Wat te doen in de meivakantie 2022?Paardenbloem meivakantie

Wat te doen in de meivakantie 2022?

Het is weer bijna zover. Soms heb je binnen no-time je agenda volstaan maar er zijn ook momenten dat je gewoonweg niet meer weet wat je nu weer eens moet gaan doen. Wij hebben wat tips voor je zodat je nog meer om uit te kiezen hebt.

Leuke dingen die je thuis kunt doen in de meivakantie 2022

Om leuke dingen te gaan doen hoef je natuurlijk niet altijd weg te gaan. Er zijn ook ontzettend veel leuke dingen die je thuis kunt gaan doen. Wij noemen er een aantal op voor je.

  • Nodig je vriendinnen uit voor een high tea die je van tevoren met zijn allen klaar gaat maken
  • Nodig je vrienden en vriendinnen uit voor een gezellige spelletjesavond
  • Organiseer een etentje voor je familie, vrienden of vriendinnen. Supergezellig en nog lekker ook!

Leuke dingen om te doen in de meivakantie met kinderen

Heb je kinderen en wil je er in de meivakantie graag op uit gaan? Dan is het misschien leuk om met hen een pretpark te bezoeken. Wat ook ontzettend leuk is om te gaan doen is een mooie boswandeling of strandwandeling maken en daar dingen zoeken zoals bijvoorbeeld schelpen of andere dingen waar je dan thuis weer leuk mee kunt gaan knutselen. Je hebt dan meteen 2 vliegen in 1 klap. Je bent er met de kinderen lekker op uit geweest en is het een dagje wat minder weer dan kan je nog aan de knutsel ook met de kids.

In diverse steden zijn er leuke dingen die je in de meivakantie kunt gaan doen. Zeker omdat dit jaar het paasweekend en koningsdag ook nog in de meivakantie vallen is er van alles te doen. Dit jaar pakken de meeste steden ook wat meer uit omdat het nu eindelijk weer mag na 2 jaar weinig gekend te hebben. 

Een gezellig uitje naar de dierentuin is ook altijd leuk om te doen. Dieren zijn sowieso leuk om te bekijken en zo een dagje dierentuin dat is ook nog eens heel leerzaam. Neem eventueel zelf wat te eten en te drinken mee om op die manier de kosten wat te drukken. Wil je het voor de kinderen helemaal leuk maken en woon je een eindje van de dierentuin vandaan? Ga er dan met de trein naar toe! De meeste kinderen vinden dat heel erg leuk en spannend en op die manier is het voor hun echt een dagje uit waar ze nog lang op terug kunnen kijken.

Er helemaal uit met de meivakantie

Wil je er echt helemaal uit met de meivakantie 2022 dan kan je er natuurlijk voor kiezen om een weekje weg te boeken naar een leuk vakantiepark. Houd er wel rekening mee dat juist tijdens vakantietijd deze parken vaak duurder zijn en het er enorm druk kan zijn. 

De leukste indoorspeeltuinenIndoorspeeltuin

De leukste indoorspeeltuinen

Veel ouders zijn regelmatig op zoek naar leuke ideeën om een fijn dagje te kunnen beleven samen met de kinderen. Helaas is het zo dat het weer niet zelden roet in het eten gooit. Dat hoef je echter zeker niet te laten gebeuren. Verspreid over Nederland zijn dan ook tal van interessante indoorspeeltuinen terug te vinden. Voor een dergelijke speeltuin geldt dat je er altijd een bezoek aan kan brengen, hoe slecht de weersomstandigheden buiten ook mogen zijn. Het spreekt voor zich dat dergelijke speeltuinen niet alleen interessant zijn om te bezoeken wanneer het buiten slecht weer is, ook tijdens de wintermaanden bieden ze een geweldig leuke locatie voor de kleinsten onder ons. Zou jij ook graag enkele van de leukste indoorspeeltuinen van Nederland willen ontdekken? Dan is het zonder meer de moeite waard om de onderstaande informatie op deze pagina door te nemen!

1.) Kid’s Playground in Apeldoorn 

Een zeer populaire indoor speeltuin is het zogenaamde Kid’s Playground in Apeldoorn. Hier kunnen kinderen helemaal losgaan met niet alleen trampolines, maar ook met een heuse Power Tower, verschillende tunnels en natuurlijk ook met grote speeltoestellen. Bovendien is er hier ook een peuterhoek aanwezig. In deze hoek bevindt er zich onder meer een leuk ballenbad. Wil jouw kind graag even lekker de beentjes strekken op de leukste muziek? Ook dat is hier mogelijk! Kid’s Playground beschikt namelijk ook over een geweldig leuke kinderdisco. 

2.) Candy Castle in Amsterdam

Het spreekt voor zich dat er ook in onze hoofdstad heel wat gezinnen met kinderen wonen. Ook voor hen geldt dat ze vaak op zoek zijn naar mogelijkheden om de kinderen een leuke dag te kunnen bieden. Dat ondanks waarschijnlijk tegenvallende weersomstandigheden. Eén van de mogelijkheden waar je dan over beschikt is een bezoek brengen aan Candy Castle in Amsterdam. Het gaat hierbij om een indoor speeltuin dat niet alleen beschikt over heel wat kleurrijke speeltoestellen, daarnaast is er ook een heuse kartbaan in aanwezig. Heel wat uren plezier gegarandeerd! 

3.) Kids Wonderland in Molenschot

De ene speeltuin is natuurlijk de andere niet. Voor het merendeel van de speeltuinen geldt in de praktijk dat ze alles in het werk stellen om kinderen een zo leuk mogelijke tijd aan te kunnen bieden. Hoe ze dat precies aanpakken kan dus echter behoorlijk verschillen. Neem nu bijvoorbeeld Kids Wonderland dat zich bevindt in Molenschot. Voor deze speeltuin geldt dat je kind mee op ontdekkingsreis wordt genomen  door Linny en Berry. In deze wondere wereld valt ongelofelijk veel te beleven. Denk hierbij niet alleen aan lasergames, maar ook aan een heuse bubbelbaan. Alles is hier voor handen om ook jouw kind een onvergetelijke dag te laten beleven! 

4.) KidZcity in Utrecht

Last but not least is er nog de indoor speeltuin genaamd KidZcity in Utrecht. Voor deze indoor speeltuin geldt dat ze haar bezoekers een combinatie biedt van bekende en moderne attracties voor alle leeftijden. Je treft hier maar liefst 5.000 vierkante meter puur plezier aan. Kinderen kunnen zich hier niet alleen uitleven op de botsauto’s, maar ook met een heuse lasergame. Ook deze indoorspeeltuin is dus zeker en vast het ontdekken meer dan waard.

Top 4 leuke activiteiten met de NapPasSkydiven leuke activiteiten

Top 4 leuke activiteiten met de NapPas

Het is altijd leuk om op een vrije dag of tijdens het weekend of vakantie een activiteit te ondernemen. Er valt genoeg te beleven in Nederland met een divers activiteitenaanbod voor iedereen van jong tot oud. Het enige nadeel is vaak dat, als je bijvoorbeeld met het hele gezin op pad gaat, de kosten hoog zijn. Daar is echter een oplossing voor, want leuke activiteiten zijn met een aantrekkelijke korting beschikbaar als je van NapPas gebruikmaakt. Ontdek hier alvast de Top 4 activiteiten met NapPas van dit moment.

1. Klimuitje in een klimpark

Een klimuitje in een klimpark zorgt voor de nodige spanning op hoogte en is een geweldige belevenis. Er zijn meerdere klimparken in Nederland te bezoeken met korting, zoals Klimpark De Klimvallei, Klimpark Streekbos, Klimpark Outdoor Grolloo, Klimbos Avontuurlijk Paaslo en Ayers Rock Zoetermeer. Het leuke van klimmen is, dat het een activiteit is die je niet dagelijks doet, zodat het echt een bijzondere belevenis is.

2. Uitstapje naar de dierentuin

Een uitstapje naar de dierentuin is voor jong en oud een leuke activiteit. Er zijn verschillende dierentuinen met korting te bezoeken. Zo is het een keer een aanrader om naar Vlinderparadijs Papilorama of naar Vlindertuin Vlindorada te gaan, waar je in tropische sferen terechtkomt. Het is ook indrukwekkend om roofvogels van dichtbij te zien, zoals in Falconcrest dat als hét roofvogelpark van Nederland bekend staat.

3. Op avontuur in de lucht of op de grond

Er zijn echte avonturen te beleven in Nederland en dat hoeft helemaal niet duur te zijn als je van de NapPas gebruikmaakt en korting krijgt. Wat denk je ervan om te skydiven op Ameland of om in een helikopter of Cessna vliegtuig rond te vliegen. Houd je liever de voeten op de grond dan is het een waar avontuur om in een Ferrari 360 te rijden.

4. Rustige rondvaart

Leuke activiteiten hoeven helemaal niet zo spannend te zijn en niet iedereen is een waaghals of een durfal. In de Top 4 leuke activiteiten met NapPas is dan ook een plekje weggelegd voor het maken van een rustige rondvaart. Een uitstapje over het water is op zich al een belevenis en op verschillende manieren in te vullen. Bijvoorbeeld door met de keuze voor een vaartuig rekening te houden, zoals het maken van een rondvaart aan boord van een praam. Zo is het ook leuk om een diner rondvaart of een high tea rondvaart te maken vanuit Aalsmeer. 

Wat te doen in coronatijd?wat te doen in coronatijd

Wat te doen in coronatijd?

Wat te doen in coronatijd? We zitten met zijn allen al een hele tijd in een situatie die niet gemakkelijk is. Een heleboel dingen
mogen we niet meer doen. Iets ondernemen wordt steeds moeilijker. Toch willen we er zo nu en dan
eens lekker op uit gaan. Wat zijn dan leuke uitjes tijdens corona die je kunt doen?

Lekker naar buiten met het gezin

Er lekker op uit gaan met je gezin is iets wat je zeker in deze tijd steeds meer gaat waarderen. Even
die tijd met elkaar doorbrengen zonder dat je tussen die vier muren zit. Wat kun je nu allemaal gaan
doen? Heb je er wel eens aan gedacht om een leuke puzzeltocht te gaan doen? Je kunt vaak online
een puzzeltocht vinden die je uit kunt printen en dan lopend, op de fiets of met de auto kunt gaan
doen.

Of een actief buitenuitje? Zoals klimmen in een klimpark?

Je kunt ook een heerlijke boswandeling of strandwandeling gaan maken. Tijdens zo een wandeling
kun je allerlei dingen vinden waarmee je later thuis kunt gaan knutselen. Zo heb je dan meteen weer
iets om te doen als het weer wat slechter is en je niet naar buiten kunt om wat te gaan ondernemen.

Maak het binnen gezellig

Het binnen gezellig maken is altijd al belangrijk maar nu je zoveel binnen doorbrengt is het zeker nog
belangrijker geworden. Naar de film gaan is allang niet meer “gewoon”. Wat je nu kunt doen is een
heerlijke filmavond thuis organiseren. Doe dit met je gezin of met wat vrienden en vriendinnen.
Maak wat lekkers te knabbelen erbij, dekens en kussentjes extra op de bank, wat lekkers te drinken
en geniet van elkaar!

Geef je woonkamer een grote make-over

Het is misschien een wat minder gezellig om te doen in coronatijd maar wel doeltreffend. Geef je woonkamer of een
andere ruimte in je huis een make-over. Nu men zoveel meer binnenshuis doorbrengt en men niet
echt erop uit kan trekken zijn er veel mensen die zijn begonnen met klussen in en rondom huis.
Bezigheden die voorheen op de lange baan geschoven werden die komen nu wel aan bod. Gelukkig
zijn vaak de bouwmarkten wel open, kan je gebruik maken van click en collect of kun je online
bestellen.

Even me-time: ook in coronatijd

Denk er ook in deze tijd aan om even me-time te nemen. Je moet goed voor jezelf blijven zorgen.
Even onderuit in bad met een boek of gewoon alleen op bed. Heerlijk genieten!

Goedkope gezinsuitjes: onze tips!Kind voedt hert

Goedkope gezinsuitjes: onze tips!

We trekken er graag met het gezin op uit, maar voor gezinnen met een iets kleinere beurs lijkt de keuze in leuke activiteiten buitenshuis zeer beperkt. Toch hoeft dat niet zo te zijn! Er zijn immers genoeg leuke gezinsuitjes die je tegen lage kosten kunt ondernemen. Ben je benieuwd naar welke goedkope dagjes uit met het gezin er zijn? In dit artikel geven wij een aantal leuke tips. 

Lees meer

Leuke binnenactiviteiten Gelderland voor wanneer het regentNapPas - binnen activiteiten Gelderland

Leuke binnenactiviteiten Gelderland voor wanneer het regent

We houden er als mensen van om dingen te gaan ondernemen. Voor heel wat mensen geldt dat dit betekent dat ze bij voorkeur in de buitenlucht wat gaan doen. Helaas moeten we in Nederland natuurlijk wel rekening houden met ons typisch weerbeeld. Zonnig weer is dan ook lang niet altijd gegarandeerd, in tegendeel. Gelukkig is het zo dat je ook een keuze kan maken uit tal van verschillende slecht weer binnenactiviteiten Gelderland. Heb je dus met andere woorden een vrije dag, maar wil het weer niet helemaal mee? Dan kunnen deze uitjes voor jou interessant zijn om te overwegen!

Lees meer

De leukste uitjes voor kinderen in OverijsselNapPas | met korting naar Pretpark De Waarbeek

De leukste uitjes voor kinderen in Overijssel

Als je op zoek bent naar een leuk uitje voor het hele gezin in Overijssel dan is er een ruime keuze. Een dagje uit met plezier voor kinderen en ouders staat daarbij voorop. Een van de leuke uitjes voor kinderen in Overijssel is het Openlucht Museum in Ootmarsum. Een bezoek aan dit museum in de buitenlucht brengt oude tijden tot leven. Een ander leuk dagje uit in Overijssel dat garant staat voor veel plezier is Pretpark De Waarbeek. Zo zijn er meer pretparken, zoals Attractiepark Slagharen om een dag vol plezier te beleven. Ontdek hier welke van de uitjes voor kinderen in Overijssel voor jouw gezin het leukst is.

Lees meer

De leukste kinderuitjes met korting!Kinderuitjes

De leukste kinderuitjes met korting!

Niets is leuker dan samen met je kinderen op pad te gaan. Wij zetten hieronder de top 3 kinderuitjes voor je neer, waar je zelfs met de NapPas voordeelkaart naartoe kunt gaan. Hier komen ze!

Lees meer

Actieve uitjesActieve uitjes

Actieve uitjes

De zomer is volop aan de gang en dat betekent: er lekker op uit trekken! Ben je al op vakantie geweest, ga je nog of sla je deze zomervakantie over? Geen punt, want in Nederland zijn er genoeg actieve uitjes te vinden voor een dagje weg. Lees gauw mee wat de uitjes zijn.

Lees meer