Dagje Amsterdam? Hoe doorkruist u de stad?

Home » Blog » Dagje Amsterdam? Hoe doorkruist u de stad?
Dagje Amsterdam? Hoe doorkruist u de stad?Vervoer Amsterdam NapPas

Gaat u een gezellig dagje of weekend naar Amsterdam? Dan heeft u genoeg te doen en te zien! Wanneer u het belangrijkste en mooiste van onze hoofdstad niet wilt missen, dan heeft u ongetwijfeld een druk programma. Het is goed om daarom van tevoren na te denken voor welk vervoer u kiest in de stad. Er zijn in Amsterdam namelijk diverse manieren om de stad makkelijk te doorkruisen.

A.De metro of tram

Amsterdam heeft een zeer goed openbaar vervoer-netwerk. Door heel Amsterdam rijden bijvoorbeeld veel trams. Er zijn talloze haltes en stations. De trams brengen je eenvoudig van A naar B. Dit gaat lekker snel. Daarnaast is er de metro die u kunt pakken. Vanaf 2017 is er een extra metrolijn: de nieuwe lijn ‘De Noord-Zuidlijn’. Deze lijn stopt onder meer op belangrijke locaties in het cenrum zoals de Dam en het Rokin.

B. Per fiets

De fiets pakken in Amsterdam, dat hoort er natuurlijk helemaal bij. Amsterdam is tenslotte fietsstad. Het is bovendien erg makkelijk om van de ene naar de andere locatie te fietsen en u hoeft niet iedere keer een kaartje te kopen! Fietsen huren kan overal in de stad. Hou er wel rekening mee dat Amsterdam erg druk is en dat je goed moet uitkijken of de fiets. Wanneer u een NapPas heeft kunt u met korting een MacBike huren. Of u nu alleen over de grachten fietst, met een fietsroute de stad ontdekt of u laat begeleiden door een gids: met een MacBike ziet u veel meer van Amsterdam. Het is mogelijk om de stad met het hele gezin per fiets te ontdekken. Stadsfietsen, bakfietsen, kinderzitje, kinderfietsen, tandems: het is allemaal te huren.

C. Fietstaxi

Heeft u geen zin om zelf te fietsen, dan kunt u ook de fietstaxi nemen. Dit is alleen wel veel duurder en u kunt hier wat minder uitgebreid uw eigen route bepalen. Er zijn in het centrum van Amsterdam enkele opstapplaatsen voor fietstaxi’s. Daarnaast kunt u natuurlijk onderweg ook een fietstaxi aanhouden in de hoop dat u wordt meegenomen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.