Amsterdam: 4 leuke uitjes in onze hoofdstad

Home » Blog » Amsterdam: 4 leuke uitjes in onze hoofdstad
Amsterdam: 4 leuke uitjes in onze hoofdstad

Amsterdam is de grootste stad van Nederland en volgens velen ook de meest bijzondere stad. De karakteristieke grachten, de vele musea, mooie winkelstraten en vele terrassen: een dagje Amsterdam is een beleving. Ga je binnenkort een dagje erop uit naar onze hoofdstad? Lees dan deze 4 leuke uitjes die deze dag voor jou onvergetelijk kunnen maken.

Schommelen op het dak van de A’DAM Tower

Sinds een aantal jaren is het mogelijk om op enorme hoogte te schommelen boven de stad. Op het dak van de A’DAM Tower bevindt zich een observatiedek met een adembenemend panoramisch uitzicht over Amsterdam. Je ziet het historisch hart van de stad waaronder de grachtengordel. Er bevindt zich op het dak een enorme schommel. Het is Europa’s hoogste schommel. Daredevils en thrillseekers schommelen op 100 meter hoogte hoogte heen-en-weer. Nota bene over de rand van de toren met de stad onder jouw voeten. Een enorme beleving.

Bezoek aan het Van Gogh Museum

Amsterdam is rijk aan musea. Een van de bekendste musea is het Van Gogh Museum. Dit museum bevindt zich op het Museumplein. Op deze plek bevinden zich meer bekende musea, zoals ook het Rijksmuseum. Het Van Gogh Museum is uiteraard gewijd aan de wereldberoemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh. De verzameling in het museum bestaat onder meer uit ruim tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zo’n zevenhonderd brieven van Van Gogh. De bibliotheek heeft maar liefst meer dan 23 duizen titels. Als je van een cultureel uitstapje houdt, dan mag je het Van Gogh Museum niet missen.

Het huren van een Yellow Bike

Amsterdam moet je natuurlijk op de fiets beleven. Op die manier kun je alle uithoeken van de stad zien. Op een typische Nederlandse manier: een Yellow Bike huren en geniet van de vele extra’s. Yellow Bike is al 25 jaar in Amsterdam dé expert in fietstours en wandeltours.

Onder leiding van een leuke gids fietst u niet alleen langs alle bekende bezienswaardigheden zoals de grachten, de Jordaan, het Leidseplein, het Vondelpark en de Rosse buurt maar ook langs talloze beeldschone onbekende plekjes. De onbekende plekjes zorgen ervoor dat u deze plekjes niet zal vergeten.

Voor de fietstours wordt u bijgestaan door een deskundig en enthousiast gidsenteam met grote kennis van de stad. De gidsen zullen u graag en met veel plezier door Amsterdam leiden! Het voordeel van een gids is dat er uitgebreid wordt uitgelegd wat er te zien is tijdens de fietstocht. Yellow Bike heeft diverse tochten. Er is bijvoorbeeld een grote tour, maar ook een kleine tour. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Jordaan tour waarbij u diverse mooie plekken ziet. In de Jordaan ziet u ook de plekjes die u nog nooit gezien heeft. Een fietstocht is natuurlijk het ideale uitje als u met meerdere personen bent. Met de NapPas krijgt u ook nog eens korting!

Fietsuitje in Amsterdam bij Yellow Bike met korting | Voordeeluitjes van NapPas

Rondvaarttocht door de grachten

Een bezoek aan Amsterdam kan uiteraard niet zonder dat u de grachten heeft gezien. Dit kan uiteraard met een Yellow Bike. Als u eenmaal van uw fiets bent afgestapt, dan is het misschien een mooi moment om nog even een rondvaarttocht door de grachten te maken. Op diverse plekken in de stad zijn rederijen waar u op een rondvaartboot kunt stappen. De grachtengordel van Amsterdam beslaat meer dan 100 kilometer. Je kunt bijvoorbeeld een rondvaart nemen vanaf het Amsterdamse Centraal Station langs de prachtige grachtenpanden aan onder meer de Prinsengracht, Keizersgracht en Herengracht. Het leuke van een rondvaartocht is dat een persoonlijke gids aan boord u alles kan vertellen over de stad.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.