Nederlands Bridge Museum

Ontvang 10% korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

Vaak wordt gedacht dat de Bridgesport heel saai is. Maar niet in het Nederlands Bridge Museum!

Het Nederlands Bridge Museum vertelt het verhaal van Bridge aan de hand van bijzondere, speciale, ludieke, vreemde en onverwachte voorwerpen: van zeep, koffie, servies, kleding, postzegels tot club- en wedstrijdartikelen en opvallende speeltafels…Zelfs bridgekroepoek is in het museum te vinden!

Bridge wordt al meer dan 100 jaar gespeeld. Whist, de voorloper, is nog enkele honderden jaren ouder en was vooral een adelijk spel. Daarom liet men allerlei luxueuze voorwerpen maken. Zoals kaartdozen ingelegd met parelmoer, speciale scorebordjes en bijzondere fiches.

Het Nederlands Bridge Museum is interessant

Bijzonder is onder meer de elektrische Hammond tafel uit 1932 die zelf de kaarten uitdeelt. Onze verzameling troefaanwijzers is de grootste ter wereld en bevat aanwijzers in de vorm van honden, katten, vogels, olifantjes en andere dieren, maar ook molentjes, asbakjes, mensfiguren en elegante staanders.

Op de bovenverdieping is de permanente tentoonstelling “Kaartsymbolen in de huiskamer” waar allerdaagse voorwerpen met daarop kaartsymbolen staan. Van vingerhoedje tot compleet servies, en beeldjes van kaartende mensen en figuren uit Alice in Wonderland. In verschillende advertenties zien we dat grote merken als Coca-Cola en Camel graag bekende
bridgespelers hun producten lieten aanprijzen.

Museummedewerkers vertellen mooie, interessante, leuke of bijzondere verhalen. Zoals het verhaal over een kaartdoos dat van een zinkend oorlogsschip werd gered. Méér dan 50 miljoen mensen kunnen geen ongelijk hebben! Bridge is spannend. Bridge is voor jong én oud, waar ook ter wereld. En ‘s werelds enige bridgemuseum vinden we in Leerdam.

Het Nederlands Bridge Museum en korting

 10% korting per persoon, maximaal 4 personen
– kinderen tot 6 jaar gratis
– niet geldig in combinatie met andere acties en of aanbiedingen
– het museum is geheel rolstoelvriendelijk.

Om korting te krijgen voor Het Nederlands Bridge Museum bestelt u eenvoudig de NapPas online. U krijgt met de NapPas ook korting voor andere dagjes uit. Het aanbod aan dagjes uit wordt jaarlijks uitgebreid, dus er zit altijd een leuk uitje voor u bij.

Bestel de NapPas vandaag nog en profiteer van aantrekkelijke kortingen!