Ontspannen in het mooie Drenthe

Home » Blog » Ontspannen in het mooie Drenthe
Ontspannen in het mooie DrentheHunebeddencentrum_NapPas_voordeelpas

Als de dagen langer worden in Nederland en de zomer is begonnen met lekker weer krijgen de mensen zin om heerlijk op vakantie te gaan, naar het buitenland of gewoon in eigen land. Het hoogseizoen is ongetwijfeld de meest drukke periode vanwege de zomervakantie. De herfst, lente en winter zullen weer wat interessanter zijn voor degenen die echt op zoek zijn naar rust. Toch is het gedurende het gehele jaar verstandig vroegtijdig een goed hotel, camping of bungalow te boeken, ook in deze tijd van Corona. Wat dacht je bijvoorbeeld van Drenthe? Met zijn Hunebeddencentrum  en  motorevenement in Assen?

Vakantie in eigen land

Wanneer de meest mooie maanden van het jaar voor de deur staan wordt iedereen vrolijk en heeft zin om te ontspannen. Maar wat is ontspannen nu eigenlijk. Voor de meeste mensen is dit zo min mogelijk doen en genieten van alles wat moeder natuur te bieden heeft. Maar waar vinden wij Nederlanders deze heerlijke rust nou in deze hectische tijden? Dit vindt men vaak in lekker wandelen, in de ochtend genieten van een heerlijk ontbijtje met een lekkere kop koffie en een goed gevulde krant vol artikelen. Eindelijk het moment dat je de krant wel volledig kan uitlezen. Andere mensen genieten ervan om er lekker op uit te gaan naar andere landen in Europa of toch de verdere grenzen van de wereld verkennen. 

Maar wat heeft Nederland zelf eigenlijk te bieden? Wat veel mensen vergeten is dat er in eigen land dus meer dan genoeg te doen is. Er zijn genoeg opties binnen eigen grenzen om te genieten van de verdiende rust. Waarom een dure verre reis boeken als je ook dichtbij huis heerlijk kan ontspannen? Want wie wilt dat nou niet, genieten voor een dergelijke prijs? In Nederland zijn schitterende natuurgebieden te vinden waar je nog echt tot rust kunt komen, denk bijvoorbeeld maar eens aan het mooie Drenthe, onder ander bekend van de Hunebedden.

De provincie Drenthe ligt in het meest oostelijke gedeelte van Nederland. De provincie telt 488.871 inwoners en de hoofdstad is Assen. Drenthe is voornamelijk bekend van twee verschillende aspecten. De hunebedden en de TT in Assen zijn toch wel bekende activiteiten in Drenthe en omstreken te noemen. Door het laatste is Assen op de internationale kaart gezet. Maar wat biedt de provincie nu nog meer als je niet geïnteresseerd bent in geschiedenis en snelle auto’s. Het gebied kent ontelbare gebieden om tot rust te komen. Op de vele vakantieparken kun je met vrienden of familie een vakantiehuisje huren waar je lekker tot rust kunt komen. Als je wilt genieten van je wel verdiende rust twijfel dan niet en breng een bezoek aan Drenthe, de perfecte provincie voor een goedkoop dagje weg.

Langdurige vakantie, weekend weg of gewoon een overnachting in Drenthe? Binnen Nederland is Drenthe één van de meest populairste vakantiebestemmingen. Het is dan ook geen wonder dat hier tal van vakantieparken, campings en hotels gevestigd zijn. Je zou daarom misschien denken: Is Drenthe dan niet te druk voor mij? Het antwoord is: Nee. Tenminste, als je de drukte wilt opzoeken kan dat. Hiernaast bezit Drenthe over de mooiste natuurgebieden van Nederland. Als je de mooie unieke plekken weet te vinden, voor een uniek gelegen hotel in Drenthe bijvoorbeeld, kan je de drukte vermijden en deze ook makkelijk opzoeken. Diversiteit en natuur is dan ook de reden wat Drenthe zo populair en bijzonder maakt.

Natuurgebieden in Drenthe

Vossen, Edelherten en wilde zwijnen zijn enkele bijzondere dieren die je kunt treffen in de natuur van Drenthe. Zelfs fragmenten uit de bekroonde natuurfilm “De Nieuwe Wildernis” zijn opgenomen in Drenthe. Het is bijna een feit om te zeggen dat de provincie Drenthe de mooiste natuur van Nederland heeft. Natuurmonumenten, hunebedden, meren en veengebieden. Met de fiets kan je makkelijk het landschap doorkruisen. Als je een natuurliefhebber bent zijn er drie nationale parken in Drenthe die de moeite waard zijn te ontdekken, te noemen: Nationaal Park Drents Friese Wold, Dwingelderveld en Esdorpenlandschap Drentse Aa. Maar ook een bezoekje aan Speelgoedmuseum Kinderwereld  is de moeite waard. Naast de mooie vakantieparken, staat Drenthe bekend om het jaarlijks motor event TT Assen en haar attractieparken, waarvan Drouwenerzand en Verkeerspark Assen het meest populair zijn.

Nationaal Park Drents- Friese Wold

Het park Drents Friese Wold is uitzonderlijk te noemen. Het in het westelijke gelegen deel, is naast de Veluwe, het grootste aaneengesloten stuk bosgebied van Nederland. Dit natuurgebied ligt op de grens van de provincie Friesland en bestaat uit bos, heide en stuifzanden. Belangrijkste dorpen aan dit grensgebied zijn de Appelscha en Vlechtdorp Noordwolde in Friesland en Doldersum, Diever, en Vledder in Drenthe. Een mooie gelegenheid om ook gelijk een bezoek te brengen aan Friesland. In het gehele gebied van Drents Friese Wold zijn fietsmogelijkheden te vinden. Voor de mountainbiker zijn aparte routes aangelegd. Elk jaar eind mei is de Drents Friese Woud Wandelvierdaagse in Diever. Met de kinderen of als volwassenen onder elkaar, verrassend educatief en gewoon bijzonder leuk om tot rust te komen in de natuur.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.