Musea steeds populairder als dagje-uit

Home » Blog » Musea steeds populairder als dagje-uit
Musea steeds populairder als dagje-uitMusea populair uitje? NapPas

Een bezoek aan een museum als alternatief voor pretparken wordt steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een educatief dagje uit te gaan. Zo bestaat de top-50 van de meest populaire dagattracties voor een behoorlijk deel uit musea, zo bleek uit de vierde editie van het Dagattracties Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 1600 Nederlanders.

Veel gezinnen of families weten nog altijd de pretparken en andere avontuurlijke uitjes goed te vinden. Niet vreemd natuurlijk, want kinderen zijn dol op actie en avontuur. We zien daarnaast een duidelijke trend die uitwijst dat het tegenwoordig heel normaal is om met het hele gezin een museum te bezoeken. Vooral de diversiteit van de musea wordt daarbij groter.

We hebben het namelijk niet alleen over musea die in eerste instantie gericht zijn op kinderen, maar ook musea waar educatie en cultuur nog meer een rol spelen. Een belangrijke reden kan zijn dat veel musea toegankelijker worden voor meerdere doelgroepen, waaronder kinderen. Wie tegenwoordig naar het Scheepvaartmuseum gaat, die ziet ook thema’s langskomen waarin kinderen spelenderwijs wordt uitgelegd hoe rijk ons VOC-verleden is.

Museumaanbod op Nappas.nl

Op onze site zijn liefst meer dan 40 uitstapjes naar musea te vinden. De meeste zijn zeer geschikt en toegankelijk voor kinderen. Voor het VOC-verleden hoef je niet per se naar het Scheepvaartmuseum, je kunt ook in Museum De Delft terecht. De vaste collectie toont indrukwekkende voorwerpen van recente opgravingen in Delfshaven en van onderwatervondsten bij het wrak van De Delft, die een goed beeld schetsen van het leven aan boord.

Naast replica’s, zoals rolpaarden, scheepsmodellen, het stuurwiel en verschillende houtsnijwerken, kunt u ook het originele anker en de kanonnen bewonderen. Of duik met uw kinderen in het Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden (Drenthe). Het museum beschikt over zeer veel oud en antiek speelgoed. Speelgoed om naar te kijken, maar ook om mee te spelen! Kijk op onze site voor nog veel meer leuke museumuitstapjes samen met uw gezin.

Korting op musea

Met de NapPas krijgt u korting op het bezoeken van een grote hoeveelheid musea. Wanneer u geregeld uitstapjes maakt voor het gehele gezin, dan kunnen kortingen behoorlijk oplopen. U ontvangt vrijwel voor ieder uitstapje korting voor vier personen. Omdat ‘dagjes uit’ soms erg duur kunnen zijn hoeft u zich met de NapPas geen zorgen meer te maken dat u aan het einde van de dag met een lege portemonnee staat. Kijk voor het aanvragen en bestellen van de NapPas kortingspas op onze site.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.