De leukste dingen om te doen in Den Haag

Home » Blog » De leukste dingen om te doen in Den Haag
De leukste dingen om te doen in Den Haag

Den Haag, het politieke hart van Nederland, is absoluut een bezoekje waard. Deze mooie stad achter de duinen heeft veel interessante musea, een gezellige binnenstad met leuke winkels en het strand is er vlakbij. De mogelijkheden voor een leuk dagje uit zijn eindeloos. Met deze tips ben je in ieder geval verzekerd van een verrassende dag in Den Haag!

Met een Segway door de binnenstad

Wil je Den Haag nou echt eens op een bijzondere manier ervaren, doe dan een Segway tour. Met een ervaren gids rol je ontspannen langs de prachtige historische panden en highlights van de stad. Het is geen probleem als je geen ervaring hebt met het besturen van een Segway. Voorafgaand aan de tour krijg je namelijk een handige instructie met een aantal oefeningen, waarna je kunt rondrijden alsof je nooit iets anders hebt gedaan. Tijdens de stadstour vertelt de gids je leuke informatie over de stad en krijg je natuurlijk ook de kans om foto’s maken.

Ga naar een museum

Den Haag heeft nogal wat musea. Kunst en cultuurliefhebbers kunnen er dan ook hun hart ophalen. Zo kun je in het Mauritshuis Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius, De stier van Potter en vele andere top werken bewonderen. In het Museon kunnen jong en oud allerlei onderwerpen over cultuur, natuur en wetenschap ontdekken en in Madurodam zie je Nederland in het klein.
En dan is er De Gevangenpoort. Dit museum is misschien wel het bekendste monument van Den Haag. De voormalige gevangenis dateert uit de middeleeuwen en biedt een griezelige inkijk in hoe mensen in Nederland vroeger dachten over misdaad en straf.

Bezoek het Binnenhof

Een dagje Den Haag is niet compleet zonder een bezoekje aan het Binnenhof, waar de Tweede Kamer is gevestigd. Via het beroemde toegangspoortje stap je zo het politieke hart van Nederland binnen. Je kunt er een rondleiding volgen en alles leren over de belangrijkste gebeurtenissen uit onze vaderlandse geschiedenis. Bewonder de Ridderzaal en bekijk de troon waarop Koning Willem-Alexander de Troonrede voorleest tijdens Prinsjesdag.

Uitwaaien op het strand

Zit je hoofd helemaal vol met alle indrukken van de stad, dan wordt het tijd om lekker uit te waaien op het strand. Er gaan volop trams en bussen naar de boulevard van waaruit je een heerlijke wandeling kunt maken. De echte actievelingen kunnen er ook lekker golfsurfen, kitesurfen of suppen.

Infiltreer in een KGB nest

Met je uitgewaaide hoofd kun je je brein weer even goed aan het werk zetten en wel in een zenuwslopende escaperoom, waarbij je als CIA agent infiltreert in een KGB bolwerk om een aantal vertrouwelijke documenten te stelen. Maar dan raak je opgesloten in het kantoor van Generaal Igorov. Zie daar maar weer eens uit te komen, binnen 60 minuten.

Lekker uit eten

Als afsluiter van de dag mag een lekker hapje eten natuurlijk niet ontbreken. Zo’n beetje alle wereldkeukens zijn er vertegenwoordigd en of je nu uitgebreid wil dineren of liever gaat voor snel en makkelijk, in Den Haag zit je goed. Schuif aan op een terrasje aan Het Plein of zoek een knus tentje in een van de vele kleine straatjes in het centrum. Zo heeft je dag een gezellig en smakelijk einde.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.