Winterse uitjes voor het hele gezin

Home » Blog » Winterse uitjes voor het hele gezin
Winterse uitjes voor het hele gezinWinterse uitjes voor het hele gezin

De winter komt er weer aan, dit is geen reden om hele dagen binnen te zitten bij de open haard. Ook lekker natuurlijk, maar er zijn ook genoeg leuke uitjes die je met het hele gezin kan doen tijdens de winterse dagen. Verspreid door heel Nederland zijn er tijdens de wintermaanden leuke activiteiten die je kan doen!

Overdekte uitstapjes; leuke uitjes!

Als je niet afhankelijk wilt zijn van het weer, dan kun je het beste kiezen voor overdekte uitjes tijdens de winter. Veelal zijn verschillende attracties in winterse sferen waardoor het echt een unieke beleving is en anders in vergelijking met de zomer!

Een overdekte ijsbaan

Voor jonge kinderen maar ook voor oudere kinderen is het hartstikke leuk om je een dagje te vermaken bij een overdekte schaatsbaan! Zo kun je schaatsen bij de Schaatsbaan Rotterdam. Hier kun je verschillende arrangementen boeken en je heerlijk vermaken!

Dit kan trouwens ook bij het Spoorwegmuseum! Hier kun je tussen 24 december en 8 januari genieten van het Spoorwegmuseum dat verandert in winterse sferen. Je vindt hier winterse lekkernijen als warme chocolademelk, oliebollen en snert!

Naast schaatsen kun je ook indoor zwemmen bij bijvoorbeeld waterpark Aqua Mexicana met het hele gezin!

Het IJsbeelden festival

Vanaf 17 december kun je naar het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle. Hier kun je de magische wereld van sneeuw- en ijssculpturen. Je kunt hier allerlei sculpturen vanuit de winter bewonderen. Denk aan ijsberen, mensen, dieren, auto’s en nog veel meer! Een echte aanrader! Haal hiervoor tijdig kaartjes om zeker te zijn van een plekje!

De Uithof in Den Haag

Voor een dagje weg kun je je ook vermaken in een indoor sportcentrum. Hier kun je wanen in de wereld van de wintersport; snowboarden, langlaufen, skiën, schaatsen of lasergamen! Je kunt hier terecht met vrienden, het gezin of een ander gezelschap om je je er de hele dag te vermaken!

Bezoek je liever een museum?

Wil jij liever tijdens de kerstvakantie leuke dingen doen met korting? Denk dan aan het aanschaffen van de NapPas! Hiermee kun je een uitje met korting doen. Met de NapPas kun je van Groningen tot aan Limburg verschillende uitjes doen met korting.

Denk aan het Nederlandse Bridge Museum of Museum de Delft met het VOC verleden. Deze uitjes zijn niet zozeer in de winterse sferen, maar wel erg leuk om te doen tijdens de kerstvakantie!

Verschillende attracties in de open lucht

Tijdens de winter is het natuurlijk wel iets wat kouder buiten, maar dit brengt ook een bepaalde sfeer met zich mee. De sneeuw, mooie versieringen en kerstbomen! In eigen land kun je vele activiteiten doen met de familie en een hele leuke dag beleven!

De magische werken in Toverland

Toverland is natuurlijk alle seizoenen geopend, maar in de winter tref je hier prachtige lichtjes, mooie decoratie en immens veel kerstbomen aan! Je kunt hier schaatsen, wandelen en in een attractie springen! Geniet hier ook van leuke shows voor jong en oud!

Breng een bezoek aan kerstmarkten en geniet van winterse lekkernijen

Tijdens de kerstvakantie kun je ook een kerstmarkt bezoeken. Dit is leuk voor volwassenen, maar ook voor kids! Je kunt in vele steden of dorpjes wel een kerstmarkt vinden voor de leukste winteruitjes!

Hier kun je vaak rondkijken bij kraampjes, lekker eten maar ook genieten van de gezelligheid. Dit van Lange Voorhout, tot aan Keulen en Valkenburg.

De winter Efteling

De winter Efteling is niet zomaar een uitje, dit is vol warmte en gezelligheid. Bij de Winter Efteling kun je van 14 november 2022 tot en met 5 maart 2023 genieten van de winterse decoraties. Je kunt hier schaatsen, terecht bij een restaurant, met veel plezier kijken naar het winterse entertainment en genieten van alle attracties!

Kortom, genoeg te doen tijdens de winter bij de Efteling!

Breng een bezoek aan een mooie stad

Naast het Ijsbeelden Festival in Zwolle kun je ook deze mooie stad bekijken. Ontdek de mooiste plekjes van Zwolle door heerlijk te wandelen door de straten. Wandel eens door een andere stad en ontdek wat je daar allemaal te doen hebt! Denk aan Haarlem, Alkmaar of Deventer!

Houdt jij van meer actie in winterse sferen?

Met de NapPas krijg jij ook korting op uitjes in de openlucht! Denk aan Haasje Over Outdoor Lasergamen, of an Karten in Delft bij Race Planet. Je kan natuurlijk ook een klimbos bezoeken als Mountain Network Dordrecht! Je kunt in de winter genoeg leuke uitjes buiten doen met het gezin, denk er wel aan dat je je lekker warm aankleedt.

Bestel de NapPas online voor leuke activiteiten in de winter

De NapPas kun je online bestellen voor korting bij verschillende uitjes! In een uitgebreid overzicht kun je precies zien of je bij jouw gewenste dagje weg korting krijgt met de pas. Er zijn verschillende abonnementen die je kan aanschaffen, zorg dat je de NapPas kiest die bij jou past!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.