Nationaal Brandweermuseum

Brandweermuseum bezoeken met € 1,00 korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!


Benieuwd naar de wereld van de brandweer? Bezoek het Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis!

Nationaal Brandweermuseum Hellevoetsluis

In het Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis vindt u de grootste brandweercollectie van Nederland. Met objecten uit de 16e eeuw tot heden biedt het museum een interessante blik in de wereld van de brandweer.

Kijk en beleef het brandweermuseum

In twee monumentale gebouwen, met een expositieoppervlakte van zo’n 2500 m2 is te zien hoe de brandbestrijding zich in de loop van de eeuwen heeft ontwikkeld en welke middelen de brandweer ter beschikking heeft om haar belangrijke taak uit te kunnen voeren. Ook kunt u ontdekken wat u zelf kunt doen om brand te voorkomen.

In het museum treft u de vaste collectie met glimmend rode brandweervoertuigen, bijzondere blusmiddelen, uitrustingen en miniaturen en kunt u van onze topstukken genieten, zoals de autospuit  Ahrens Fox met zijn unieke uiterlijk.

Daarnaast zijn er thematische exposities waarbij u o.a. van alles te weten kunt komen over  de uitvinder van de verbeterde handbrandspuit, ademhalingshulpmiddelen of communicatie en verbindingen. Informatiebordjes en videofilmpjes geven tekst en uitleg.

Verder is het mogelijk om een rondleiding te reserveren bij het nationaal brandweermuseum. Onze deskundige medewerkers vertellen u graag over de collectie en nemen u mee in de wereld van de brandweer.

Voor kinderen is er een speciale speelhoek waar ze zelf achter het stuur van een brandweerwagen kunnen kruipen. Ook kunnen ze het museum verkennen aan de hand van een speurtocht of een kijkje nemen in onze kleine bioscoop.

Wilt u nog even uitrusten, wat drinken of op zoek naar een leuke herinnering aan uw bezoek, dan kunt u terecht in onze koffiecorner of souvenirshop.

Openingstijden Brandweermuseum

Jong en oud, toevallige bezoeker of brandweerprofessional is daarom van harte welkom in ons museum.  Kijkt u voor uw bezoek nog even op onze website voor actuele openingstijden en overige informatie?

Korting Nationaal Brandweermuseum: 

  • Volwassenen ontvangen € 1,00 korting op de entree (maximaal 4 volwassenen)
  • Kinderen van 4 t/m 12 jaar  ontvangen € 0,50 korting op de entree (maximaal 4 kinderen)
  • Korting is niet geldig i.c.m. andere acties en of kortingen

Bestel de NapPas