Onze museumtips voor deze maand

Home » Blog » Onze museumtips voor deze maand
Onze museumtips voor deze maandMuseumtips NapPas

Wilt u er graag cultureel op uit? Als de zomer is afgelopen is de tijd weer aangebroken om binnenactiviteiten op te zoeken, waaronder een museumbezoek. Ook dit seizoen zijn er weer diverse leuke musea te bezoeken met de NapPas-korting. Laat uzelf hieronder inspireren met enkele museumtips.

Museum Møhlmann

Een uniek museum. Dat is Museum Møhlmann vooral. Schilder Rob Møhlmann heeft samen met zijn vrouw met dit museum een platform geschapen voor hedendaagse figuratieve en realistische kunst. Bijna 150 kunstenaars -en collega’s van Møhlmann- laten regelmatig prachtige kunstwerken zien in het museum. Daarnaast is er sprake van een bestaande hoogwaardige collectie bestaande uit zo’n 300 werken. Uiteraard is er ook werk van zijn eigen hand te zien, waaronder de bekende Canto Collectie.

Dit is een serie van 124 schilderijen die telkens gaan over hetzelfde conservenblikje, een ongekend artistiek avontuur. Het is beslist de moeite waard om na de zomervakantie dit museum te bezoeken. Het museum is gevestigd in een monumentale boerderij aan de rand van het historische stadje Appingedam (Groningen). Het museum wordt bovendien omgeven door idyllische tuinen.

Streekmuseum Krimpenerwaard

Het streekmuseum Krimpenerwaard is echt een heel schattig museum om te bezoeken. Deze hoort zeker bij onze museumtips. Het is gevestigd in een 17de eeuwse Hallehuisboerderij. De collectie van het museum bestaat uit voorwerpen die inwoners van de Krimpenerwaard dagelijks gebruikten voor onder meer het huishouden, het werk op het platteland, industrie, nijverheid en ambachten. In de pronkkamer ziet u de schatten van het museum.

Bijzonder om te zien is een boenhok en het schoolklasje van Ot en Sien. Wilt u een indruk hebben hoe de Krimpenerwaard er vroeger bij lag? Dan is dit museum zeker een aanrader. Naast een museumbezoek kunt u tevens terecht voor een rondleiding, schoolbezoek of het vieren van een kinderfeestje of een partijtje. U kunt zelfs trouwen op deze locatie!

Museumtips met korting

Naast deze museumtips geven wij korting op de bovengenoemde museumbezoeken. Kijk op onze website en ontvang reductie op uw museumticket!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.