Wat is een leuk uitje om te doen in de winter?

Home » Blog » Wat is een leuk uitje om te doen in de winter?
Wat is een leuk uitje om te doen in de winter?Wat is een leuk uitje om te doen in de winter

Er zijn in Nederland veel uitjes die je kan doen met vrienden, familie of met je gezin. Van wandelen tot fietsen als echte Nederlanders. Maar ook het leren over de geschiedenis of het genieten van heerlijke lekkernijen. Nederland is schitterend en heeft meer te bieden dan dat je wellicht denkt!

In de zomer kun je natuurlijk veel leuke uitjes doen. Maar er zijn ook leuke uitjes in Nederland voor in de winter. Hoe mooi is de natuur dan, hoe lekker om met warme chocolademelk op een terras te zitten en genieten van de prachtige decoraties.

Plan een bezoek aan een stad!

Vele steden zijn in de winter omgetoverd in de winterse sferen. Denk aan kerstbomen, kerstversiering en mooie lampjes. Verken een nieuwe stad in Noord Brabant, Noord Holland of Zuid Holland. Denk aan Alkmaar, Breda of Dordrecht. Ontdek een leuk restaurant, wandel door het centrum en je zult je gegarandeerd vermaken! Combineer dit bijvoorbeeld met een bezoekje aan een gezellige foodhal.

Niet alleen de steden zijn leuk in eigen land, maar je kunt ook overnachten op de waddeneilanden. Hier kun je in een weekendje ook verschillende plekken bekijken. Maak een uitstapje naar het strand op Texel of bezoek een dorp als Den Burg.

Niet alleen de grote stad is leuk, je kunt ook kiezen voor de kleinere dorpjes. Beleef hier een mooie dag en geniet onderweg van de prachtige natuur.

Maak een wandeling door de prachtige natuurgebieden

Wil jij een geweldige dag in eigen land ervaren in de winter? Denk er dan eens aan om een heerlijke wandeling te maken door de natuur. Dit kun je doen door heel het land. In Gelderland vind je natuurlijk de Veluwe wat een echte aanrader is! Denk eens een de Posbank waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.

Bezoek musea op de Veluwe

Tijdens een wandeling op de Veluwe kun je genieten van de heide, dieren spotten en echt een zijn met de natuur. Daarbij kun je op de Veluwe ook musea bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld naar het Kröller Möller museum. Hier kun je de mooiste kunstwerken bekijken.

Niet alleen de provincie Gelderland is dé plek om heerlijk te wandelen tijdens een dagje weg. Dit kun je namelijk ook in Zeeland. Ga oesters rapen in Zeeland en beleef een van de leukste uitjes!

Andere suggesties voor een wandeling is bij de Zaanse Schans. Dit is een gebied waar je kan wandelen langs het Nederlands bakkerijmuseum en kan genieten van het mooie Nederlandse landschap met vele molens en kazen! Logisch dat dit erg in trek is onder de buitenlandse toeristen.

Weer aan een andere kant van Nederland in Limburg kun je grotten bezoeken. Middels een rondleiding of een fietstocht kun je de grotten van Limburg ontdekken! Wandel door het prachtige decor en de natuur van Limburg.

Andere attracties voor de leukste uitjes in de winter

Tijdens de winter worden bepaalde leuke uitjes in Nederland nog leuker gemaakt! Dit komt omdat er rekening wordt gehouden met kerst en leuke decoraties. Denk bijvoorbeeld aan de Efteling. In de winter kun je naar de winter Efteling waardoor het allemaal nog meer een sprookje wordt! Een van de leuke dingen hieraan is natuurlijk de gezellige sfeer.

Ook kun je tijdens de winter de leukste dagjes weg ervaren op een kerstmarkt! Je kunt hier leuke kraampjes bekijken, warme chocolademelk of Glühwein drinken. Vaak hoef je voor deze tradities niet eens naar het buitenland, ook in Nederland kom je deze leuke markten tegen!

Een van de originele uitjes in Nederland tijdens de winter is toch wel het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle. Hier kom je terecht in een magische wereld van sneeuw- en ijssculpturen.

Een van de leukste uitjes tijdens de winter is om een kijkje te nemen bij het Nederlands Spoorwegmuseum. Dit is tijdens de winter geopend en omgetoverd in de winterse sferen. Hier vind je diverse vuurkorven voor de sfeer, en kun je naast de normale activiteiten ook heerlijk schaatsen.

Ook bij een dierentuin kun je je in de winter vermaken. Je kunt bijvoorbeeld naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Hier wordt in de winter ook gewerkt aan leuke extraatjes om het uitstapje nog leuker te maken!

Als we net zo’n winter krijgen als afgelopen jaar, dan kunnen we ook de leuke uitjes in Nederland die buiten worden georganiseerd gewoon bijwonen!

Wil jij dat leuke uitjes nog leuker worden?

Voor jong en oud zijn er leuke uitjes in Nederland. Van rondleidingen, bezoek aan een dierentuin of het proeven van nieuwe gerechten. Houd jij van leuke uitjes als de dierentuin? Breng dan eens een bezoek aan BestZoo, Wonderwereld Ter Apel of de zeehondenopvang Stellendam.

In Nederland zijn er ook vele speelparadijzen waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Van Utrecht, Noord Brabant tot aan Zeeland. Denk aan het Rijk der Kabouters, KidZcity of Mini Mundi.

Houd je meer van actievere uitjes in eigen land? Denk er dan eens over na om de leukste dagjes weg te gaan naar een klimbos, paintball locatie of ga lasergamen in Poeldijk.

Wij hebben voor jou een aangename verrassing om deze leukste dagjes uit nog leuker te maken! Namelijk de NapPas!

Bestel jouw NapPas online!

Wil jij graag met het hele gezin voordeliger de leukste dagjes beleven? Met de NapPas kun je korting krijgen op meer dan 250 verschillende uitjes in Nederland.

Met de NapPas krijg je met een aantal personen korting op een dagje weg in Nederland. Online vind je een compleet overzicht welke uitjes je met korting kan doen samen met het gezin! Kijk welke NapPas bij jou past, en geniet voordeliger van de leuke dingen in Nederland.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.