Een gevarieerd dagje Amsterdam

Home » Blog » Een gevarieerd dagje Amsterdam
Een gevarieerd dagje Amsterdam

Amsterdam trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld, en dat is niet voor niets. Onze hoofdstad is uniek met haar beeldschone grachtengordel uit de Gouden Eeuw. De stad zit vol met geschiedenis, bezienswaardigheden en heeft een rijke culturele scene.

Voor een leuk dagje weg ben je in Amsterdam hoe dan ook van succes verzekerd. Je kunt de stad bekijken vanaf het water met een van de vele rondvaartboten. Je kunt er eindeloos shoppen. In het centrum bijvoorbeeld of net daarbuiten, in de negen straatjes. Dan hebben we nog het Rijksmuseum en de Hermitage.

Het is natuurlijk altijd een goed idee om bij een bezoekje aan een stad vooraf een lijstje te maken met de dingen die je wil zien en doen. Hier volgen een paar ideeën voor een gevarieerd tripje naar onze hoofdstad, zodat je je er geen moment hoeft te vervelen:

Stad vol verhalen

Je kunt eindeloos door het grote oude centrum dwalen en je vergapen aan de rijkdommen van weleer. Het staat er vol met ‘stadspaleizen’ van rijke kooplieden uit de gouden eeuw. Sommige van die huizen zijn te bezoeken, zoals Museum van Loon en Huis Bartolotti. Een originele manier om de stad en haar historie te ontdekken is met een storytrail stadswandeling. Je maakt hierbij een interactieve verhalenwandeling met Nederlands beste vertellers. De stad vormt het betoverende decor voor haar eigen verhalen.

Wassenbeelden

Uitgewandeld? Dan is een museum een leuke afwisseling. Er zijn vreselijk veel verschillende musea in Amsterdam. Madame Tussauds is een begrip in de stad en een absolute aanrader om gewoon een keer te bezoeken. Je kunt er iedereen vinden; van historische personen, filmsterren, superhelden, top artiesten, tot sporters en kunstenaars. Als wassenbeeld, wel te verstaan. Je kunt er zomaar oog in oog komen te staan met Johnny Depp, George Clooney en Angelina Jolie, of een vlog opnemen met Enzo Knol.

Ontsnappen

Heb je gewandeld, geluisterd en gekeken? Dan is het tijd voor actie! Laat je opsluiten bij Logic Locks en puzzel je een weg naar buiten. Bij deze escape room draait het om een liefdesverhaal, met tientallen mysterieuze aanwijzingen van de in 1933 verdwenen ontdekkingsreizigster Elizabeth van Leeuwenhart. In een ruimte vol historie en cultuur liggen talloze aanwijzingen verborgen. Combineer cryptische informatie, ontcijfer geheime boodschappen en activeer de verborgen mechanismen. Alleen door goed samenwerken kun je jezelf en je team bevrijden.

Borrelen

Zo’n dag vol puzzelen, wandelen en beroemdheden bewonderen is behoorlijk intensief. Na alle activiteiten is het dan ook een heerlijke afsluiter om lekker te gaan borrelen in een van de vele cafés die de stad rijk is. Ook biedt de stad een duizelingwekkende hoeveelheid restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. Een paar typisch Amsterdamse restaurants zijn Loetje, waar je malse biefstukken kunt eten en Haesje Claes, waar je terecht kunt voor heerlijke Hollandse gerechten. Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.