De leukste uitjes voor kinderen in Overijssel

Home » Blog » De leukste uitjes voor kinderen in Overijssel
De leukste uitjes voor kinderen in OverijsselNapPas | met korting naar Pretpark De Waarbeek

Als je op zoek bent naar een leuk uitje voor het hele gezin in Overijssel dan is er een ruime keuze. Een dagje uit met plezier voor kinderen en ouders staat daarbij voorop. Een van de leuke uitjes voor kinderen in Overijssel is het Openlucht Museum in Ootmarsum. Een bezoek aan dit museum in de buitenlucht brengt oude tijden tot leven. Een ander leuk dagje uit in Overijssel dat garant staat voor veel plezier is Pretpark De Waarbeek. Zo zijn er meer pretparken, zoals Attractiepark Slagharen om een dag vol plezier te beleven. Ontdek hier welke van de uitjes voor kinderen in Overijssel voor jouw gezin het leukst is.

Openlucht Museum Ootmarsum

Het Openlucht Museum bevindt zich aan de rand van het pittoreske stadje Ootmarsum in een groot opgezet museumpark. Je maakt kennis met hoe de boeren vroeger in Twente leefden, zoals op een sobere en zelfvoorzienende manier in de natuur. Er zijn allerlei gebouwen en voorwerpen die je meenemen naar het dagelijkse leven van weleer. Bijvoorbeeld met de manier van houtbewerking om klompen te maken, spinnen, smeden en weven. Om het voor je kinderen extra leuk te maken, is er een gratis speurtocht bij de balie verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om het Drostenhuis in het centrum van Ootmarsum te bezoeken. Maak het dagje uit met kinderen in Overijssel extra voordelig en ga met korting naar Openluchtmuseum Ootmarsum.

Pretpark De Waarbeek

Wil je een ander leuk uitje met je kinderen beleven in Overijssel dan is Pretpark De Waarbeek een van de aanraders. Dit pretpark bevindt zich bij Hengelo in Waarbeek en is geschikt voor kinderen van uiteenlopende leeftijden. Er zijn allerlei verschillende attracties die je het kermisgevoel laten beleven, zoals met botsauto’s en zweefmolen. Of stap met je kinderen in de spoortrein om een leuk ritje te maken. Naast de vele attracties is er ook alle gelegenheid om kinderen zich uit te laten leven op een van de speelplaatsen, zoals op het enorme springkussen net als op het klimtoestel of op de kabouterspeelplaats voor de kleintjes. Een activiteit met het hele gezin is natuurlijk ook leuk, zoals door samen te gaan midgetgolfen. Er valt dan ook van alles te beleven om er met je kinderen een geweldig uitje van te maken in Overijssel. Ook dit pretpark is voordelig te bezoeken door met korting naar Pretpark De Waarbeek te gaan. Overigens heeft dit pretpark een nieuwe all-inclusive formule om te spelen, eten en te drinken.

Attractiepark Slagharen

Er zijn voor kinderen nog veel meer leuke uitjes in Overijssel, zoals Attractiepark Slagharen in de gelijknamige plaats. Hier valt echt veel te beleven met onder meer dertig attracties net als met een klimpark, waterpark en shows & entertainment. Zo zijn er ook allerlei leuke souvenirwinkeltjes en is er alle gelegenheid voor een eetpauze in een van de vele restaurants. Een dagje uit is haast te kort om alles te beleven, maar het is natuurlijk altijd mogelijk om weer te komen. Of om er een weekendje uit met de kinderen van te maken door op het vakantiepark te verblijven.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.