Een dagje uit met de kinderen: pak de trein!

Home » Blog » Een dagje uit met de kinderen: pak de trein!
Een dagje uit met de kinderen: pak de trein!Uitje met de trein

Als je in het bezit bent van een auto denk je er niet snel aan om voor een dagje uit de trein te nemen. Je hebt een bepaald beeld van het openbaar vervoer en hecht veel waarde aan de vrijheid die een auto brengt. Toch zitten er veel voordelen aan het reizen met de trein, vooral als je een dagje uit gaat met de kinderen. Hieronder de vijf beste redenen om de auto te laten staan en met de kinderen per trein te reizen.

Comfortabel in de trein

Ken je dat, met de auto in de file in de gloeiende zon? Je gaat een leuk dagje uit met de kinderen, maar je bent niet de enige. De Nederlandse wegen worden steeds drukker en vooral tijdens de zomervakantie trekt Nederland er massaal met de auto op uit. De airco trekt het nauwelijks, het water is op en de kinderen op de achterbank vervelen zich, hebben het warm en beginnen te zeuren. In de trein daarentegen wordt de temperatuur goed geregeld en hoeft u niet op te letten of de file alweer gaat rijden.

Veilig

Met zoveel mensen op de snelweg lijkt het soms een racecircuit. Daar komt weer een auto die nog net even wil inhalen en met een gevaarlijke manoeuvre je bijna van de weg afduwt. Autorijden kan bij mensen woede en frustratie oproepen, uitgelokt door het gedrag van medeweggebruikers. Ook bestuurders die juist een te lage snelheid aanhouden (vooral op de linkerbaan) zijn een bron van irritatie. Als u doordeweeks al veel in de auto zit, is een reis met de trein heerlijk ontspannend. U hoeft niet op medeweggebruikers te letten en dat scheelt een hoop frustratie.

Ontspannen

Hoe houd je de kinderen zoet achterin de auto? Een dvd’tje, een boekje? Hoe lang duurt het voordat ze zich vervelen en elkaar (met een hoop gegil) gaan pesten? In de trein heb je alle aandacht voor je kinderen en is er gelegenheid voor een spelletje, voorlezen of samen naar het voorbij snellende landschap kijken. Kinderen vinden het heerlijk om jouw aandacht te krijgen. En dat komt mooi uit, want die heb je volop als je voor de trein kiest. Met het hele gezin kom je ontspannen op de plaats van bestemming aan.

Voordelig

“Ja, maar de trein is veel duurder”, is een veel gehoord argument tegen het openbaar vervoer. Een treinreis hoeft echter niet zo duur te zijn. Er zijn geregeld aanbiedingen voor uitjes met de trein en voor goedkopere kaartjes. Kinderen tot 12 jaar kunnen mee met een speciaal, goedkoper kaartje (Railrunner) of zelfs gratis (Kids vrij). Reis je vaker met de trein dan is een kortingskaart een optie waarmee je 40% korting krijgt op treinreizen. Daarnaast kost de auto ook (benzine)geld en vergeet de parkeerkosten niet. Bovendien hoef je met de trein niet eens te denken aan een parkeerplaats en de bijbehorende kosten. Een stuk minder zorgen.

Bereikbaarheid

Misschien heb je het idee dat veel attracties niet met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. Maar niets is minder waar. Het goed georganiseerde openbaar vervoernetwerk in Nederland zorgt ervoor dat vele attracties prima met openbaar vervoer bereikt kunnen worden. Zo ligt KidZcity in Utrecht, een heerlijk dagje voor de kinderen en Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg, waar de bus pal voor de ingang stopt.

Al met al genoeg redenen om de auto eens te verruilen voor de trein, vooral voor een dagje uit met de kinderen. De kinderen zullen het fantastisch vinden en genieten van de aandacht.

De trein is echt zo gek nog niet…

Bestel de NapPas

Om voor aantrekkelijke kortingen in aanmerking te komen, bestel je eenvoudig online de NapPas! NapPas is bij diverse uitjes in Nederland aangesloten; er zit dus altijd wel een leuk uitje bij! En het aanbod aan dagjes uit wordt ook voortdurend uitgebreid. Mis niets en bestel vandaag nog!

» Bestel de NapPas en profiteer van hoge kortingen voor een goedkoop dagje uit!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.