Drie originele Valentijn-uitjes

Home » Blog » Drie originele Valentijn-uitjes
Drie originele Valentijn-uitjesvalentijnsdag uitstapje

Love is in the air! Valentijn staat weer voor de deur. Een mooie gelegenheid om je meest romantische beentje voor te zetten. Heb je een valentijn, dan kun je natuurlijk een bos rozen geven of samen uit eten gaan. Hartstikke leuk, maar ook een beetje afgezaagd. Wil je het romantische vuurtje flink opstoken, ga dan voor een avontuurlijke date.

Je kunt de liefde namelijk een handje helpen als je samen iets gaat doen waar je knikkende knieën en klamme handjes van krijgt. Wil je iemand versieren, dan is een enge hangbrug de ideale plek.

Verliefd door opwinding

Mensen hebben de neiging om lichamelijke sensaties te verklaren en die verklaring is niet altijd juist. Om dit te onderzoeken lieten de psychologen Donald Dutton en Arthur Aron onder twee verschillende omstandigheden mannen kennismaken met een vrouw. In de ene situatie liepen de mannen over een honderdvijftig meter lange hangbrug over een kloof. Een eindje uit de kant ging de brug heen en weer zwiepen door de wind. Dat is voor veel mensen best een enge ervaring, met hartkloppingen en zweten als gevolg. Precies op dat moment werden de mannen benaderd door een aantrekkelijke vrouw met het verzoek een vragenlijst in te vullen.

In een andere situatie wachtte de vrouw tot de mannen waren overgestoken en volledig tot rust waren gekomen, voor ze hen benaderde met de vragenlijst. Een hoog percentage van de mannen die op de brug waren benaderd, belden de vrouw later op om met haar af te spreken, tegenover een heel klein deel van de mannen die veilig en rustig aan de kant waren benaderd.

Uitstapjes waar je hart sneller van gaat kloppen

Als we dus iets engs doen met iemand die we leuk vinden, denken we door onze fysieke reactie dat we die ander nóg leuker vinden. We houden onszelf misschien een beetje voor de gek, maar die extra kriebels maakt een spannend valentijn-uitje extra leuk. Wil je een adrenaline kick, zonder dat je zomaar onvoorbereid iets levensgevaarlijk gaat doen, dan is indoor skydiven een perfect uitstapje. Je hoeft hiervoor namelijk niet uit een vliegtuig te springen. In plaats daarvan stap je in een verticale windtunnel met windsnelheden van 0 tot 250 km per uur. Je hebt het gevoel dat je vliegt en je kunt op een veilige manier ervaren hoe het is om te parachutespringen en skydiven.

In de wolken

Heb je liever vaste grond onder je voeten, probeer het dan eens hogerop te zoeken door samen te gaan klimmen. Bij klimcentrum Alkmaar bijvoorbeeld. Daar kunnen zowel beginners als experts onder professionele begeleiding de hoogte opzoeken.

Ben je helemaal in de wolken? Ga dan met je valentijn en Heliwens Amsterdam een half uur lang de lucht in, om het schitterende uitzicht te ervaren vanuit een helikopter!

Hoe romantisch is dat? En natuurlijk ook een beetje spannend, voor een extra dosis kriebels!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.