Schoolreisjes: welke parken zijn het populairst?

Home » Blog » Schoolreisjes: welke parken zijn het populairst?
Schoolreisjes: welke parken zijn het populairst?Pretpark de Waarbeek met korting | Voordeeluitjes van NapPas

Het organiseren van een schoolreisje is een leuke bezigheid en er zijn allerlei attracties om een keuze uit te maken. Het belangrijkste is natuurlijk dat kinderen van de basisschool of voortgezet onderwijs de dag van hun leven beleven. Dat is eenvoudig te realiseren als je een keuze maakt uit de populairste parken.

Attractieparken

Attractieparken staan op nummer 1 als het om de populairste parken voor schoolreisjes gaat. De Efteling is een attractiepark waar zowel jonge als oudere kinderen zich uitstekend vermaken. Ook Slagharen is een geschikt attractiepark voor schoolreisjes met rustige attracties voor de jongste kinderen en avontuurlijke attracties voor oudere kinderen. Een voordeel van Slagharen is dat dit park in Hardenberg vanuit meerdere provincies gemakkelijk te bereiken is. Duinrell ligt in Wassenaar en heeft naast spannende achtbanen ook voor de kleintjes leuke attracties beschikbaar. Bovendien maakt Tikibad onderdeel uit van Duinrell en is dit in de Benelux het grootste waterpark.

Dierenparken

Dierenparken zijn haast net zo populair om schoolreisjes naartoe te organiseren als attractieparken. Er is een ruime keuze uit dierenparken die geschikt zijn om met groepen schoolkinderen te bezoeken. BestZOO ligt in Brabant en hier maken onder meer kennis met panters, apen, ezels en jaguars. Er is bovendien een kinderboerderij met konijnen, geiten en schapen aanwezig net als een leuke speeltuin. Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg herbergt maar liefst ruim 150 diersoorten en voor scholen is er een educatief programma beschikbaar. Het is ook heel bijzonder om op schoolreisje te gaan naar bijvoorbeeld Reptielenhuis de Aarde of om met de klas Vlinderparadijs Papiliorama te bezoeken. Naast de mogelijkheid om de vlinders te zien fladderen, is er een educatieve ruimte beschikbaar.

Klimparken

Het is voor schoolkinderen heerlijk zich tijdens een dagje uit met schoolreisje helemaal uit te leven. Het is dan ook niet voor niets dat klimparken tot de populairste parken behoren om schoolreisjes naartoe te organiseren. Er zijn in Nederland op allerlei locaties klimparken gevestigd. Klimpark Streekbos is een park vol belevenissen waar kinderen de natuur optimaal beleven. Dit ecologische klimpark is gelegen in Bovenkarspel en naast klimactiviteiten is het mogelijk om te kanovaren, klootschieten en midgetgolf te spelen. Klimpark de Klimvallei ligt op een prachtige locatie in recreatiegebied Mariëndal. Naast klimmen is het mogelijk om te gaan kanovaren of een water-arrangement te boeken. Kies je voor een dagje uit naar een klimpark met de schoolklas dan maak je er een onvergetelijk schoolreisje van.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.