Amusement en buitenactiviteiten tijdens de coronacrisis?

Home » Blog » Amusement en buitenactiviteiten tijdens de coronacrisis?
Amusement en buitenactiviteiten tijdens de coronacrisis?Buitenactiviteiten tijdens coronavirus

We zitten nu in een bijzondere tijd. Voor de een is het een spannende tijd, hier en daar wordt nog gebagatelliseerd… En voor sommigen is het een tijd van angst en rouw. Angst en rouw om een ziek familielid of vriend, die geen bezoek mag ontvangen in het ziekenhuis. Het gemis van kleinkinderen voor ouderen, die geen bezoek mogen ontvangen. Verdriet om het verlies van een baan. Of, in het ergste geval, rouw om het verlies van een familielid, vriend of geliefde, die aan het coronavirus is overleden…

NapPas wenst iedereen veel geluk, gezondheid en sterkte toe in deze moeilijke tijden.

Zijn er nog uitjes of activiteiten voor kinderen?

NapPas zou geen NapPas zijn als we je niet enigszins zouden proberen op te fleuren. De meeste musea, pretparken en soortgelijke locaties zijn gesloten. We kijken naar wat er, dankzij het online tijdperk, nog wél te beleven valt wat betreft cultuur en ontdekkingen.

Online kinderactiviteiten bij het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum ligt voor Pampus, maar de laptop of andere device die je nu voor je hebt, maakt de collectie niet geheel ontoegankelijk. Totdat het Scheepvaartmuseum haar deuren weer opent, kun je online het museum bezoeken. Bekijk (samen met je kinderen) de leukste video’s, podcasts en de beschikbare online kinderactiviteiten!

Welke buitenactiviteiten zijn veilig tijdens de coronacrisis?

Nu de regering en medische deskundigen aansporen thuis te blijven om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te vertragen, zijn velen wanhopig op zoek naar mogelijke buitenactiviteiten.

Het huis verlaten voor essentiële zaken, zoals een bezoek aan de apotheek of supermarkt, stelt ons in staat om wat frisse lucht te halen – zolang je geen ziekteverschijnselen hebt en te allen tijde de 1,5 meter afstand bewaart. Maar wanneer zoveel mensen met corona claustrofobie de wandelpaden en recreatiegebieden gaan opzoeken, wordt dat ook al geen optie meer. Wat blijft er dan nog over? Welke buitenactiviteiten zijn nu (met de juiste voorzorgsmaatregelen) nog veilig?

Wandelen

Nadat je een tijdje opgesloten zit, kan een wandeling wonderen doen voor je fysieke en mentale gezondheid. Kies voor minder drukke paden en tijden van de dag om het contact met anderen te minimaliseren. Als je ‘s ochtends vroeg gaat, kun je de de kans verkleinen dat u anderen passeert tijdens je uitje.

Als je door een park wandelt (als ze nog steeds open), vermijd dan indien mogelijk de openbare toiletten of andere gedeelde faciliteiten. Vergeet niet dat het virus geruime tijd op oppervlakken kan overleven, dus ook op de bankjes. Neem idealiter een handdesinfecterend middel mee en was je handen bij thuiskomst.

Tuinieren

Met kinderen thuis van school, kan een gezinsactiviteit in de buitenlucht, zoals tuinieren, een veilige en leuke bezigheid zijn. Blijf bij het wieden en snoeien van de planten in je eigen tuin in plaats van een gemeenschapstuin te bezoeken.

Fietsen, joggen en andere sporten

Als je je aan de richtlijnen houdt van het RIVM, is joggen een andere optie die momenteel over het algemeen veilig is. Zolang je de drukke routes uit de weg gaat, is een fietstocht een goede manier om wat stoom af te blazen. Het dragen van een waterfles op de fiets zal voorkomen dat het nodig is om ergens te stoppen waar het druk is, om te hydrateren.

Buitenactiviteiten om te vermijden

Sla groepssporten over, ook als je van plan bent te spelen met mensen die je kent: een groep familieleden, vrienden of buren. Hoewel een tenniswedstrijd voor singles misschien een veiligere optie is, vormt het toch een risico omdat beide spelers dezelfde ballen zouden aanraken. En als je kinderen hebt, lijken speeltuinen misschien een veilige optie, maar het is het beste om ze voorlopig te vermijden. Het virus leeft mogelijk op zeer gladde oppervlakken, zoals schommels.

Stay safe

Blijf fit, gezond en maak er ondanks alle negatieve nieuwsberichten toch iets moois van! Gebruik je gezonde verstand.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.