Dagje naar het museum? Het ideale culturele uitstapje voor het gezin

Home » Blog » Dagje naar het museum? Het ideale culturele uitstapje voor het gezin
Dagje naar het museum? Het ideale culturele uitstapje voor het gezin

Een dagje naar het museum voor het gehele gezin levert vaak een leuk, leerzame en spannende dag op. Tegenwoordig bieden musea ook een groot aantal activiteiten voor kinderen naast de bestaande collecties. Ideaal dus voor een cultureel uitstapje met het gehele gezin. Hieronder een aantal leuke musea die te bezoeken zijn met NapPas-korting.

Museum Mohlmann, Appingedam

Museum Møhlmann in Appingedam is een bezoek meer dan waard vanwege zijn unieke focus op realistische en figuratieve kunst. Het museum biedt een intieme en persoonlijke sfeer, mede door de betrokkenheid van de oprichters, kunstenaar Rob Møhlmann en zijn vrouw Laura. Gevestigd in een prachtig gerestaureerde boerderij, omringd door serene natuur, vormt het een ideale setting voor contemplatie. De uitgebreide collectie omvat zowel hedendaagse als historische werken, en regelmatig wisselende tentoonstellingen zorgen voor een dynamische kunstervaring. Voor kunstliefhebbers biedt Museum Møhlmann een diepgaande, educatieve en visueel betoverende beleving die zeker indruk zal maken. In het museum kunnen kinderen kunst ontdekken door middel van interactieve rondleidingen en creatieve workshops.

Kasteel Radboud, Medemblik

Kasteel Radboud in Medemblik is een bezoek waard vanwege zijn rijke geschiedenis en middeleeuwse charme. Dit goed bewaarde kasteel, gebouwd door graaf Floris V in de late 13e eeuw, biedt een fascinerende blik in het verleden. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige architectuur, inclusief de imposante torens en sfeervolle binnenplaatsen. Binnenin vind je boeiende tentoonstellingen over de middeleeuwen, met authentieke artefacten en interactieve displays. De schilderachtige ligging aan het IJsselmeer en de omliggende tuinen maken het een perfecte plek voor een dagje uit, waarbij je zowel cultuur als natuur kunt ervaren. Kasteel Radboud is een historisch juweel dat geschiedenis tot leven brengt. In Kinderen kunnen zich verkleden als ridders en jonkvrouwen en deelnemen aan spannende speurtochten door het kasteel.

Dagje naar het museum? Het ideale culturele uitstapje voor het gezin

Boomkwekerijmuseum, Boskoop

Het Boomkwekerijmuseum in Boskoop is een bezoek waard vanwege zijn unieke focus op de geschiedenis en innovatie van de boomkwekerijsector. Dit gespecialiseerde museum biedt inzicht in de ontwikkeling van de boomkwekerij door de eeuwen heen, met historische gereedschappen, documenten en interactieve displays. De prachtige tuin, aangelegd met diverse boomsoorten en planten, toont de rijke diversiteit en schoonheid van de kwekerijproducten. Kinderen kunnen deelnemen aan educatieve speurtochten en leuke tuinierworkshops. Daarnaast biedt het museum regelmatig workshops en rondleidingen aan, waardoor bezoekers een hands-on ervaring krijgen. Voor tuinliefhebbers en geschiedenisliefhebbers is het Boomkwekerijmuseum een inspirerende plek die zowel educatie als visuele pracht biedt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.