuke (gratis) uitjes om te toen op een zonnige dag

Wat erg leuk is om te doen op een droge of zelf een zonnige dag? Geocaching met de kinderen! Je kan met je smartphone en een App kinderen zoeken. In heel veel landen zijn de geocaches verspreid zodat je met jouw kinderen op avontuur kan gaan!

Op ontdekking naar nieuwe dieren

Wat ook een leuk uitje met kinderen is, is naar een kinderboerderij of naar een dierentuin! Denk bijvoorbeeld aan reptielenhuis de Aarde, waar je met de kinderen bijzondere dieren kan tegenkomen. Op een kinderboerderij of in een dierentuin zullen kinderen een leuke dag beleven, ze kunnen heerlijk spelen en tegelijkertijd ook nog dingen leren over de dieren die op aarde leven. Hoe leuk is dat!

Voor speciale kinderactiviteiten moet je zijn bij Kameleondorp Terherne. Een avontureneiland waarbij paden je leiden over verschillende soorten landschappen waardoor je een echte avontuurlijke dag kan beleven!

Geniet van de gratis uitjes die er te bedenken zijn

Liever er gratis op uit? Denk er dan eens aan om de pretparken en een speeltuin achter wegen te laten.. Een van onze leuke ideeën is namelijk kijk eens om je heen.. Ga lekker een dagje vliegtuig spotten, neem bijvoorbeeld de verrekijker mee en fantaseer over de bestemming van de vliegtuigen die jij tegen komt.

Is er in de omgeving ergens een plas of een meertje waar jullie je als gezin kunnen vermaken? Neem een kleedje mee en installeer jezelf op een mini strandje. Neem leuk speelgoed mee voor de kinderen en ze zullen zich wel vermaken met het vangen van visjes, het bouwen van zandkastelen of lekker ravotten met elkaar. Meer low budget kun je het toch niet bedenken?

Op zoek naar een grote speeltuin met allerlei speeltoestellen?

De meeste kinderen maak je natuurlijk blij met een dagje spelen in speeltuinen. Leuk voor kinderen die nog jong zijn, maar ook voor de iets oudere kinderen heel leuk. Een van de leukste tips is toch wel Kabouterland Speeltuinen en Zoo, hier ontdek je telkens weer een nieuwe sprookje. Spelen, wandelen en genieten van de natuur, hier kan het allemaal! Dit is toch wel een leuk uitje voor het hele gezin!

Toch liever naar Zippa Zebra Funjungle? Tussen de ballenbaden, luchtkussens, glijbanen en klimtoestellen je een dagje vermaken? Deze speeltuin heeft het allemaal! Leuke attracties voor de kinderen die al wat ouders zijn, maar ook voor de kleine kinderen zeer geschikt! Dit is ook een plek waar ouders op een terras iets lekkers kunnen drinken en ook lekker kunnen genieten van de speeltuin. Hoe leuk is het om in deze speeltuin een kinderfeestje van de kids te organiseren?

goedkope uitjes met kind

Jouw uitjes nog goedkoper maken? Kies NapPas!

Natuurlijk zijn er ook nog veel meer andere dingen die leuk zijn om te doen. Voor de kleintjes, door de grotere kinderen en natuurlijk ook voor de hele familie. Van speeltuin, tot aan het ontmoeten van levensechte dinosaurussen, pretparken, het land van Jan Klaassen en het Nijntje Museum. Van uitjes in de Utrechtse heuvelrug, de Zaanse schans tot aan Noord Holland en Groningen. Vele uitjes zijn natuurlijk niet gratis, voor alle leuke dingen moet bijna betaald worden.

Gratis uitjes kun je natuurlijk ook zelf bedenken, een frisse neus halen op het strand in Zuid-Holland of een dagje spelen in de speeltuin. Low budget uitjes zijn er natuurlijk in overvloed, deze vinden de meeste kinderen natuurlijk ook erg leuk! Dit is allemaal leuk natuurlijk, maar hebben jullie al gehoord van de NapPas?!

Zo wordt een leuk uitje namelijk nog veel leuker! Een pas, die een (naar jouw keuze) een X aantal jaar geldig is, waarbij je korting krijgt op meer dan 250 leuke uitjes! Van een grote speeltuin, tot een dierentuin, dan uitjes met kinderen op een regenachtige dag tot aan leuke tips voor op de zonnige dagen!

Met de NapPas krijg je korting op vele uitjes, zo maak jij van alle uitjes, low budget uitjes!

KidZcity korting voor het hele gezin!

Met KidZcity korting krijg je korting op de spannendste attracties van indoor speeltuin Kidzcity Utrecht. KidZcity is een van de grootste, misschien wel de grootste indoor attractiepark van Nederland.

Het leukste indoor pretpark met spannende attracties

Verschillende attracties en moderne attracties maken KidZcity een futuristische speelstad voor kleine kinderen en oudere kinderen. Met de speeltuin korting kan je de leuke attracties bezoeken en kunnen de kinderen lekker klimmen en klauteren.

Het grootste indoor attractiepark staat vol met verschillende attracties en boordevol leuke klimtoestellen. KidZcity korting is perfect als je kinderfeestjes wilt geven in KidZcity of als je er regelmatig met je kinderen heen gaat.

Als ouder en meerderjarige begeleider kan je uiteraard mee het terrein op. Zo kan je mee de glijbaan af of kan je meedoen met een potje lasergamen. Anders kan je plaatsnemen op de comfortabele zitjes in het gezellige restaurant.

KidZcity korting

KidZcity korting op de spannendste attracties

Drinken meenemen mag hier, dus kan je hier zo lang blijven zitten als je wilt! Er zijn al veel kinderen die zich prima vermaakt hebben in KidZcity met de KidZcity korting acties. Profiteer gegarandeerd van de unieke uitverkoop deals en andere acties die de KidZcity korting biedt.

Op bezoek bij KidZcity

KidZcity is te vinden aan de vlampijpstraat 79, 3534 ar Utrecht. De actuele openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 18 uur. Parkeren hoef je ook geen zorgen om te maken, want er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Bij KidZcity hebben kinderen t/m 2 jaar gratis toegang en met de KidZcity korting krijg je zelfs 20% korting per persoon op de entree. Let er wel op, je kan de KidZcity korting niet combineren met andere speciale tarieven of de korting tegelijkertijd gebruiken. Je kan dus maar één actie tegelijkertijd doen.

De beste deals vind je bij NapPas!

Pretpark de Waarbeek met korting | Voordeeluitjes van NapPas

Schoolreisjes: welke parken zijn het populairst?

Het organiseren van een schoolreisje is een leuke bezigheid en er zijn allerlei attracties om een keuze uit te maken. Het belangrijkste is natuurlijk dat kinderen van de basisschool of voortgezet onderwijs de dag van hun leven beleven. Dat is eenvoudig te realiseren als je een keuze maakt uit de populairste parken.

Attractieparken

Attractieparken staan op nummer 1 als het om de populairste parken voor schoolreisjes gaat. De Efteling is een attractiepark waar zowel jonge als oudere kinderen zich uitstekend vermaken. Ook Slagharen is een geschikt attractiepark voor schoolreisjes met rustige attracties voor de jongste kinderen en avontuurlijke attracties voor oudere kinderen. Een voordeel van Slagharen is dat dit park in Hardenberg vanuit meerdere provincies gemakkelijk te bereiken is. Duinrell ligt in Wassenaar en heeft naast spannende achtbanen ook voor de kleintjes leuke attracties beschikbaar. Bovendien maakt Tikibad onderdeel uit van Duinrell en is dit in de Benelux het grootste waterpark.

Dierenparken

Dierenparken zijn haast net zo populair om schoolreisjes naartoe te organiseren als attractieparken. Er is een ruime keuze uit dierenparken die geschikt zijn om met groepen schoolkinderen te bezoeken. BestZOO ligt in Brabant en hier maken onder meer kennis met panters, apen, ezels en jaguars. Er is bovendien een kinderboerderij met konijnen, geiten en schapen aanwezig net als een leuke speeltuin. Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg herbergt maar liefst ruim 150 diersoorten en voor scholen is er een educatief programma beschikbaar. Het is ook heel bijzonder om op schoolreisje te gaan naar bijvoorbeeld Reptielenhuis de Aarde of om met de klas Vlinderparadijs Papiliorama te bezoeken. Naast de mogelijkheid om de vlinders te zien fladderen, is er een educatieve ruimte beschikbaar.

Klimparken

Het is voor schoolkinderen heerlijk zich tijdens een dagje uit met schoolreisje helemaal uit te leven. Het is dan ook niet voor niets dat klimparken tot de populairste parken behoren om schoolreisjes naartoe te organiseren. Er zijn in Nederland op allerlei locaties klimparken gevestigd. Klimpark Streekbos is een park vol belevenissen waar kinderen de natuur optimaal beleven. Dit ecologische klimpark is gelegen in Bovenkarspel en naast klimactiviteiten is het mogelijk om te kanovaren, klootschieten en midgetgolf te spelen. Klimpark de Klimvallei ligt op een prachtige locatie in recreatiegebied Mariëndal. Naast klimmen is het mogelijk om te gaan kanovaren of een water-arrangement te boeken. Kies je voor een dagje uit naar een klimpark met de schoolklas dan maak je er een onvergetelijk schoolreisje van.

Amsterdam: 4 leuke uitjes in onze hoofdstad

Amsterdam: 4 leuke uitjes in onze hoofdstad

Amsterdam is de grootste stad van Nederland en volgens velen ook de meest bijzondere stad. De karakteristieke grachten, de vele musea, mooie winkelstraten en vele terrassen: een dagje Amsterdam is een beleving. Ga je binnenkort een dagje erop uit naar onze hoofdstad? Lees dan deze 4 leuke uitjes die deze dag voor jou onvergetelijk kunnen maken.

Schommelen op het dak van de A’DAM Tower

Sinds een aantal jaren is het mogelijk om op enorme hoogte te schommelen boven de stad. Op het dak van de A’DAM Tower bevindt zich een observatiedek met een adembenemend panoramisch uitzicht over Amsterdam. Je ziet het historisch hart van de stad waaronder de grachtengordel. Er bevindt zich op het dak een enorme schommel. Het is Europa’s hoogste schommel. Daredevils en thrillseekers schommelen op 100 meter hoogte hoogte heen-en-weer. Nota bene over de rand van de toren met de stad onder jouw voeten. Een enorme beleving.

Bezoek aan het Van Gogh Museum

Amsterdam is rijk aan musea. Een van de bekendste musea is het Van Gogh Museum. Dit museum bevindt zich op het Museumplein. Op deze plek bevinden zich meer bekende musea, zoals ook het Rijksmuseum. Het Van Gogh Museum is uiteraard gewijd aan de wereldberoemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh. De verzameling in het museum bestaat onder meer uit ruim tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zo’n zevenhonderd brieven van Van Gogh. De bibliotheek heeft maar liefst meer dan 23 duizen titels. Als je van een cultureel uitstapje houdt, dan mag je het Van Gogh Museum niet missen.

Het huren van een Yellow Bike

Amsterdam moet je natuurlijk op de fiets beleven. Op die manier kun je alle uithoeken van de stad zien. Op een typische Nederlandse manier: een Yellow Bike huren en geniet van de vele extra’s. Yellow Bike is al 25 jaar in Amsterdam dé expert in fietstours en wandeltours.

Onder leiding van een leuke gids fietst u niet alleen langs alle bekende bezienswaardigheden zoals de grachten, de Jordaan, het Leidseplein, het Vondelpark en de Rosse buurt maar ook langs talloze beeldschone onbekende plekjes. De onbekende plekjes zorgen ervoor dat u deze plekjes niet zal vergeten.

Voor de fietstours wordt u bijgestaan door een deskundig en enthousiast gidsenteam met grote kennis van de stad. De gidsen zullen u graag en met veel plezier door Amsterdam leiden! Het voordeel van een gids is dat er uitgebreid wordt uitgelegd wat er te zien is tijdens de fietstocht. Yellow Bike heeft diverse tochten. Er is bijvoorbeeld een grote tour, maar ook een kleine tour. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Jordaan tour waarbij u diverse mooie plekken ziet. In de Jordaan ziet u ook de plekjes die u nog nooit gezien heeft. Een fietstocht is natuurlijk het ideale uitje als u met meerdere personen bent. Met de NapPas krijgt u ook nog eens korting!

Fietsuitje in Amsterdam bij Yellow Bike met korting | Voordeeluitjes van NapPas

Rondvaarttocht door de grachten

Een bezoek aan Amsterdam kan uiteraard niet zonder dat u de grachten heeft gezien. Dit kan uiteraard met een Yellow Bike. Als u eenmaal van uw fiets bent afgestapt, dan is het misschien een mooi moment om nog even een rondvaarttocht door de grachten te maken. Op diverse plekken in de stad zijn rederijen waar u op een rondvaartboot kunt stappen. De grachtengordel van Amsterdam beslaat meer dan 100 kilometer. Je kunt bijvoorbeeld een rondvaart nemen vanaf het Amsterdamse Centraal Station langs de prachtige grachtenpanden aan onder meer de Prinsengracht, Keizersgracht en Herengracht. Het leuke van een rondvaartocht is dat een persoonlijke gids aan boord u alles kan vertellen over de stad.

Wat te doen in de meivakantie 2022?Paardenbloem meivakantie

Wat te doen in de meivakantie 2022?

Het is weer bijna zover. Soms heb je binnen no-time je agenda volstaan maar er zijn ook momenten dat je gewoonweg niet meer weet wat je nu weer eens moet gaan doen. Wij hebben wat tips voor je zodat je nog meer om uit te kiezen hebt.

Leuke dingen die je thuis kunt doen in de meivakantie 2022

Om leuke dingen te gaan doen hoef je natuurlijk niet altijd weg te gaan. Er zijn ook ontzettend veel leuke dingen die je thuis kunt gaan doen. Wij noemen er een aantal op voor je.

  • Nodig je vriendinnen uit voor een high tea die je van tevoren met zijn allen klaar gaat maken
  • Nodig je vrienden en vriendinnen uit voor een gezellige spelletjesavond
  • Organiseer een etentje voor je familie, vrienden of vriendinnen. Supergezellig en nog lekker ook!

Leuke dingen om te doen in de meivakantie met kinderen

Heb je kinderen en wil je er in de meivakantie graag op uit gaan? Dan is het misschien leuk om met hen een pretpark te bezoeken. Wat ook ontzettend leuk is om te gaan doen is een mooie boswandeling of strandwandeling maken en daar dingen zoeken zoals bijvoorbeeld schelpen of andere dingen waar je dan thuis weer leuk mee kunt gaan knutselen. Je hebt dan meteen 2 vliegen in 1 klap. Je bent er met de kinderen lekker op uit geweest en is het een dagje wat minder weer dan kan je nog aan de knutsel ook met de kids.

In diverse steden zijn er leuke dingen die je in de meivakantie kunt gaan doen. Zeker omdat dit jaar het paasweekend en koningsdag ook nog in de meivakantie vallen is er van alles te doen. Dit jaar pakken de meeste steden ook wat meer uit omdat het nu eindelijk weer mag na 2 jaar weinig gekend te hebben. 

Een gezellig uitje naar de dierentuin is ook altijd leuk om te doen. Dieren zijn sowieso leuk om te bekijken en zo een dagje dierentuin dat is ook nog eens heel leerzaam. Neem eventueel zelf wat te eten en te drinken mee om op die manier de kosten wat te drukken. Wil je het voor de kinderen helemaal leuk maken en woon je een eindje van de dierentuin vandaan? Ga er dan met de trein naar toe! De meeste kinderen vinden dat heel erg leuk en spannend en op die manier is het voor hun echt een dagje uit waar ze nog lang op terug kunnen kijken.

Er helemaal uit met de meivakantie

Wil je er echt helemaal uit met de meivakantie 2022 dan kan je er natuurlijk voor kiezen om een weekje weg te boeken naar een leuk vakantiepark. Houd er wel rekening mee dat juist tijdens vakantietijd deze parken vaak duurder zijn en het er enorm druk kan zijn. 

De leukste indoorspeeltuinenIndoorspeeltuin

De leukste indoorspeeltuinen

Veel ouders zijn regelmatig op zoek naar leuke ideeën om een fijn dagje te kunnen beleven samen met de kinderen. Helaas is het zo dat het weer niet zelden roet in het eten gooit. Dat hoef je echter zeker niet te laten gebeuren. Verspreid over Nederland zijn dan ook tal van interessante indoorspeeltuinen terug te vinden. Voor een dergelijke speeltuin geldt dat je er altijd een bezoek aan kan brengen, hoe slecht de weersomstandigheden buiten ook mogen zijn. Het spreekt voor zich dat dergelijke speeltuinen niet alleen interessant zijn om te bezoeken wanneer het buiten slecht weer is, ook tijdens de wintermaanden bieden ze een geweldig leuke locatie voor de kleinsten onder ons. Zou jij ook graag enkele van de leukste indoorspeeltuinen van Nederland willen ontdekken? Dan is het zonder meer de moeite waard om de onderstaande informatie op deze pagina door te nemen!

1.) Kid’s Playground in Apeldoorn 

Een zeer populaire indoor speeltuin is het zogenaamde Kid’s Playground in Apeldoorn. Hier kunnen kinderen helemaal losgaan met niet alleen trampolines, maar ook met een heuse Power Tower, verschillende tunnels en natuurlijk ook met grote speeltoestellen. Bovendien is er hier ook een peuterhoek aanwezig. In deze hoek bevindt er zich onder meer een leuk ballenbad. Wil jouw kind graag even lekker de beentjes strekken op de leukste muziek? Ook dat is hier mogelijk! Kid’s Playground beschikt namelijk ook over een geweldig leuke kinderdisco. 

2.) Candy Castle in Amsterdam

Het spreekt voor zich dat er ook in onze hoofdstad heel wat gezinnen met kinderen wonen. Ook voor hen geldt dat ze vaak op zoek zijn naar mogelijkheden om de kinderen een leuke dag te kunnen bieden. Dat ondanks waarschijnlijk tegenvallende weersomstandigheden. Eén van de mogelijkheden waar je dan over beschikt is een bezoek brengen aan Candy Castle in Amsterdam. Het gaat hierbij om een indoor speeltuin dat niet alleen beschikt over heel wat kleurrijke speeltoestellen, daarnaast is er ook een heuse kartbaan in aanwezig. Heel wat uren plezier gegarandeerd! 

3.) Kids Wonderland in Molenschot

De ene speeltuin is natuurlijk de andere niet. Voor het merendeel van de speeltuinen geldt in de praktijk dat ze alles in het werk stellen om kinderen een zo leuk mogelijke tijd aan te kunnen bieden. Hoe ze dat precies aanpakken kan dus echter behoorlijk verschillen. Neem nu bijvoorbeeld Kids Wonderland dat zich bevindt in Molenschot. Voor deze speeltuin geldt dat je kind mee op ontdekkingsreis wordt genomen  door Linny en Berry. In deze wondere wereld valt ongelofelijk veel te beleven. Denk hierbij niet alleen aan lasergames, maar ook aan een heuse bubbelbaan. Alles is hier voor handen om ook jouw kind een onvergetelijke dag te laten beleven! 

4.) KidZcity in Utrecht

Last but not least is er nog de indoor speeltuin genaamd KidZcity in Utrecht. Voor deze indoor speeltuin geldt dat ze haar bezoekers een combinatie biedt van bekende en moderne attracties voor alle leeftijden. Je treft hier maar liefst 5.000 vierkante meter puur plezier aan. Kinderen kunnen zich hier niet alleen uitleven op de botsauto’s, maar ook met een heuse lasergame. Ook deze indoorspeeltuin is dus zeker en vast het ontdekken meer dan waard.

Top 4 leuke activiteiten met de NapPasSkydiven leuke activiteiten

Top 4 leuke activiteiten met de NapPas

Het is altijd leuk om op een vrije dag of tijdens het weekend of vakantie een activiteit te ondernemen. Er valt genoeg te beleven in Nederland met een divers activiteitenaanbod voor iedereen van jong tot oud. Het enige nadeel is vaak dat, als je bijvoorbeeld met het hele gezin op pad gaat, de kosten hoog zijn. Daar is echter een oplossing voor, want leuke activiteiten zijn met een aantrekkelijke korting beschikbaar als je van NapPas gebruikmaakt. Ontdek hier alvast de Top 4 activiteiten met NapPas van dit moment.

1. Klimuitje in een klimpark

Een klimuitje in een klimpark zorgt voor de nodige spanning op hoogte en is een geweldige belevenis. Er zijn meerdere klimparken in Nederland te bezoeken met korting, zoals Klimpark De Klimvallei, Klimpark Streekbos, Klimpark Outdoor Grolloo, Klimbos Avontuurlijk Paaslo en Ayers Rock Zoetermeer. Het leuke van klimmen is, dat het een activiteit is die je niet dagelijks doet, zodat het echt een bijzondere belevenis is.

2. Uitstapje naar de dierentuin

Een uitstapje naar de dierentuin is voor jong en oud een leuke activiteit. Er zijn verschillende dierentuinen met korting te bezoeken. Zo is het een keer een aanrader om naar Vlinderparadijs Papilorama of naar Vlindertuin Vlindorada te gaan, waar je in tropische sferen terechtkomt. Het is ook indrukwekkend om roofvogels van dichtbij te zien, zoals in Falconcrest dat als hét roofvogelpark van Nederland bekend staat.

3. Op avontuur in de lucht of op de grond

Er zijn echte avonturen te beleven in Nederland en dat hoeft helemaal niet duur te zijn als je van de NapPas gebruikmaakt en korting krijgt. Wat denk je ervan om te skydiven op Ameland of om in een helikopter of Cessna vliegtuig rond te vliegen. Houd je liever de voeten op de grond dan is het een waar avontuur om in een Ferrari 360 te rijden.

4. Rustige rondvaart

Leuke activiteiten hoeven helemaal niet zo spannend te zijn en niet iedereen is een waaghals of een durfal. In de Top 4 leuke activiteiten met NapPas is dan ook een plekje weggelegd voor het maken van een rustige rondvaart. Een uitstapje over het water is op zich al een belevenis en op verschillende manieren in te vullen. Bijvoorbeeld door met de keuze voor een vaartuig rekening te houden, zoals het maken van een rondvaart aan boord van een praam. Zo is het ook leuk om een diner rondvaart of een high tea rondvaart te maken vanuit Aalsmeer. 

Wat te doen in coronatijd?wat te doen in coronatijd

Wat te doen in coronatijd?

Wat te doen in coronatijd? We zitten met zijn allen al een hele tijd in een situatie die niet gemakkelijk is. Een heleboel dingen
mogen we niet meer doen. Iets ondernemen wordt steeds moeilijker. Toch willen we er zo nu en dan
eens lekker op uit gaan. Wat zijn dan leuke uitjes tijdens corona die je kunt doen?

Lekker naar buiten met het gezin

Er lekker op uit gaan met je gezin is iets wat je zeker in deze tijd steeds meer gaat waarderen. Even
die tijd met elkaar doorbrengen zonder dat je tussen die vier muren zit. Wat kun je nu allemaal gaan
doen? Heb je er wel eens aan gedacht om een leuke puzzeltocht te gaan doen? Je kunt vaak online
een puzzeltocht vinden die je uit kunt printen en dan lopend, op de fiets of met de auto kunt gaan
doen.

Of een actief buitenuitje? Zoals klimmen in een klimpark?

Je kunt ook een heerlijke boswandeling of strandwandeling gaan maken. Tijdens zo een wandeling
kun je allerlei dingen vinden waarmee je later thuis kunt gaan knutselen. Zo heb je dan meteen weer
iets om te doen als het weer wat slechter is en je niet naar buiten kunt om wat te gaan ondernemen.

Maak het binnen gezellig

Het binnen gezellig maken is altijd al belangrijk maar nu je zoveel binnen doorbrengt is het zeker nog
belangrijker geworden. Naar de film gaan is allang niet meer “gewoon”. Wat je nu kunt doen is een
heerlijke filmavond thuis organiseren. Doe dit met je gezin of met wat vrienden en vriendinnen.
Maak wat lekkers te knabbelen erbij, dekens en kussentjes extra op de bank, wat lekkers te drinken
en geniet van elkaar!

Geef je woonkamer een grote make-over

Het is misschien een wat minder gezellig om te doen in coronatijd maar wel doeltreffend. Geef je woonkamer of een
andere ruimte in je huis een make-over. Nu men zoveel meer binnenshuis doorbrengt en men niet
echt erop uit kan trekken zijn er veel mensen die zijn begonnen met klussen in en rondom huis.
Bezigheden die voorheen op de lange baan geschoven werden die komen nu wel aan bod. Gelukkig
zijn vaak de bouwmarkten wel open, kan je gebruik maken van click en collect of kun je online
bestellen.

Even me-time: ook in coronatijd

Denk er ook in deze tijd aan om even me-time te nemen. Je moet goed voor jezelf blijven zorgen.
Even onderuit in bad met een boek of gewoon alleen op bed. Heerlijk genieten!