Mooie natuurgebieden om naartoe te trekken

Home » Blog » Mooie natuurgebieden om naartoe te trekken
Mooie natuurgebieden om naartoe te trekkenMooie natuurgebieden NapPas

Trek je jas uit en duik de natuur in! Wanneer je dat regelmatig doet dan ontdek je dat Nederland op het gebied van natuur zeer veel te bieden heeft. Soms realiseren we het ons te weinig, maar ons land bestaat uit een grote diversiteit aan mooie natuurgebieden en landschappen. Natuurlijk staan we bekend als polderland, maar vergeet ook vooral niet dat er gebieden zijn waar fraaie heuvels en vlakke landschappen elkaar afwisselen. Of wat dacht je van de waddeneilanden als natuurgebied? We benoemen een aantal bijzondere plekken in Nederland die de moeite waard zijn om naartoe te gaan.

De Biesbosch

Dit Nationaal Park is een beschermd natuurgebied en is gelegen in Zuid-Holland. Het is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Wat houdt dit in? Dat je op deze plek bijvoorbeeld veel wilgenvloedbossen en kreken vindt. Bij het zien van de ruige en hoog opgaande wilgenbossen vergeet je voor eventjes dat je in Nederland bent. In De Biesbosch kom je ook heel veel en bijzondere planten en dieren tegen. Genoeg redenen om er snel op uit te trekken naar dit mooie natuurgebied!

Zuid-Limburg

Niet voor niets gaan er veel Nederlanders op vakantie of een weekendje weg naar Zuid-Limburg. Dit deel van Nederland onderscheidt zich vooral door het glooiende landschap en de fraaie heuvels. Wanneer je de fiets pakt en de heuvels beklimt dan kun je op onverwachte wijze tegen de mooiste kasteeltjes stuiten. Adembenemend is vooral het Geuldal. In dit gebied baant de snelst stromende rivier van Nederland zich door een zeer mooi landschap.

Loosdrechtse Plassen

In Nederland moeten we uiteraard het water niet vergeten. Er zijn in ons land voldoende plassen waar ruimte is voor ontspanning en vertier. De Loosdrechtse Plassen vormen de watertuin en het groene hart van ons land. Vlakbij ligt de Vecht. De pittoreske dorpen en prachtige kastelen met buitenplaatsen langs deze rivier wanen je in de Gouden Eeuw. Wanneer je in het bezit bent van een NapPas dan kun je korting krijgen op een boottocht over de Loosdrechtse Plassen en de Vecht.

Utrechtse Heuvelrug

Een ander heuvelachtig gebied is de Utrechtse Heuvelrug. De provincie Utrecht wordt in tweeën gedeeld door deze lange keten van heuvels. Het gebied begint bij het Gooimeer (Huizen) en eindigt ongeveer bij de Grebbeberg bij Rhenen. De Utrechtse Heuvelrug is ontstaan in de ijstijd, ruim 150 duizend jaar geleden. Het is een zeer mooie natuurgebied dat het bezoeken waard is. De rijke natuur en eeuwenoude landschappen spreken werkelijk tot de verbeelding. Welgestelden lieten vroeger hun buitenhuizen en kastelen bouwen in het gebied. Op geen enkele plek vindt je in Nederland zo’n bijzondere afwisseling tussen cultuur en natuur. Vorstelijke landgoederen worden afgewisseld met pittoreske dorpjes, uitgestrekte heidevelden en eindeloze bossen. In de bossen leven dieren zoals de ree, das, zandhagedis en zwarte specht. Wil je een leuke dag met de kinderen de natuur in? In de herfst kun je uitstekend paddenstoelen spotten in deze heuvels. Voor wandelaars ligt er een uitgekiend routenetwerk langs de mooiste plekken van dit mooie natuurgebied.

Waddeneilanden

Om hier te komen moet je misschien wat meer tijd uittrekken. Om de Waddeneiland te bereiken kun je met de boot. Dit kan vanaf meerdere locaties, afhankelijk welk eiland je wilt bezoeken. Om de volgorde van de vijf Waddeneilanden te kennen, leren kinderen op school een ezelsbruggetje: TVTAS: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog. De Wadden is een uniek gebied en een wereld op zich. Een wereld met meerdere gezichten: eb en vloed; zand en water: duinen, valleien, heides en weilanden; strand en bos. De vijf eilanden hebben afzonderlijk een eigen karakter. Vijf keer meer plezier dus!

Schermerpolder

Deze polder in de buurt van Alkmaar is misschien wel de mooiste polder van Nederland. Omdat het om een eeuwenoude polder gaat is de structuur van het landschap bijzonder fraai. Prachtige beekjes doorkruisen een gebied van molens, prachtige weilanden en schitterende dorpjes. In dit weidse landschap beleef je de ultieme rust waarmee je jezelf uitstekend kunt opladen voor een nieuwe werkweek.

Ontbreekt er in dit rijtje een natuurgebied volgens jou? Laat het ons dan weten!

Bestel de NapPas

Om voor aantrekkelijke kortingen in aanmerking te komen, bestel je eenvoudig online de NapPas! NapPas is bij diverse uitjes in Nederland aangesloten; er zit dus altijd wel een leuk uitje bij! En het aanbod aan dagjes uit wordt ook voortdurend uitgebreid. Mis niets en bestel vandaag nog!

» Bestel de NapPas en profiteer van hoge kortingen voor een goedkoop dagje uit!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.