Klooster Ter Apel – Groningen

Een prachtig klooster bezoeken met een korting van € 1,50!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!


Beleef nu rust, kunst, cultuur en schoonheid in het Klooster Ter Apel >> 1,50 euro korting

Het middeleeuwse klooster Ter Apel

Het middeleeuwse klooster Ter Apel is het enige klooster dat bewaard is gebleven in de provincie Groningen. Het historische bouwwerk heeft tegenwoordig een heel andere bestemming: er worden exposities georganiseerd, je kunt er meedoen aan workshops en er is een kruidentuin. Het klooster stamt uit 1465 en is zeker een bezoekje waard.

Klooster Ter Apel stamt uit de 15e eeuw en ligt in het zuidoosten van de provincie Groningen. Voor doortrekkende reizigers en pelgrims was het voormalige Kruisheerenklooster destijds een plaats van gastvrijheid en toewijding. Tot op de dag van vandaag is het een ontmoetingsplaats maar nu vooral voor kunst- en cultuurliefhebbers.

Monument in een oase van rust

Uniek in Noordwest Europa, gelegen in het prachtige Westerwolde, ligt een cultuurhistorische parel: het voormalig kruisherenklooster Domus Novae Lucis/ Huis van het Nieuwe Licht, uit 1465. Het enige nog bestaande middeleeuwse plattelandsklooster in de provincie Groningen, rustiek gelegen in de Kloosterenclave te midden van een 200 ha. groot bos met veel wandel- en fietsmogelijkheden.

Dit UNESCO ‘top 100’ monument herbergt tegenwoordig een geregistreerd museum met een unieke collectie en boeiende wisselexposities, een prachtige kloostertuin met meer dan 200 verschillende plantensoorten, een sfeervolle huwelijkslocatie, een gezellig Kloostercafé met o.a.  eigen Kruisherenbieren en een leuke Kloosterwinkel met originele artikelen voor jong en oud.

Klooster Ter Apel: ook voor kinderen

Ook voor kinderen is van alles te zien en te beleven in Museum Klooster Ter Apel. Kinderen mogen overal kijken: in de eetzaal, de kruidentuin en zelfs in de slaapkamers. Buiten in het Kloosterbos kun je fijn wandelen en zijn er grote bomen om je achter te verstoppen. Zin om te speuren? Er zijn  leuke speurtochten voor verschillende leeftijden; vraag ernaar bij de Kloosterreceptie. Voor een hapje en drankje kun je terecht in Kloostercafé De Refter. Souvenirtje mee naar huis? Loop dan nog even binnen bij de Kloosterwinkel.

Korting Klooster ter Apel:

  • € 1,50 korting per persoon op vertoon van je NapPas (maximaal 4 personen)
  • Korting is niet geldig i.c.m. andere acties en of kortingen

Bestel nu de NapPas