Accordeon en Harmonicamuseum

Pak die 25% korting en kom alles te weten over accordeons!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

In het Accordeon- en Harmonicamuseum in Malden wordt een overzicht gegeven van het ontstaan en de ontwikkeling van tonginstrumenten. U vindt er een uitgebreide collectie accordeons, (mond)harmonica’s, concertina’s, bandoneons en aanverwante instrumenten. Tevens staat er de grootste accordeon ter wereld in het Accordeon- en Harmonicamuseum!

Met een geluidsrondleiding krijgt de bezoeker interessante informatie en muziekfragmenten te horen!

Hoogtepunten in het Accordeon- en Harmonicamuseum

1. De Grote Fiers, de grootste accordeon ter wereld! Deze accordeon is maar liefst 1,90 meter hoog en werd in 1928 gebouwd bij Scandalli in Italië.

2. In de Hall of Fame – een unieke verzameling mondharmonica’s, verzameld door Art M. Daane – vindt u mondharmonica’s van bekende en beroemde spelers, zoals Ronald Reagan, Jean ‘Toots’ Thielemans en het Hotcha Trio.

3. De kleine, groene concertina van Tom Manders, beter bekend als Dorus.

4. Enkele instrumenten van Nederlandse bouwers, zoals Bernard Vos, Cees Eekels en Frans van der Aa.

Verder biedt het Accordeon- en Harmonicamuseum de mogelijkheid om zelf een instrument ter hand te nemen! Altijd al eens op een accordeon, harmonica, melodica of mondharmonica willen spelen? Dat kan! In het Accordeon- en Harmonicamuseum vindt u een tafel vol instrumenten waar u naar hartenlust kunt uitproberen.

Of men zelf accordeon speelt of niet, een bezoek aan het Accordeon- en Harmonicamuseum is in alle opzichten de moeite waard!

Horeca in het Accordeon- en Harmonicamuseum

Het museum beschikt over een gezellig museumcafé. U kunt hier onder andere een koffie, frisdrank, saucijzenbroodje of een lekker kopje soep verkrijgen. De horeca is niet altijd open als het museum open is, houd hier terdege rekening mee. Op zondag is er altijd livemuziek vanaf 15:00 uur, niet persé met een accordeon maar wel altijd gratis.

Het Accordeon- en Harmonicamuseum en rolstoelen 

Ons museum is niet rolstoelvriendelijk. Het bevindt zich op de eerste verdieping en er is geen ruimte voor een lift. Groepen met een of meerdere rolstoelers kunnen ook gelijkvloers in de accordeonspeciaalzaak van Kuik Accordeons veel instrumenten bekijken.

Korting op vertoon van de Nappas:
 25% korting per persoon
– maximaal 4 personen
– korting is niet geldig in combinatie met andere kortingen

Bestel de NapPas hier online!