Genieten van de Veluwe in november

Home » Blog » Genieten van de Veluwe in november
Genieten van de Veluwe in novembergenieten_veluwe_november

De Veluwe is een ongelofelijk populaire streek in Nederland om lekker te gaan genieten. De beboste omgeving nodigt elk jaar opnieuw heel wat mensen uit om er te gaan genieten van al het moois dat deze omgeving te bieden heeft. Maar dit geldt ook voor een stad als Apeldoorn waar van alles is te doen.

Dit geldt zeker niet alleen voor de zomermaanden. Ook in het jaar is een bezoek brengen aan de Veluwe ongelofelijk populair. Jammer genoeg geldt in deze periode dat het weer behoorlijk onvoorspelbaar kan zijn. Wil jij ook graag kunnen genieten van de Veluwe in november en wil je daarom graag kunnen achterhalen wat nu mogelijks interessante uitjes Veluwe slecht weer kunnen zijn? Dan moet je vooral even snel de tips op deze pagina ontdekken!

Heerlijk waterplezier, ook bij slecht weer!

Wie denkt aan leuke uitjes in Veluwe bij slecht weer zal mogelijks niet meteen denken aan het beleven van veel waterpret. Toch is dit perfect mogelijk, ook wanneer de regen met bakken uit de hemel valt. Je treft in deze omgeving namelijk verschillende overdekte zwembaden aan zoals:

 • Bosbad putten;
 • De Peppel in Ede;
 • Het Aquacentrum Malkander in Apeldoorn;

Voor volwassenen die wel graag een ontspannende duik willen nemen in een zwembad, maar daarbij ook willen kunnen genieten van de gezonde geneugten van een beetje wellness zijn er ook verschillende wellnesscentra in de streek terug te vinden. Mogelijkheden waar je op dit vlak een keuze uit kan maken zijn onder meer de volgende:

 • De Veluwse Bron;
 • Thermen Bussloo;
 • Sanadome;
 • Sauna de Veluwe;
 • De Zwaluwhoeve;

De bovenstaande uitjes Veluwe slecht weer geven reeds duidelijk aan dat een grauw weerbeeld niet meteen een groot probleem hoeft te zijn. De toeristische interesse waar de Veluwe op kan rekenen heeft er door de jaren heen dan ook voor gezorgd dat er ook indoor heel wat te beleven valt. Uiteraard zijn de mogelijkheden zoals hierboven aangehaald nog lang niet alles, in tegendeel.

De leukste binnenactiviteiten voor de jongsten onder ons

De Veluwe is een ongelofelijk populaire streek bij zowel jong als oud. Dit zorgt ervoor dat er natuurlijk ook voor kinderen heel wat leuks te beleven valt, ook bij slecht weer. Op dit vlak kan je dan bijvoorbeeld denken aan een bezoek brengen aan één van de verschillende indoor speeltuinen. Ook op dit vlak zijn er best een aantal mogelijkheden waar je een keuze uit kan maken. Denk hierbij aan:

 • Indoor speeltuin Houtzagerij (Otterlo);
 • Het Maïsdoolhof (Voorthuizen);
 • Monkey Town (Arnhem & Apeldoorn);
 • Schateiland Zeumeren (Voorthuizen);

Een bezoek brengen aan één van deze verschillende indoor speeltuinen zal er in de praktijk ongetwijfeld voor zorgen dat je kind lekker zal kunnen genieten. Ouders kunnen tijdens dat hun kinderen aan het spelen zijn genieten van een lekker drankje en een smaakvol hapje.

Andere uitjes in Veluwe om bij slecht weer te overwegen

De informatie op deze pagina heeft reeds verschillende uitjes Veluwe slecht weer voorgesteld, maar er is uiteraard nog meer. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om een bezoek te brengen aan een bioscoop. Verspreid over de Veluwe zijn meerdere bioscopen terug te vinden waarin je de mooiste films kan gaan bekijken. Dat is echter nog niet alles. Daarnaast is het zo dat je bijvoorbeeld ook een partijtje kan gaan bowlen. Hiervoor kan je terecht bij onder meer:

 • De Veluwe Hal in Barneveld;
 • Glowbowling bij Zero55 in Apeldoorn;
 • Bowling-Centrum Groeneveld in Ede

Ook een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld de Burgers Zoo in Arnhem zou een activiteit kunnen zijn die je kan overwegen wanneer het weer niet helemaal mee zit. Of bezoek gezellig met de kinderen Kinderboerderij De Koperen Ezel. In ieder geval mag het duidelijk zijn, ook bij slecht weer valt er meer dan voldoende te beleven in de streek van de Veluwe!

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.