Ontvang korting rondvaartboot Amsterdam

Home » Blog » Ontvang korting rondvaartboot Amsterdam
Ontvang korting rondvaartboot AmsterdamKorting rondvaartboot Amsterdam NapPas

Wist u dat er meer dan 100 kilometer aan gracht ligt in Amsterdam? Dat is bijna net zo lang als de afstand tussen Amsterdam en Breda. Onze hoofdstad is daarom ook dé stad als het gaat om grachten en varende bootjes. Een tocht met een rondvaartboot langs allerlei plekken in de stad is daarom ook een absolute must. Wilt u weten wat u allemaal kunt zien van het water? We noemen een aantal belangrijke bezienswaardigheden.

1.Het IJ

Neemt u de tijd voor een wat langere boottocht, dan komt u ongetwijfeld terecht op Het IJ. Dit belangrijke kanaal voor Amsterdam biedt diverse bezienswaardigheden. Zo heeft u onder meer uitzicht op het nieuwe Filmmuseum (Eye), een nieuwe opkomende skyline aan de oevers van Het IJ, het Centraal Station en Het Scheepvaartmuseum.

2.Red light district

Het Red light district, oftewel De Wallen, is uiteraard een van de oudste en bekendste gebieden van de Amsterdamse binnenstad. Tijdens de cruise komt u onder meer door bekende grachten als de Oudezijds Voorburgwal. Dit gebied is erg toeristisch. U kijkt daarom uw ogen uit vanaf de boot. Overdag is het één grote mensenmassa. Mis ook zeker niet de Oude Kerk: u vaart hier langs en dit is een van de oudste kerken van Amsterdam.

3.De Gouden Bocht

Een van de meest statige delen die u tijdens de cruise bezoekt, dat is de Gouden Bocht aan de Herengracht. Dit is zeker het meest prestigieuze deel van deze gracht. Deze bocht maakt deel uit van de zogenaamde Vierde Uitleg, het laatste deel van de Uitleg van Amsterdam. In de bocht aan weerszijden woonden (en nog steeds) de rijkste Amsterdammers.

4.Het Rokin

Misschien wel een van de bekendste straten en grachten van de stad: Het Rokin. U vaart hier tijdens de cruisetocht doorheen. In sommige gevallen kunt u hier opstappen op de boot. Aan het Rokin zijn belangrijke en bekende gebouwen gehuisvest. Zo zit hier onder meer het Allard Pierson Museum en Magazijn De Gouden Bril, de oudste nog bestaande opticien in Nederland!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.