Historisch Museum Den Briel

Doe kennis op over de 80 jarige oorlog en ontvang 25% korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

Tachtigjarige Oorlog

In de opstelling van het museum is de inname van den Briel op 1 april 1572 geplaatst binnen de context van de Tachtigjarige Oorlog. Op 1 april 1572 wonnen de watergeuzen met de inname van Brielle hun eeste slag op de Spanjaarden. Dit had een domino-effect als gevolg: diverse Hollandse steden voelden zich gesterkt in hun strijd tegen de Spaanse overheerser. Brielle was de eersteling der vrijheid (Libertatis Primitiae) en Alva verloor zijn bril.

In het Historisch Museum Den Briel is alles te zien

In het Historisch Museum Den Briel is van alles te zien, te horen en te ervaren over die Tachtigjarige Oorlog: hoe zat het ook al weer met Johan van Oldenbarnevelt en Prins Maurits (luister naar hun dienaren), of de Vrede van Münster in 1648? Wie was Alva en wat de Inquisitie. Wat betekende “ketter” in die tijd ook al weer? Het is dus vooral een leerproces bij dit uitje en dat maakt het zo leuk.

In de Waag wordt aandacht besteed aan de vieringen van 1 april 1572, een evenement dat jaarlijks in Brielle plaatsvindt.

Historisch Museum Den Briel en uw voordeel

25% korting per volwassene
50% korting per kind (kinderen t/m 17 jaar)
– niet geldig in combinatie met andere kortingacties

Om voor deze aantrekkelijke korting in aanmerking te komen, bestelt u eenvoudig de NapPas online. NapPas is bij diverse uitjes in Nederland aangesloten. Er zit dus altijd een leuk uitje voor u bij! Het aanbod aan dagjes uit wordt ook jaarlijks uitgebreid.

Bestel de NapPas vandaag nog en profiteer van aantrekkelijke kortingen!