Museum Bevrijdende Vleugels

Leerzaam museum en ontvang 25% korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

Operatie Market Garden

Operatie Market Garden is een van de belangrijkste militaire gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. In september 1944 lieten de geallieerden met ‘gliders’ manschappen en materiaal landen op de plek die nu pal naast Museum Bevrijdende Vleugels ligt. Stap in de voetsporen van de helden van de 101e Airborne Divisie en herbeleef het verhaal dat tot de bevrijding van Zuid-Nederland zou leiden. “Hier word je herinnerd aan een tijd welke we nooit mogen vergeten,” aldus een eerdere bezoeker.

Indrukwekkende plek bomvol belangrijke historie

Het museum is onderdeel van een uitgebreid complex, midden in de bossen. In diverse hallen leer je over deze indrukwekkende operatie en bekijk je unieke vliegtuigen, rupsvoertuigen, tanks, gliders, legerjeeps, Zündapp-motoren, afweergeschut, kanonnen en munitie die daadwerkelijk zijn gebruikt aan het eind van WOII. Op het grote terras van Brasserie ’t Boshuys laat je alles op je inwerken terwijl je geniet van een smakelijke lunch, koffie met taart of een heerlijk diner. En speciaal voor kinderen: een speeltuin met een heus speelkasteel – mét ophaalbrug! – en diverse speeltoestellen.

Bereikbaarheid

Handig bereikbaar ten noorden van Eindhoven, ingeklemd tussen de snelwegen A2 en A50 en met een bushalte voor de deur is het museum zeer goed bereikbaar. Het museum is rolstoelvriendelijk: de gehele collectie kan zonder obstakels bekeken worden. Daarnaast zijn er aparte routeboekjes in het Nederlands, Duits, Frans én Engels.

Korting voor Museum Bevrijdende Vleugels

25% korting per persoon op de entreeprijs, maximaal 4 personen met de NapPas. De NapPas is onbeperkt geldig en kost slechts € 29,95,- per jaar en is eenvoudig online te bestellen. U ontvangt met de NapPas niet alleen korting op Museum Bevrijdende Vleugels, maar ook op andere leuke dagjes uit. Bij een bezoek aan Museum Bevrijdende Vleugels hoeft u alleen maar de NapPas te laten zien en u krijgt korting in Museum Bevrijdende Vleugels. NapPas heeft een breed aanbod aan uitjes door heel Nederland, dus dit betekent dat er keuze genoeg is.

Bestel de NapPas nu online!