Dagje boogschieten: schot in de roos!

Home » Blog » Dagje boogschieten: schot in de roos!
Dagje boogschieten: schot in de roos!Boogschieten NapPas

Boogschieten spreekt tot de verbeelding. Veel mensen kennen het boogschieten van populaire films en verhalen, zoals Lord of the Rings en The Hungergames. En wie heeft er niet gehoord van Robin Hood, die volgens de legende steevast met de tweede pijl de eerste, midden in de roos, doorkliefde?

In de tijd van Robin Hood werden pijl en boog niet alleen voor de jacht gebruikt, maar ook tijdens toernooien waar stoere mannen met hun boogschietkunsten indruk maakten op het publiek. Vandaag de dag wordt boogschieten nog steeds over de hele wereld beoefend. Het is zelfs een Olympische sport. Ook in Nederland beoefenen duizenden mensen deze uitdagende sport, in verenigingsverband of als activiteit voor een gezellig dagje uit. Lijkt het je leuk om het boogschieten uit te proberen? Lees dan verder!

Geschiedenis van boogschieten

Archeologen vermoeden dat zo’n 15.000 jaar geleden de eerste pijl uit een boog vloog. Voordat het buskruit werd uitgevonden gebruikte de mens duizenden jaren de boog voor de jacht of om oorlog te voeren. In sommige delen van de wereld werd zelfs nog heel recent gejaagd en gevochten met pijl en boog. Denk maar aan de “Native Americans” (Indianen) uit Noord-Amerika die jacht maakten op bizons.  

Hoe het werkt

Bij het boogschieten gebruik je een boog waaraan een pees verbonden is en een pijl. Door de pees te spannen en los te laten geef je de pijl vaart. Daarbij richt je op een ronde schietschijf die een aantal meters verderop staat. Hoe dichter de pijl in het midden (de roos) van de schietschijf terecht komt, hoe hoger de score. Boogschieten is geen ingewikkelde sport en iedereen kan er met enige uitleg en oefening veel plezier aan beleven. Bovendien kan de spanning van de pees worden aangepast, waardoor zowel jong als oud de roos kan raken. Het is daarom bij uitstek een familie-activiteit.

Bij deze sport draait het om concentratie, spierbeheersing en een goed oog. Juist deze combinatie geeft een ontspannend effect. Tel daarbij het fantastische gevoel dat je ervaart als je de roos raakt en het is duidelijk dat boogschieten garant staat voor een paar uur gezelligheid en ontspanning.

Boogschieten met korting

Via NapPas zijn er diverse mogelijkheden om deze leuke activiteit te ervaren. Waan je tijdens een 90 minuten durende workshop in de middeleeuwen of probeer naast de rechtopstaande handboog met een liggende kruisboog het doel te raken. Denk aan Willem Tell die met een kruisboog een appel van het hoofd van zijn zoontje schoot. Bekijk hier alle dagjes uit met deze buitensport op de NapPas website en geniet van de aantrekkelijke kortingen.

Laat deze kansen voor een schot in de roos niet voorbij gaan!

Bestel de NapPas

Om voor aantrekkelijke kortingen in aanmerking te komen, bestel je eenvoudig online de NapPas! NapPas is bij diverse uitjes in Nederland aangesloten; er zit dus altijd wel een leuk uitje bij! En het aanbod aan dagjes uit wordt ook voortdurend uitgebreid. Mis niets en bestel vandaag nog!

» Bestel de NapPas en profiteer van hoge kortingen voor een goedkoop dagje uit!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.