Ballonvaart maken, een waar avontuur

Gepubliceerd op 10 augustus 2016

Wie tijdens een mooie zomeravond met de auto op de snelweg rijdt heeft het vast weleens gezien: een luchtballon hoog boven het landschap. Een ballonvaart maken, droomt u daar ook soms van? Met de NapPas krijgt u korting op diverse ballonvaarten. Voordat u daadwerkelijk in de luchtballon stapt, bereiden wij u met dit artikel alvast voor.

Geschiedenis luchtballon

De luchtballon (of heteluchtballon) werd op 4 juni 1783 voor het eerst door Joseph en Etienne Montgolfier uitgeprobeerd. De ballon overbrugde een afstand van 2 kilometer. Er bevonden zich nog geen mensen aan boord. Op 19 september 1783 lieten de broers de eerste ballon inclusief passagiers opstijgen. Inmiddels zijn er in Nederland al zo’n 10.000 ballonvaarten.

Adembenemend uitzicht

Een ballonvaart maken is een waar spektakel om een keer te beleven. Eenmaal op het hoogste punt aangekomen, geniet u werkelijk van een adembenemend uitzicht. Wat een ballonvaart zo speciaal maakt, is dat u van het uitzicht geniet terwijl u gewoon in de buitenlucht bent. Daardoor is de ervaring veel intenser dan wanneer u in een helikopter of vliegtuig zit (al is dit ook zeker de moeite waard). Het hoogterecord met een heteluchtballonvaart staat overigens op naam van de Indiase zakenman Vijaypat Singhania: in een tijd van 3 uur steeg hij liefst 21336 meter hoog. Maar wees gerust: u hoeft tijdens uw ontspannen ballonvaart niet bang te zijn dat u zo hoog gaat.

ballonvaart maken

Veiligheid

Voor alle ballonvaarten in Nederland geldt een aantal voorschriften zoals vaarhoogten, het vermijden van gevoelige gebieden en de wijze waarop het landen en bergen van de ballon plaatsvindt. Een avontuurlijke ballonvaart is dus super veilig! De ballon drijft met de wind mee. Aan boord is het gewoon windstil. U kunt daarom in de mand heerlijk van het uitzicht genieten, de krant lezen of een kaart uitvouwen zonder dat u hinder ondervindt van de wind.

Kortingen ballonvaart maken

Met de NapPas krijgt u kortingen voor diverse ballonvaarten. Op die manier reist u met het hele gezelschap of gezin voor een prikkie over allerlei landschappen, dorpen of steden. Kijk snel op onze website welke ballonvaarten wij allemaal bieden.

Geef een reactie

Nieuwsbrief

Nappas op Facebook

4 mensen op één NapPas!