Een bezoek aan de Rotterdamse skyline

Home » Blog » Een bezoek aan de Rotterdamse skyline
Een bezoek aan de Rotterdamse skylineBezoek aan Rotterdamse Skyline NapPas

Wie denkt helemaal naar Amerika te moeten afreizen om hoge gebouwen te zien, die heeft het helemaal mis. In ons eigen Nederland groeit Rotterdam steeds meer uit tot een stad met imposante bouwwerken die door hun hoogte voor een adembenemende skyline zorgen. Graag de skyline Rotterdam bezichtigen? We zetten de mogelijkheden voor u op een rijtje.

De ss Rotterdam

In de haven van Rotterdam ligt een oud stoomschip dat een enorme omvang heeft: de ss Rotterdam. Het schip kent een rijke en bijzondere geschiedenis, wat een bezoek al meer dan waard maakt. Vanaf het schip heeft u ook een uitstekende mogelijkheid om de skyline van Rotterdam te ervaren. Uitzicht is er over de fantastische Maas met daarachter de imposante gebouwen die de contouren vormen van Rotterdam. Op de ss Rotterdam kunt u ook lekker eten, drinken, cocktails drinken of uw eigen feest organiseren. Met de NapPas krijgt u 20% korting per persoon op het bezoek aan het schip.

Rebus Vaartochten

Wilt u de skyline Rotterdam bezichtigen terwijl u vaart? Een andere manier om de skyline vanaf het water te zien is door een vaartocht te boeken. Met Rebus Varende Evenementen kunt u aan boord van het nostalgische passagiersschip ‘Nethalennia’ door de Poort van Europa varen. Varend over de Nieuwe Maas ziet u de skyline van Rotterdam. Bepalend voor deze skyline zijn vooral de architectonische bruggen die de beide Maasoevers met elkaar verbinden.
Daarnaast is de nieuwe hoogbouw -het zogenoemde “Manhattan aan de Maas”- zeker de moeite waard voor een bezichtiging vanaf het water.

Skyline Rotterdam bezichtigen: door de stad

U kunt de skyline ook heel goed ervaren door uzelf door de stad te verplaatsen. Dit kan uiteraard met de auto, de metro, maar het leukste is eigenlijk om hiervoor een fiets te huren. Op die manier kunt u zich makkelijk verplaatsen en u komt op plekken waar u anders moeilijk kunt komen. Een aanrader is om vanaf het centrum, over de beroemde Erasmusbrug, naar de Kop van Zuid te fietsen. Vanaf de beide kanten van de Maas kunt u de skyline goed zien. Of sta eens stil op de Erasmusbrug zelf. U kijkt werkelijk uw ogen uit! Op de Kop van Zuid worden tegenwoordig zeer veel hoge gebouwen uit de grond gestampt. Diverse horeca en gelegenheden tot lekker ontspannen zijn hier aanwezig.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.