Museum De Delft

VOC-verleden van Delfshaven bekijken met € 1,00 korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

Scheepswerf ‘De Delft’ is het hedendaagse, Rotterdamse podium voor historische, maritieme ambachten. De werf bevindt zich bovendien op een unieke locatie aan de Schiehaven: tussen historisch Delfshaven en het Lloydkwartier, op een steenworp afstand van de plek waar De Delft in 1782 werd gebouwd. Rotterdam heeft een roemrijke geschiedenis als het om de scheepvaart gaat. Daarom besteden wij in Museum De Delft aandacht aan onderwerpen die de havenstad groot hebben gemaakt. Als bezoeker op de werf kunt u in korte tijd het maritieme leven van vorige eeuwen ervaren. Het museum vertelt het verhaal door middel van exposities, een vaste collectie en natuurlijk door het linieschip in aanbouw.

Museum De Delft is indrukwekkend

Ook het VOC-verleden van Delfshaven in de 18de eeuw komt aan bod. De vaste collectie toont indrukwekkende voorwerpen van recente opgravingen in Delfshaven en van onderwatervondsten bij het wrak van De Delft, die een goed beeld schetsen van het leven aan boord. Naast replica’s, zoals rolpaarden, scheepsmodellen, het stuurwiel en verschillende houtsnijwerken, kunt u ook het originele anker en de kanonnen bewonderen.

‘s Lands Schip van Oorlog ‘Delft’ was een houten driemaster, een oorlogsschip met 56 kanonnen aan boord. In 1782 startte de bouw van het schip. Het bouwcontract werd gegund aan de particuliere scheepswerf van De Hoog en De Wit, hier in Delfshaven. Het verhaal van De Delft Herrezen is er één van passie, van heldhaftig zeemansgedrag en kanonnengebulder én van de ultieme drijfveer van Hollandse koopmansgeest. Het eindigt met de strijd tussen de combattanten van de Hollandse en de Engelse vloot. Het schip is na een felle strijd in de slag bij Camperduin, voor de kust van Scheveningen gezonken. Twee eeuwen later is het wrak teruggevonden door schipper Letsch. Een bezoek aan Museum De Delft staat garant voor een leuk dagje uit!

Museum De Delft en korting

€ 1,00 korting
– maximaal 4 personen
– niet geldig in combinatie met andere acties en of aanbiedingen

Bestel de NapPas om korting te krijgen voor Museum De Delft en andere uitjes!