Met het gezin op stap? Deze dingen moet je niet vergeten

Home » Blog » Met het gezin op stap? Deze dingen moet je niet vergeten
Met het gezin op stap? Deze dingen moet je niet vergetenmet het gezing op stap nappas

Ga je met het gezin een dag eropuit? Zorg er dan voor dat je voorbereid op stap gaat. Gezellig met de kinderen naar een pretpark, museum of klimpark? Maak je dag dan nog gezelliger door de onderstaande zaken in deze blog niet te vergeten.

Laat je goed informeren

Wanneer je afreist naar een pretpark of een andere avontuurlijke plek, zorg er dan voor dat je goed bent geïnformeerd over een aantal zaken. Zo haal jij het maximale uit jouw uitje. Kijk van tevoren goed op de website wat er allemaal te doen is, zo mis je niets. Voor welke leeftijden is het geschikt? Zijn er speciale tijdstippen waarmee je rekening moet houden? Dit zijn allemaal vragen die jou helpen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bereid jouw route voor

Soms moet je het hele land doorkruisen om bij dat ene leuke pretpark of museum te komen. Belangrijk dus om de gemakkelijkste autoroute (of openbaar vervoer uiteraard) uit te stippelen. Lang in de auto of trein zitten is vaak vermoeiend, vooral voor de kinderen. Zorg daarom dat je jouw reis optimaal voorbereid. Tegenwoordig hebben we hier natuurlijk allerlei navigatiehulpmiddelen voor. Vergeet die dan uiteraard niet aan te zetten. Zit je echt heel lang in de auto? Dan is het zeker verstandig om een pauzemoment te overwegen. Een lunchpakketje of wat drinken mee in de auto kan dan erg wenselijk zijn.

Met het gezin op stap: let op kortingen

Heb je eigenlijk al een NapPas in huis? Je kunt voor allerlei leuke uitjes kortingen krijgen. Dit kan onder meer met de NapPas. Informeer daarom goed – voordat je op pad gaat – wat je moet doen om de NapPas te bestellen. Zo bespaar je veel geld en worden uitjes nog leuker dan ze al zijn.

Laat je huis veilig achter

Wanneer je een dagje weg gaat en het hele gezin gaat mee, zorg er dan voor dat je jouw huis veilig achterlaat. Sluit de deuren en ramen op een goede wijze. Tip: laat niet op social media weten dat je een hele dag weg bent en dat er niemand thuis is. Dit is voor inbrekers koren op de molen. Wanneer je met een goed gevoel de deur achter jou hebt dichtgetrokken, dan ga je een stuk prettiger op pad. Dat is uiteraard wat je wilt: een onbezorgde dag samen met de kinderen. Je kunt ook iemand vragen om op je huis te passen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.