Museum vol historie: Zaanse Tijd

Bezoek Museum Zaanse Tijd en verzilver 50% korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

Zoals het klokje thuis tikt… tikte het vroeger héél anders! Na een bezoek aan Nederlands museum Zaanse Tijd weet ook jij dat als geen ander. Museum Zaanse Tijd staat bol van de bijzondere klokken en horloges door de tijd heen. Van alle Nederlandse uurwerken vanaf het jaar 1500 zijn voorbeelden te zien. De collectie geeft een verrassende kijk op onze geschiedenis, met bewegende taferelen op klokken en een schatkamer vol rijkdommen uit de Gouden Eeuw. Heel bijzonder gepresenteerd in het monumentale museumpand in Zaanse Schans.

Uniek Nederlands museum

Wie dat wil, kan in dit Nederlands museum úrenlang zijn ogen uitkijken. Maar wie weinig tijd heeft, heeft hier ook een unieke kans om in een paar minuten een rijk beeld van onze geschiedenis te krijgen. Het is een museum vol beweging, met slingers en mechanieken, schommels, schepen en windmolens die bewegen op wijzerplaten, klokken die slaan en muziek spelen, video’s over scheepvaart en tijdmeting. Het museum houdt een gezin samen geboeid bezig! Er is veel moois uit de Gouden Eeuw te bekijken, onze glorietijd met allerlei nieuwe ontwikkelingen en snel groeiende rijkdom.

Dit zijn de collecties die je absoluut moet zien in Zaanse Tijd:

– De allervroegste slingerklokken uit de periode van Christiaan Huygens (1657)
– De eerste Nederlandse staande klok (1670)
– Een unieke klok die wordt aangedreven door zijn eigen gewicht (1678)

Ook uit andere periodes zijn er uurwerken, die vaak iets bijzonders hebben. De slag van Waterloo, de walvisjacht, vissers en ruiters, de planeten. En alle uurwerken zijn prachtig ambachtelijk gemaakt en versierd!

Jouw korting met NapPas

Met jouw NapPas krijg je de volgende korting op een dagje uit naar Zaanse Tijd.:

50% korting per persoon (max 4 personen)
– Korting is niet geldig i.c.m. andere acties en of kortingen
– Reguliere entreeprijzen volwassenen € 10,00 p.p. (Studenten € 7,00 p.p. / junioren 12 t/m 17 jaar € 7,00 p.p. / kinderen t/m 12 jaar € 5,00 p.p.)
– Bezoekadres Museum Zaanse Tijd, Kalverringdijk 3, Zaanse Schans 1509

Het historische klokkenmuseum ligt in Zaanse Schans, een buurt in Zaandam (Zaanstad).