Watermuseum Arnhem en meer!

Home » Blog » Watermuseum Arnhem en meer!
Watermuseum Arnhem en meer!Watermuseum Arnhem

In het Gelderse landschap ligt de gezellige stad Arnhem. Net buiten de stadsring vind je het Watermuseum in Arnhem, verborgen in het park Sonsbeek. Een spetterend dagje uit voor het hele gezin!

Combineer met een dagje Arnhem

Het leuke aan het Watermuseum Arnhem is dat je dit prima kunt combineren met een bezoek aan deze stad. Zo kun je het eerste dagdeel doorbrengen in het museum en alles leren over water. Meer hierover lees je onderaan dit blog. Zo rond de middag ben je binnen een paar minuten wandelen in de binnenstad van Arnhem. Ga bijvoorbeeld gezamenlijk te dineren op een van de terrassen zodra dit weer kan. Park Sonsbeek is absoluut de moeite waard om even tot rust te komen in de stadsnatuur.

Watermuseum Arnhem

Het Nederlands Watermuseum Arnhem. Wat ons betreft een ideaal museum voor kinderen omdat het een écht doe-museum is. Hier kom je van alles te weten over drinkwater, dijkbeheer, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld. Wat kunnen kinderen in dit interactieve museum allemaal doen? Hieronder een greep uit de activiteiten:

  • In het weekend kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar als elke waterprofessor gehuld in witte labjas experimenteren met water in het Waterlab.
  • Maak tandpasta of haargel
  • Bouw dijken
  • Zoek watermonsters

Heb je niet genoeg van alle activiteiten? Dan kun je zelfs je hart ophalen in de Escaperoom Waterproof! Binnen 60 minuten moeten je samen met je team ervoor zorgen dat jullie de codes kraken en de voeten droog houden. Bij hevige regenval kan namelijk de kans bestaan dat er water de escaperoom instroomt.

Het Watermuseum bevindt zich een van de oudste panden in Arnhem en is prachtig. Hier kun je meer leren over de totstandkoming van schoon, veilig en voldoende water. Het is een actief en leerzaam museum.

Met NapPas krijg je 15% korting per persoon op het Watermuseum Arnhem.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.