Watermuseum is het kindvriendelijkste museum

Home » Blog » Watermuseum is het kindvriendelijkste museum
Watermuseum is het kindvriendelijkste museumWatermuseum

Zoek je nog een leuk uitje voor in de kerstvakantie? Ga dan vooral eens naar het watermuseum. Dit museum is volgens museum de kids ‘kidsproof’. Daarnaast heeft dit museum alweer de prijs ‘kindvriendelijkste museum’ van het jaar in ontvangst mogen nemen! In de kerstvakantie gaat het museum helemaal los met een gezellig feestje ‘Waterlab’. Dit feestje is specifiek voor kinderen van 6 – 12 jaar en hun ouders. Al experimenterend kan je kind helemaal los gaan en de wateractiviteiten ontdekken! Mocht je de kerstvakantie al helemaal volgepland hebben dan is het watermuseum ook altijd interessant wanneer het zomerseizoen weer in aantocht is.

Lekker veel doen!

Kinderen houden van doen en actief bewegen. Daarnaast willen kinderen ook nieuwe dingen leren en dat alles natuurlijk het liefste op een speelse manier! Bij het watermuseum kan je kind het allemaal ervaren en beleven. Je kind krijgt heel wat informatie over water en hoe je dammen kan bouwen. Ook ziet je kind meteen welk effect zijn actie heeft en op welke manier het water op zijn dam reageert. Op een zomerse dag is het ook nog eens extra verkoelend om een dam te bouwen. Kleddernat wordt je kind er zeker van en jij waarschijnlijk ook! Ook krijgen kinderen te weten hoeveel water er in een lichaam zit en hoe het is om in een riool te zijn. Ook snappen kinderen na een bezoekje bij het watermuseum eindelijk waar het water van de toilet naar toe gaat (en die stinkende drol natuurlijk!).

Plezier en vertier

In het museum staan heel wat bouwwerken en kinderen kunnen overal naartoe lopen en spelen. Met hun eigen ogen komt water tot leven en ze begrijpen daarom ook de noodzaak van water. Zeepbellen maken is ook een leuke activiteit. Kinderen staan op een cirkel en kunnen de ring rondom de cirkel oppakken waardoor er een zeepbel ontstaat. Daarnaast is het zeker aan te raden om samen met vriendjes en vriendinnetjes naar het watermuseum te gaan. Het museum ligt in Arnhem en naast het museum is er ook nog eens een prachtig park. Wandelen in het park is een fijn uitje zeker op het moment dat jullie als gezin wat rust willen hebben.

Leuke weetjes

Het museum was vroeger een watermolen en de officiële naam was: St. Agnieten-Begijnenwatermolen. De watermolen behoorde tot het nonnenklooster van de Augustijnenorde. De nonnen werden ook wel begijnen genoemd omdat ze geen kloostergelofte hebben afgelegd. Wel leefden ze kuis, gehoorzaam en godsdienstig in de 15e eeuw. Pas sinds 1998 kwam voormalig dijkgraaf mr. H. van Brink met het idee om een museum te maken van het pand. Dit ging niet zonder slag of stoot want de molen was dringend toe aan een renovatie. Pas in 2002 is het pand verbouwd tot watermuseum. Tot nu toe bestond er nog geen watermuseum in Nederland en dit bleek een prachtige kans om het Nederlandse volk voor te lichten over het reilen en zeilen van het water. In 2004 is het museum officieel geopend door de toenmalige staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan onze informatiepagina over het Watermuseum: https://www.nappas.nl/dagjes-uit/nederlands-watermuseum/
En bekijk hier korting op alle musea: https://www.nappas.nl/uit-met-korting/musea 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.