Museum de Vier Quartieren

Bezoek het poppenhuis uit 1870 met € 1,00 korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

Stap eens terug in de tijd bij Museum de Vier Quartieren

In het centrum van het pittoreske Oirschot ligt Museum de Vier Quartieren. Dit museum, met een boeiend verhaal over het leven in Brabant vroeger, is interessant voor jong en oud! Voor de een zal een bezoek aan dit museum veel herkenning oproepen, voor de ander is het misschien een kennismaking met het Brabant uit de vorige eeuw.

Museum de Vier Quartieren en de activiteiten

De collectie van Museum de Vier Quartieren neemt u mee terug in de tijd. Interessante gebruiksvoorwerpen op het gebied van volkscultuur, religie, landbouw en ambachten. Maar ook prachtige voorwerpen uit vroegere kinder- en schooltijd, kleding, mutsen en poffers en veel andere voorwerpen. U kunt ouderwets snoepgoed kopen in ons historische kruidenierswinkeltje anno 1920, heerlijk! Het pronkstuk is het poppenhuis uit 1870. Het is gemaakt door een mevrouw die lang als dienstmeisje in zo’n huis heeft gewerkt. Ook het kappersinterieur uit de jaren ‘50 is de moeite waard.

Op de bovenste verdieping is een prachtige collectie Brabants mutsen te vinden die tot ongeveer 1960 door vrouwen werden gedragen. U maakt hier ook kennis met de ooit zo roemruchte Oirschotse meubelindustrie. In de schuur beleeft u het leven in Oirschot en Zuidoost-Brabant aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Allerlei voorwerpen rond geboorte, school, bruiloft en andere bijzondere dagen. Ook het boerenleven en allerlei ambachten van toen zijn hier te bekijken.

Museum de Vier Quartieren en korting

Met de NapPas bezoekt u het museum met korting. De normale entreeprijzen zijn € 3,75 (volwassenen), € 1,50 (kinderen van 4 t/m 14 jaar) en € 3,00 (65+-ers). Met de NapPas krijgt u €1,00 korting per persoon (voor maximaal 4 personen). Het museum is geopend van dinsdag t/m zaterdag tussen 12.00 en 16.30 uur en op zondag tussen 13.00 en 16.30 uur. Meer weten? Bestel de NapPas en profiteer van de korting voor Museum de Vier Quartieren en andere dagjes uit!