3 tips voor een leuke buitenactiviteit

Home » Blog » 3 tips voor een leuke buitenactiviteit
3 tips voor een leuke buitenactiviteitArcheon

De zomer staat weer voor de deur en hoewel het weer vooralsnog bijzonder wisselvallig is, zijn er genoeg mooie dagen waarbij we er lekker op uit kunnen. Is het mooi weer, dan willen we natuurlijk niet binnen blijven, maar naar buiten en genieten! Wil je lekker naar buiten en zoek je inspiratie voor een leuke buitenactiviteit, dan kunnen wij je met deze tips op een goed idee brengen.

1. Ga naar de dierentuin

Een dierentuin staat garant voor een leuke dag weg. Je kunt je er immers de hele dag vermaken. Lekker naar allerlei beestjes kijken terwijl je geniet van de warme zon op je gezicht. Dat is toch een ideale combinatie? Vergaap je aan de apen, laat je imponeren door de leeuwen en wordt verliefd op de lange wimpers van de giraffen. Zo kan je dag niet meer stuk. Wil je naar een dierentuin, dan zijn er in Nederland tientallen om uit te kiezen. Ze zijn er van klein tot groot. Sommigen beperken zich tot bepaalde diersoorten, zoals bijvoorbeeld De Apenheul, Vlindertuin Vlinderado of Reptielenhuis De Aarde. Taman Indonesia is een themapark dat zich geheel richt op de natuur en cultuur van Indonesië. Zo kun je er Loewaks en Binturongs spotten, jezelf verkleden als Javaanse prinses en smakelijke Indonesische snackjes scoren.

2. Ga terug in de tijd

Nee, niet met een tijdmachine. Die bestaan helaas (nog) niet, maar je kunt wel terug in de tijd in een themapark. Bijvoorbeeld in het Archeon, waar je van de prehistorie naar de middeleeuwen wandelt terwijl je van alles leert over het leven in vroeger tijden. Het Archeon telt 43 exacte reconstructies van gebouwen, boerderijen en hutten. Deze zijn herbouwd aan de hand van archeologische opgravingen en vondsten. Een schaapherder en valkenier geven demonstraties en na de Romeinse offerceremonie kun je gladiatoren zien vechten in de arena. Verder kun je er schminken, vlotvaren, fibula’s maken, exerceren met Romeinse soldaten, kalligraferen en boogschieten. Daar ben je wel een dag mee zoet! Een perfecte buitenactiviteit dus. Heb je aan één dag niet genoeg? Het Archeon organiseert jaarlijks een Internationaal Vikingweekend, het Groot Romeins Festival en het Smeedweekend.

3. Buitenactiviteit op het land en het water

Al eens in het schilderachtige plaatsje Heusden geweest? Nee? Dan wordt het de hoogste tijd. Dit vakkundig gerestaureerde vestingstadje is een lust voor het oog en heerlijk om doorheen te dwalen. Ben je klaar met de wandeling over de 16de eeuwse omwalling? Stap dan op een van de boten van Rederij Wiljo voor een rondvaart van één uur over de Maas en Dode Maas. Een dagje varen naar de Biesbosch, Woudrichem, Gorinchem, over het Maximakanaal en een rondje door de Bommelerwaard behoort ook tot de mogelijkheden. Liever ergens anders varen? Via NapPas kun je korting krijgen op maar liefst 11 verschillende rondvaarten! En je hoeft niet te kiezen, want je kunt ze ook één voor één doen en op die manier heel veel zien én genieten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.