Speciale Spartacus tentoonstelling in het Archeon

Home » Blog » Speciale Spartacus tentoonstelling in het Archeon
Speciale Spartacus tentoonstelling in het ArcheonMet korting naar Spartacus in het Archeon | NapPas

Spartacus was een slaaf die een legende werd. Met andere slaven wist hij destijds te ontsnappen uit het Romeinse leger. Door een grote opstand te organiseren die maar liefst twee jaar duurde wist het het Romeinse leger meerdere malen te verslaan. Zijn naam is tot op de dag van vandaag nog steeds iconisch, het is dan ook niet voor niets dat er een speciale tentoonstelling in het Archeon is rondom Spartacus, genaamd ‘Ubi est.. Spartacus’. Je kunt nu met korting naar deze tentoonstelling in het Archeon met de NapPas.

De slaaf die ontsnapte? Of toch niet?

Spartacus was een markant persoon waar nog steeds veel vragen over zijn, er zijn namelijk bronnen die veronderstellen dat Spartacus een deserteur of gevangen soldaat was die later zelfs enige tijd in het Romeinse leger diende. Het is zelfs mogelijk dat Spartacus diende als vrijwilliger in het leger van de Romeinen. De Franse historicus Yann Le Bohec schreef een interessant boek over Spartacus, hij beweert in dit boek onder andere dat hij behoorde tot een vrije familie en later als slaaf verkocht werd aan een gladiatorenschool.

Over zijn vluchtpogingen, de opbouw van zijn eigen leger van slaven en gladiatoren en de daaropvolgende successen van het verslaan van diverse Romeinse legioenen gaan allerlei wilde verhalen de ronde. Hoe het precies zit zullen we wel nooit echt weten. Toch blijft zijn status als onverslaanbare gladiator de fantasie prikkelen. Temeer een reden om de prachtige tentoonstelling in het Archeon te bezoeken. 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.