Een winters dagje uit

Home » Blog » Een winters dagje uit
Een winters dagje uitWat is een leuk uitje om te doen in de winter

Buiten is het somber en druilerig, de blaadjes vallen in rap tempo van de bomen en overdag lijkt het niet meer licht te worden. Tijd om het binnen knus en gezellig te maken. Kortom; het is winter. Helaas zijn de winters in Nederland niet meer wat ze zijn geweest. Vriezen doet het nauwelijks nog en door de klimaatverandering lijkt de kans op een Elfstedentocht kleiner dan ooit.


En dat terwijl we de winter altijd nog associëren met schaatsen en sneeuw. Bijna alle kerstliedjes die je hoort gaan over een witte kerst en zodra de temperatuur begint te dalen hopen we op het dichtvriezen van de sloten en kanalen. Als we daarop moeten wachten kan het nog even duren voor we aan onze trekken komen. Dat hoeft niet, want er zijn volop mogelijkheden om wanneer je maar wil die leuke kant van de winter te ervaren, gewoon in Nederland.

Schaatsen

Voor schaatspret kunnen we niet zo makkelijk meer naar de sloot om de hoek, aangezien het zelden lang genoeg vriest voor een stevige ijslaag. Gelukkig zijn er overal in Nederland schaatsbanen waar je heerlijk over het ijs kunt zwieren. De meesten zijn overdekt, maar er zijn er ook waar je lekker buiten kunt schaatsen. Zo ook bij Flevonice Sports & Funpark. Dit park in Biddinghuizen heeft een schaatsbaan van 400 meter en een van 3 kilometer, de langste kunstijsbaan ter wereld! De natuurlijk aangelegde baan slingert door het landschap. Overdag heb je een prachtig uitzicht van weilanden en bossen, en ‘s avonds kun je er schaatsen onder de sterrenhemel. Langs de banen zijn twee rustpunten gemaakt, waar je onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van de mooie omgeving. De ijsbanen zijn van 1 december t/m 3 maart geopend.

Skieën

Ook voor sneeuwpret hoef je je heil niet in het buitenland te zoeken. Er zijn verschillende skihallen in Nederland waar je het hele jaar door terecht kunt voor een winters dagje uit. Zo kun je lekker gaan skiën en snowboarden op echte, kraakverse sneeuw. Als je klaar bent met skiën, kun je je bevroren neus en oren ontdooien tijdens een heerlijke steengrill of kaasfondue diner of genieten van een 3-gangen diner.

Kortom; mocht het 10 graden boven nul worden tijdens de Kerstvakantie, dan kun je toch dat heerlijke wintergevoel ervaren op het ijs of in de sneeuw.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.