Museum Møhlmann

Pak € 1,00 korting mee!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

Museum Møhlmann voor ‘kunst die wat voorstelt’.

Museum Møhlmann is een uniek museum. Vooral omdat het zonder één cent subsidie en slechts door één man gerund wordt. Dan moet er wel sprake zijn van pure liefde en dat klopt. De naamgever Rob Møhlmann is zelf een bekend schilder die zeer realistisch werkt. Hij heeft – aanvankelijk met zijn vrouw Laura (†2010)- een platform geschapen voor hedendaagse figuratieve en realistische kunst dat allang een landelijke bekendheid geniet.

Bijna 150 gerenommeerde collega’s van Møhlmann, kunstenaars die allemaal al 10 tot 40 jaar in het vak zitten, zijn aan het museum verbonden en laten regelmatig prachtige staaltjes van hun kunnen zien. In thema-, maar ook in verkooptentoonstellingen. Daarnaast heeft de schilder met aankopen van zijn collega’s een hoogwaardige collectie aangelegd van zo’n 300 werken, waarvan altijd wel een deel te zien is. Natuurlijk is er ook werk van zijn eigen hand, waaronder de bekende Canto Collectie, een serie van 124 schilderijen over telkens hetzelfde conservenblikje, een ongekend artistiek avontuur.

Museum Møhlmann en de kunstwerken

Maar dat is niet alles. Møhlmann koestert ook een speciale liefde voor het werk van Jan Mankes (1889-1920). In zijn museum creëerde hij Het Mankes Kabinet, met veel originele grafiek, originele brieven, en andere tijdsdocumenten. Daar hield het niet bij op: de artistieke veelvraat is ook dol op de Middeleeuwen en legde een Kleine Gotische Kamer aan met daarin, behalve enkele prachtige beelden, ook de mogelijk oudste kist in Nederland (ca. 1300). Daarna restte nog de zolder van het museum om er een Prentenkabinet in te huisvesten vol 17e eeuwse grafiek, waaronder twee werken van Rembrandt. Alles bij elkaar zijn er altijd een kleine 500 kunstwerken te zien.

Museum Møhlmann is gevestigd in een monumentale boerderij aan de rand van het historische stadje Appingedam en is omgeven door een idyllische tuin. Het heeft een gezellige Koffiekamer en beschikt over voldoende eigen parkeerruimte.

Museum Møhlmann en korting

 € 1,00 korting per persoon, maximaal 4 personen
– kinderen tot en met 6 jaar gratis
– niet geldig in combinatie met andere acties en of aanbiedingen

Bestel de NapPas en profiteer van aantrekkelijke kortingen!