Drie leuke uitstapjes voor 60-plussers

Home » Blog » Drie leuke uitstapjes voor 60-plussers
Drie leuke uitstapjes voor 60-plussers

Voor ouderen is het niet altijd even makkelijk leuke uitstapjes te vinden. De hele dag ronddrentelen of halsbrekende toeren uithalen is lang niet altijd haalbaar meer. Paragliden en abseilen zijn, uitzonderingen daargelaten, toch activiteiten voor jongeren.

Gelukkig zijn er genoeg uitstapjes die wel geschikt zijn. Zo kun je naar musea, tentoonstellingen en andere culturele activiteiten in eigen land. Zin in een leuk dagje uit? Hier vind je een selectie van verschillende belevenissen voor 60-plussers. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in Nederland, maar met de volgende drie uitstapjes ben je verzekerd van een leuke dag.

Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum

Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur geeft een unieke kijk in die goede oude tijd. Er is zoveel te zien en te doen dat je er een hele dag kunt zijn zonder je een moment te vervelen.
In het museum ga je terug naar de tijd dat er nog geen elektriciteit was, de meeste arbeid met de hand werd gedaan en mensen nog erg afhankelijk waren van hun naasten. Het museum toont meer dan 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen en is er een zeer grote verzameling van oud en antiek speelgoed. Misschien vind je er wel speelgoed waar je als kind nog mee hebt gespeeld! Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum is bovendien volledig rolstoelvriendelijk.

Het Nederlands Wijnmuseum

Zeg nou zelf; zo’n glaasje wijn als aperitief, met lekkere kaasjes, nootjes en olijfjes is toch een klein feestje? Al helemaal in goed gezelschap natuurlijk. Ook bij een etentje of tijdens een zwoele avond op het terras mag een wijntje niet ontbreken. Als je daarvan houdt, tenminste. Maar wat weet je eigenlijk over de wijn die je drinkt?
In het Nederlands Wijnmuseum in Arnhem ontdek je alles over de geschiedenis en de toekomst van wijn. In de authentieke wijnkelders leer je meer over de fascinerende wereld van wijn. Of je nu een wijn expert bent of een liefhebber, dit unieke museum is de moeite van een bezoekje waard. Na een bezoek aan het museum kun je nagenieten in het bijbehorende wijncafé ‘Le Jardin’ met een goed glas wijn.

Rondvaart in Utrecht

Een bezoekje aan Utrecht is altijd leuk. Het historische centrum is een lust voor het oog en biedt veel interessante musea, lekkere restaurants en leuke winkels. Je bent verzekerd van een gevarieerde dag. De Domstad staat ook bekend om zijn vele kanalen. Deze lenen zich er uitstekend voor om de stad op een andere manier te ontdekken, namelijk met een rondvaart! Vooral op een zonnige dag is er niets leukers dan met een rondvaartboot de grachtengordel van Utrecht te verkennen. Vergaap je over de eeuwenoude werfkelders, zwaai naar de mensen op de vele terrassen en bewonder de prachtige Domtoren. Succes verzekerd!

Bestel de NapPas

Om voor aantrekkelijke kortingen in aanmerking te komen, bestel je eenvoudig online de NapPas! NapPas is bij diverse uitjes in Nederland aangesloten; er zit dus altijd wel een leuk uitje bij! En het aanbod aan dagjes uit wordt ook voortdurend uitgebreid. Mis niets en bestel vandaag nog!

» Bestel de NapPas en profiteer van hoge kortingen voor een goedkoop dagje uit!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.