Goedkope gezinsuitjes: onze tips!

Home » Blog » Goedkope gezinsuitjes: onze tips!
Goedkope gezinsuitjes: onze tips!uitje met kinderen

We trekken er graag met het gezin op uit, maar voor gezinnen met een iets kleinere beurs lijkt de keuze in leuke activiteiten buitenshuis zeer beperkt. Toch hoeft dat niet zo te zijn! Er zijn immers genoeg leuke gezinsuitjes die je tegen lage kosten kunt ondernemen. Ben je benieuwd naar welke goedkope dagjes uit met het gezin er zijn? In dit artikel geven wij een aantal leuke tips. 

Neem het tegen elkaar op

Het is ontzettend leuk om een activiteit te ondernemen waarbij je het als gezin tegen elkaar moet opnemen… Of juist de handen ineen moet slaan om een spel tot een goed einde te brengen! Daarom zijn activiteiten, zoals een Escape Room of Lasergamen ontzettend leuk om met elkaar te ondernemen. Of neem het tegen elkaar op in een kart op de kartbaan! Deze gezinsuitjes zijn relatief goedkoop en je kunt er een hele gezellige dag van maken! In vrijwel iedere regio is er wel een Escape Room, lasergame of kartbaan aanwezig. Zo bespaar je ook nog eens op de reiskosten.

Een stukje varen

Een rondvaart is ook ontzettend leuk om met het gezin te doen. Gewoon even lekker genieten van de omgeving terwijl je op het water dobbert. In verschillende steden en regio’s kun je vrij goedkoop een rondvaart boeken. Verken de natuur rondom Leerdam met een rondvaart bij Rederij Leerdam of boek een rondvaart in steden zoals Utrecht en Amsterdam. Waarbij je de cultuur van deze bruisende steden kunt opsnuiven.

Spelen en genieten

Een speelparadijs, ook wel een indoor speeltuin genoemd, is een vrij goedkoop gezinsuitje. Op deze locaties kunnen de kinderen gebruikmaken van allerlei speelattributen. Van klimrekken tot aan carrousels en van de wip tot aan de schommel. Terwijl de kinderen met andere kinderen aan het spelen zijn kunnen de ouders zich in de loungeruimte even terugtrekken en genieten van een kopje koffie of thee en een lekker hapje. Leuke speelparadijzen vind je onder andere in de steden Wijchen, Utrecht en Heerlen.

Musea bezoeken

Het is ook leuk en relatief goedkoop om een museum te bezoeken. Met een bezoek aan een museum heb je niet alleen een doelgericht uitje, maar je kunt er ook een gezellige dag van maken. En een bezoek aan een museum is natuurlijk ook erg leerzaam! Wat te denken van het Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden of het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem? Of bezoek het Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis of het Historisch Museum in Den Briel.

De dierentuin

De dierentuin is in de regel geen goedkoop dagje uit met het gezin, maar dat hoeft het niet te zijn als je op de kortingsacties let. Je kunt er ook voor kiezen om een iets minder bekend en kleinere dierentuin te bezoeken, want dan is vaak de entreeprijs ook goedkoper. Denk dan aan dierentuinen zoals Wonderwereld in Ter Apel, Reptielenhuis De Aarde in Breda of Zeehondenopvang A Seal in Stellendam. En zo zijn er nog een flink aantal dierentuinen te benoemen waar je tegen een mooie prijs naar binnen kunt. 

NapPas

Als we het toch hebben over een goedkope gezinsuitjes… neem dan vooral een kijkje op de website om je te laten inspireren! Met de NapPas profiteer je daarentegen van kortingen bij meer dan 250 verschillende soorten dagjes uit in heel Nederland. Dat is natuurlijk mooi meegenomen als je al opzoek bent naar een leuk en goedkoop dagje uit met het gezin.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.