Cultuur snuiven in eigen land

Home » Blog » Cultuur snuiven in eigen land
Cultuur snuiven in eigen landAmsterdam architectuur

Het zijn van die kleine dingen die zorgen voor de mooiste vakantieherinneringen in het buitenland; een gesprekje met een local, een kennismaking met de overheerlijke lokale cuisine en de ontdekking van dat ene kleine bijzondere kerkje. Op vakantie, en met name in het buitenland, struikel je over de cultuur. Maar geloof het of niet; ook in Nederland kun je heerlijk cultuur snuiven.


De dingen om je heen zijn vaak heel gewoon, omdat je ze elke dag ziet. Daardoor zie je veel moois gemakkelijk over het hoofd. Dat is zonde, want Nederland is een prachtig land en heeft zeer veel te bieden. Heb je zin in een weekendje weg of wil je een dagje wat leuks gaan doen, dan hoef je niet ver weg voor een flinke dosis cultuur. Hang gewoon eens de toerist uit in eigen land.

Gebakken blauw

Vrijwel letterlijk ingebakken in de Nederlandse cultuur is het befaamde Delfts Blauw. Je ontkomt er niet aan, of je nu wil of niet. Misschien ken je het van je opa en oma, of staat heel je kast vol met Delfts Blauw servies. Het aardewerk met de blauwe decoratie ontstond aan het einde van de 16e eeuw en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd door Royal Delft. Deze fabriek heeft ook een museum, waar je wordt meegenomen op een reis door het heden, verleden en de toekomst van het eeuwenoude aardewerk.

Verplichte kost

Kenmerkend voor Nederland zijn ook de vele molens die ons land rijk is. Het wemelt ervan, en een aantal zeer fraaie exemplaren vind je bij de Zaanse Schans. Dat maakt het verplichte cultuur-snuif-kost. Vraag maar aan de hordes toeristen die er jaarlijks naartoe reizen. Hoe toeristisch ook; de iconische werktuigen hebben ons eeuwenlang geholpen bij allerlei ambachten en om droge voeten te houden. De Zaanse Schans is ook nog eens bijzonder mooi, dus zeker een bezoekje waard. Met de Zaanferry kun je van Amsterdam Centraal helemaal naar de Zaanse Schans varen. Dat maakt je culturele tripje extra leuk.

Onze hoofdstad

Verreweg de meeste toeristen gaan cultuur snuiven in Amsterdam. Dat maakt onze hoofdstad vreselijk druk. Die toeristen bezoeken echter allemaal de geijkte plekken, terwijl Amsterdam nog zoveel meer te bieden heeft. Die bijzondere, ongerepte pareltjes van de stad kun je het beste ontdekken op de fiets. Zo ben je snel uit de drukte en zie je Amsterdam ook nog eens op een oer-Hollandse wijze. Je kunt bijvoorbeeld een fietstour doen met Yellow Bike. Onder leiding van een leuke gids fiets je langs allerlei mooie beeldschone bekende en onbekende plekjes in Amsterdam.

Geen tijd voor een hele dag cultuur snuiven? Koop dan gewoon eens zo’n heerlijke verse stroopwafel op de markt. De cultuur ligt hoe dan ook zelfs in Nederland voor het oprapen.

Bestel de NapPas

Om voor aantrekkelijke kortingen in aanmerking te komen, bestel je eenvoudig online de NapPas! NapPas is bij diverse uitjes in Nederland aangesloten; er zit dus altijd wel een leuk uitje bij! En het aanbod aan dagjes uit wordt ook voortdurend uitgebreid. Mis niets en bestel vandaag nog!

» Bestel de NapPas en profiteer van hoge kortingen voor een goedkoop dagje uit!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.