Maak kennis met deze historische steden

Gepubliceerd op 31 januari 2017

Ons land kent veel mooie steden met een rijke historie. Een dagje of weekend eropuit naar een historische binnenstad in eigen land is hartstikke leuk! De NapPas biedt kortingen op allerlei bezienswaardigheden en rondreizen door onze historische steden? Kent u deze steden bijvoorbeeld al? Wat weet u van de geschiedenis?

Haarlem: het stadsmuseum

De rijke historie van Haarlem kent z’n weerga niet. Deze zeer beschaafde, nette en mooie stad vertelt zeer veel verhalen. De stadsgeschiedenis wordt op fantastische wijze op een rijtje gezet in het Stadsmuseum van Haarlem. Haarlem kreeg al in 1245 stadsrechten. Van 1573 tot 1577 was Haarlem een Spaanse enclave.

In de Gouden Eeuw maakte Haarlem een flinke bloeiperiode mee en ontpopte de stad zich tot een van de machtigste en welvarendste historische steden van Nederland. Duik in het verleden van deze stad en ontmoet bekende namen als Frans Hals, Nicolaas Beets en sportheld Pim Mulier in het stadsmuseum van Haarlem.

Enkhuizen: storytrail

Het eeuwenoude Enkhuizen is gelegen aan het IJsselmeer. Nu is het er lieflijk en stil. Vroeger was dat wel anders. Met een storytrail stadswandeling kunt u kennismaken met het turbulente verleden van het Noord-Hollandse Enkhuizen. In de 16de en 17de eeuw was Enkhuizen meester van de Zuiderzee. Haringbuizen kwamen de haven binnen met hun rijke buit.

Matrozen van de VOC begonnen hun reis naar het Oosten vanuit deze stad. Duik in het verleden van Enkhuizen en kom erachter wat allemaal schuil gaat achter deze stad.

Delfshaven: nautisch museum

Het VOC-verleden van Delfshaven (tegenwoordig een wijk van Rotterdam) komt aan bod in Museum De Delft. Deze scheepswerf is tegenwoordig het Rotterdamse podium voor historische, maritieme ambachten. Dit museum zit op een unieke locatie aan de Schiehaven: tussen het historische Delfshaven en het Lloydkwartier. Wie het Delfshaven van vroeger -als een van de historische steden- wil leren kennen is hier aan het goede adres.

De vaste collectie in het museum toont indrukwekkende voorwerpen van recente opgravingen in Delfshaven en van onderwatervondsten bij het wrak van De Delft. Ze geven een goed beeld van het leven aan boord. Naast replica’s, zoals rolpaarden, scheepsmodellen, het stuurwiel en verschillende houtsnijwerken, kunt u ook het originele anker en de kanonnen bewonderen.

Korting bezoek historische steden

Met de NapPas krijgt u korting op deze uitjes. Zo kunt u profiteren van lagere prijzen wanneer u kennismaakt met deze historische steden.

Geef een reactie

Nieuwsbrief

Nappas op Facebook

4 mensen op één NapPas!