Eindhoven Museum

Een leerzaam museum bezoeken met 10% korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

Een verdwenen stad komt tot leven in Eindhoven Museum. In het erfgoedpark in Genneper Parken ontmoet u Brabantse bewoners uit de prehistorie en middeleeuwen. Maak kennis met het dagelijks leven uit die tijden en doe zelf mee met de bezigheden van vroeger.

De historie vanaf de 17e eeuw is vastgelegd in de museumcollectie, die te zien is op verschillende locaties in en om de Kempen. Eindhoven Museum organiseert educatieve programma’s, exposities, evenementen, lezingen en demonstraties. Levende geschiedenis en collectie geven samen een levendig beeld van het dagelijks leven van “Begin tot Eindhoven”.

In Genneper Parken ontdekt u het groene Eindhoven van de eerste vijfennegentig generaties Eindhovenaren. Het Erfgoedpark verbeeldt op ware grootte het leven in Eindhovense hoeven en huizen in de prehistorie en middeleeuwen. Archeologische opgravingen in en rond de stad gaven de wetenschappelijke informatie waarmee in het park reconstructies zijn gebouwd. In de vorm van ‘levende geschiedenis’ nemen tijdgidsen je mee in hun wereld.

Kijk- & Beleefdagen in het Eindhoven Museum

Dinsdag t/m vrijdag zijn kijkdagen in het erfgoedpark van Eindhoven Museum. Maak aan de hand van de museumgids een wandeling door de sfeervolle omgeving en bekijk de gebouwen van dichtbij. Ga op zoek naar 20 tijdkisten, deze bevatten extra informatie en een doe-activiteit. Tijdens weekenden en (school)vakanties komt het museum tot leven met de beleefdagen. Maak kennis met de bewoners uit de prehistorie en middeleeuwen en doe zelf mee met de bezigheden van vroeger! Dompel je eigen kaars, probeer de boomstamkano uit of bak een koek boven een vuurtje.

Er worden gedurende het seizoen diverse evenementen georganiseerd in het museum. Vecht mee met echte ridders of ga met ons mee terug naar de tijd van De Vikingen.

Eindhoven Museum en korting

 10% korting per persoon, maximaal 4 personen
– Niet geldig in combinatie met andere acties en of aanbiedingen

Bestel vandaag nog de NapPas en profiteer van spectaculaire kortingen voor leuke dagjes uit!