Hunebedcentrum

Prehistorie en hunebedden bekijken met 25% korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

Volg het spoor van de hunebedbouwers in het Hunebedcentrum! Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

Hunebedcentrum en expositie

De expositie in het Hunebedcentrum zal u laten ervaren hoe de Hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden. Uw bezoek aan het Hunebedcentrum begint in de filmzaal. We nemen u mee op een ijzige reis, 150.000 jaar geleden, van Scandinavië naar Drenthe. Daarna staat een groep Hunebedbouwers klaar om u te verwelkomen. Zij leiden u rond door hun wereld.

Ze tonen u hun dagelijks leven, nemen u mee in hun eenvoudige boerenbehuizing en naar het woeste land rondom hun akkers, waarin wolven, oerossen en beren huizen. Via multimediaproducties, een reconstructie van een hunebed, landschapsmaquettes, een schimmenspel, kinderactiviteiten en nog veel meer kunt u zich terugwanen in de tijd van de Hunebedbouwers, 5500 jaar geleden. Op het buitenterrein kunt u een kijkje nemen in het Steentijdhuis en de oertuin of een wandeling maken door de Keientuin.

Het Hunebedcentrum en overige informatie

Het Hunebedcentrum is geopend van maandag t/m vrijdag van 10-17 uur, zat, zon-en feestdagen 11-17 uur.

Gesloten: 25 en 31 december en 1 januari.

Het Hunebedcentrum staat aan de Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger, tel. 0599 236374

Korting voor het Hunebedcentrum

25% korting per persoon, maximaal 4 personen

Om van deze korting gebruik te maken, bestelt u eenvoudig de NapPas online. De NapPas is onbeperkt geldig per jaar dus u kunt meerdere malen naar het Hunebedcentrum gaan. Voor slechts € 29,95 per jaar profiteert u van diverse kortingen. NapPas is aangesloten bij diverse uitjes in Nederland.

Bestel vandaag nog de NapPas en profiteer van uit met korting!