Dag van Taal, Kunsten en Cultuur: op naar het museum!

Gepubliceerd op 15 januari 2016

Het jaar 2016 is begonnen! Volgens de weermannen zal het in januari nog gaan sneeuwen. Natte sneeuw, kou en af en toe een waterig zonnetje, maar dit betekent niet dat we nu maar op de bank moeten blijven zitten! Juist deze tijd van het jaar is perfect geschikt om van culturele uitjes zoals musea te genieten. Op de 22e van januari vindt de vijftiende editie van de Dag van Taal, Kunsten en Cultuur plaats. Dat vraagt om een dagje cultuur happen: op naar het museum! Wij zetten de top 3 musea met NapPas korting voor jou onder elkaar!

Naar een leuk museum? Kies het nationaal voetbalmuseum!

In het Herstaco stadion in Roosendaal vind je het nationaal voetbalmuseum: dé Voetbalexperience. Hier beleef je de spannendste momenten uit een eeuw voetbalgeschiedenis opnieuw in beeld en geluid. Bewonder de schatten uit de geschiedenis van voetbal en laat jouw voetbaltalent zien in de skill zone, waar je kunt dribbelen, schieten, koppen en sprinten! In dit museum beleven voetbalfans de dag van hun leven! Een dagje erop uit naar dit leuke museum kan met het hele gezin! Op één NapPas kunnen maar liefst 4 personen profiteren van 15% korting!

Van Gogh Village, geniet van kunst en cultuur!

De wortels van de meesterwerken van Vincent liggen in Brabant. Hier werd Vincent geboren en groeide hij op. In Nuenen, de omgeving die Vincent inspireerde bij het maken van zijn wereldberoemde meesterwerk ‘De Aardappeleters’, ligt het museum Vincentre. Hier ervaar je op moderne wijze het Nuenen van Van Gogh en al wandelend zie je hoe zijn beroemde kleurenpallet is ontstaan. Naast de permanente expositie presenteert het Vincentre ook wisselde exposities. Met NapPas ontvang je 20% korting per persoon!

Op naar het museum!

Het leerproces bij het Historisch Museum maakt het zo leuk!

Op 1 april 1572 wonnen de watergeuzen met de inname van Brielle hun eerste slag op de Spanjaarden. Dit had een domino-effect als gevolg: diverse Hollandse steden voelden zich gesterkt in hun strijd tegen de Spaanse overheerser. Brielle was de eersteling der vrijheid!

In het Historisch Museum Den Briel is van alles te zien, te horen en te ervaren over de Tachtigjarige Oorlog. Tijdens dit dagje uit krijg je antwoord op vragen als: hoe zat het ook al weer met Johan van Oldenbarnevelt en Prins Maurits (luister naar hun dienaren), of de Vrede van Münster in 1648? Wie was Alva en wat de Inquisitie. Wat betekende “ketter” in die tijd ook al weer? Het leerproces bij dit uitje maakt het zo’n interessant en leuk museum om naartoe te gaan. Met de NapPas ontvangen volwassenen 25% en kinderen tot en met 17 jaar zelfs 50% korting!

Zijn musea niet jouw ding, maar wil je er toch even écht tussenuit met slecht weer? Ook voor een weekend weg heeft NapPas lekkere kortingen. Zo bespaar je makkelijk geld op indoor en outdoor activiteiten voor jezelf, je gezin of je vrienden. Ook als je vaker een dagje weg wil is de NapPas echt wat voor jou. Voor slechts €19,95 per jaar ben je altijd verzekerd van korting op dagjes uit. Kijk hier voor alle voordelige uitjes tijdens slecht weer met korting.

Geef een reactie

Nieuwsbrief

Nappas op Facebook

4 mensen op één NapPas!