Museum Vaals

Kunst en verbeelding tot wel 25% korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

Museum Vaals

Museum Vaals is sinds eind april 2009 een nieuwe trekpleister in het mooie heuvel-achtige Zuid-Limburg, een stukje buitenland in Nederland, slechts twee kilometer vanaf het drielandenpunt. De opening en inwijding van het unieke museum, indrukwekkend vol met heiligenbeelden, werden opvallend verricht door (tattoo)kunstenaar Henk Schiffmacher en door Monseigneur Everard de Jong hulpbisschop van Roermond. Extra reden voor een onvergetelijk bezoek aan het museum is het feit dat Museum Vaals de trotse winnaar is van de Innovatieprijs van het VVV Zuid-Limburg.

MUSEUM VAALS VEEL LEUKER DAN U DENKT

Het naast Landal Hoog Vaals gelegen museum presenteert haar tentoonstellingen in een monumentale kloosterkapel met prachtige gebrandschilderde ramen en wand- en plafondschilderingen. In deze “kleurrijke kijkdoos” wordt de bezoeker overweldigend omringd door een unieke verzameling van ruim 200 prachtige heiligenbeelden met een hoogte van 1 meter tot wel 3,5 meter wisselend gecombineerd met hedendaagse schilderkunst. De heiligenbeelden komen allemaal uit de periode en hebben allemaal hun eigen verhaal. De bezoeker zal zijn of haar eerste indruk bij binnenkomst niet snel vergeten. Het zal voor de bezoeker van het museum echt een ervaring zijn om door het gangpad naar het altaar te wandelen als ware het een cat-walk tussen de heiligen.

Museumcafé

Tegenover Museum Vaals staat in het park het bijzonder sfeervolle museumcafé ´De Zwarte Madonna. In deze ruimte, met plaats voor ruim zestig mensen, waar men zit op antieke bidstoeltjes uit een Belgisch zusterklooster zijn verder een prachtige bar gemaakt van twee altaren, kerklampen, een biechtstoel en een rijk uitgesneden koorbank te bewonderen. De muren zijn geheel vol gehangen met oude religieuze prenten en er staan heel veel kleine en grote heiligenbeelden. Het geheel is voor velen een feest van herkenning. Men kan hier genieten van onder andere een kopje koffie of thee met een grote punt luxe Limburgse vlaai, een heerlijke koffietafel of een diner. Het geheel en dat geldt ook voor het prachtige terras heeft een warme uitstraling en samen met het uitzicht komt men hier helemaal tot rust.

Korting Museum Vaals

25% korting per persoon, maximaal 4 personen
– niet geldig in combinatie met andere acties en of aanbiedingen

Bij aanschaf van de NapPas krijgt u niet alleen korting voor Museum Vaals, maar ook voor andere dagjes uit in Nederland. NapPas is de aanbieder van dagjes uit met korting. Het aanbod wordt ook jaarlijks uitgebreid, dus het blijft altijd interessant! Kortom het is de ideale oplossing voor mensen die op de portemonnee letten.

Bestel de NapPas en profiteer van aantrekkelijke kortingen voor dagjes uit!