Historisch Museum Hengelo

Ontvang € 1,00 korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

De vraag ‘wat is in Hengelo gebeurd?’ laat zich nergens beter beantwoorden dan in het Historisch Museum Hengelo.

Inwoners van de stad (en natuurlijk ook andere belangstellenden) moeten kennis kunnen nemen van de locale geschiedenis in een modern-museale omgeving, ondersteund door kunst- en gebruiksvoorwerpen, documenten en beeldmateriaal.

Het Historisch Museum Hengelo is reeds vele decennia een ‘kenniscentrum’ op het gebied van de lokale geschiedenis. En nog steeds breidt deze kennis zich uit dankzij inspanningen van nu al enkele generaties historici. Het museum als ‘kenniscentrum’ spant zich in om deze kennis op een publieksvriendelijke manier toegankelijk te maken. Bovendien besteedt men ruim aandacht aan archeologie, Huys Hengelo.

Historisch Museum Hengelo en het verhaal

Op aantrekkelijke en heldere wijze verklaart het museum waarom Hengelo eruit ziet zoals ze eruit ziet, hoe de stad zich ontwikkeld heeft in de afgelopen eeuwen en wat daarbij verloren is gegaan en gespaard is gebleven. Maar meer nog dan het verhaal van de stad te vertellen, vertelt het museum verhalen van mensen. Mensen die in Hengelo woonden. Grote namen, vergeten namen en talloze mensen waarvan de namen in de mist van de geschiedenis opgelost zijn. Kortom, het Verhaal van Hengelo, over de geschiedenis van een stad in ontwikkeling in een wereld van dynamiek en verandering.

Het Historisch Museum Hengelo is ingericht met exposities over het verleden van Hengelo. Bovendien organiseert men regelmatig wisselende tentoonstellingen. Ook is het mogelijk een stadswandeling of stadhuistorenbeklimming te maken en lezingen te volgen.

Historisch Museum Hengelo en uw voordeel

 € 1,00 korting per persoon, maximaal 4 personen
– kinderen tot en met 5 jaar gratis
– niet geldig in combinatie met andere acties en of aanbiedingen

Om voor deze korting in aanmerking te komen, bestelt u eenvoudig de NapPas online. U krijgt niet alleen korting voor het Historisch Museum Hengelo, maar ook voor andere dagjes uit.

Bestel de NapPas en profiteer van aantrekkelijke kortingen!