De leukste attractieparken in Nederland

Home » Blog » De leukste attractieparken in Nederland

Ben jij op zoek naar een leuk en spannend dagje uit in Nederland? Een leuk attractiepark kiezen is erg lastig, omdat er zoveel verschillende soorten zijn. Hieronder vind je enkele leuke attractieparken verspreid over heel Nederland. 

De Efteling

Attractiepark de Efteling heeft een heel groot aanbod aan allerlei activiteiten, denk dan aan betoverende attracties, spannende achtbanen en geweldige shows. De Efteling heeft eigenlijk voor vrijwel iedereen wat te bieden. De Efteling is het grootste en bekendste attractiepark van Nederland en heeft jaarlijks maar liefst 5 miljoen bezoekers. Het attractiepark ligt in Kaatsheuvel, midden in de natuur. Er zijn attracties voor kleine kinderen, de gehele familie en echte durfallen met te gekke achtbanen. De Efteling heeft ook te gekke shows, waarbij je plaats kunt nemen op de tribune en de spectaculaire shows kunt bijwonen. Er zijn ook een aantal eettentjes en restaurantjes in het attractiepark te vinden, waar veel verschillende soorten eten en drinken geserveerd worden. De Efteling 365 dagen per jaar geopend, weer of geen weer. Ieder seizoen is wel goed voor een bezoek aan de Efteling.

Duinrell

Duinrell is een attractiepark dat in Wassenaar gevestigd is en middenin de duinen ligt. In Duinrell kun je ook van de prachtige omgelegen natuur genieten. Duinrell heeft spannende achtbanen, maar ook leuke attracties voor kleine kinderen. Een andere leuke en heel bekende attractie in Duinrell is het Tikibad, het grootste waterpark van de Benelux. Het Tikibad staat bekend om zijn vele en fantastische glijbanen en is het hele jaar geopend. Duinrell heeft ook nog een vakantiepark waardoor je kunt blijven logeren in het park. Je kunt verblijven in een zogeheten Duingalow, camping, lodgetent of gebruik maken van groepsaccommodaties. Als je in Duinrell verblijft heb je eigenlijk een pretpark en zwembad in de achtertuin, hoe vet is dat! Daarnaast kun je nog genieten in de bossen, duinen, het strand of de zee. 

Slagharen

Slagharen is een attractiepark voor zowel jong als oud. Het park heeft rustige ritjes voor kinderen, maar ook hele spannende en grote attracties die voor echte durfallen gemaakt zijn. Naast de attracties heeft Slagharen ook een waterpark, genaamd Aqua Mexicana. Dit is een waterpark vol met fantastische glijbanen en andere leuke waterattracties. Slagharen biedt ook de mogelijkheid om te logeren in het park. Wanneer je een van de accommodaties van slagharen boekt, krijg je onbeperkt toegang tot het water- en attractiepark. Het is ook mogelijk om een eigen tent of caravan mee te nemen. In dit geval is het waterpark niet inclusief. 

Walibi

Een echt attractiepark is Walibi, dit park staat namelijk vol met fantastische achtbanen. Walibi bevat zelfs een aantal achtbanen waar je een hele sterke maag voor moet hebben. In de Goliath ga je bijvoorbeeld als een speer met maar liefst 106 kilometer per uur. Walibi heeft niet alleen maar zulke snelheidsduivels, er zijn ook attracties die minder snel gaan en voor meer mensen toegankelijk zijn. Walibi heeft meer dan 30 verschillende attracties. Mocht je een aantal dagen willen genieten van Walibi, kun je terecht in Walibi Village. Walibi Village heeft maar liefst 142 bungalows waar je na een dag vol attracties kunt ontspannen.

Bekijk hier ons aanbod aan alle daguitjes.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.