Herbeleef de tijden van Napoleon in Archeon

Home » Blog » Herbeleef de tijden van Napoleon in Archeon
Herbeleef de tijden van Napoleon in ArcheonNapoleon_korting_Archeon

In het weekend van 1 en 2 februari organiseert het Archeon weer een kampement. Tijdens dit weekend beleef je zelf hoe het is om in de tijd van Napoleon te leven. Er worden speciale exercities uitgevoerd, soldaten krijgen in soldij uitbetaald, er vinden ook inspecties plaats van de troepen en men maakt zich gereed voor vertrek naar huis. Je kunt naar dit weekend met korting naar het Archeon.

Maak je klaar voor heel wat spektakel

Tijdens dit weekend zijn er namelijk diverse schietdemonstraties met zowel musketten als met kanonnen. Dat gaat voor vuurwerk zorgen! Iets wat je echt niet wilt missen. Wil je alvast een voorproefje kijk dan eens naar het filmpje hieronder:

De slag bij Waterloo

Napoleon Bonaparte was een Franse keizer en politiek hervormer en legeraanvoerder. Hij kwam aan de macht tijdens de Franse Revolutie en veroverde met het Franse leger grote delen van Europa. In 1815 werd Napoleon na vele successen toch verslagen bij Waterloo. Daarna werd hij gevangen gezet op het eiland Sint-Helena. Tijdens het weekend in Archeon leer je van alles over deze beroemde man, die trouwens heel klein van stuk was.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.