Museum Ellert en Brammert

Openluchtmuseum

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

Openluchtmuseum Ellert en Brammert is het ultieme uitje! “Ik ben in een prachtig land” schreef Vincent van Gogh in 1883 aan zijn broer Theo. Het land waarop hij doelde was Drenthe. De provincie ademt nog steeds de sfeer van jaren en eeuwen terug. Daar zijn de hunebedden, prehistorische grafmonumenten, uitstekend bewaard gebleven en nodigen zij de bezoekers uit tot een fikse stap terug in de tijd.

Deze stap terug in de tijd kan gezet worden in het openluchtmuseum “Ellert en Brammert” in Schoonoord. In dit museum, gelegen in de streek van het Ellertsveld, herleeft het verleden van Zuidoost Drenthe. Het wonen en leven in deze omgeving wordt uitgebeeld door verschillende woonvormen. In de eerste plaats is daar de plaggenhut. Maar ook een Saksische boerderij, een tolhuis, een schooltje en zelfs een gevangenis behoren o.a. tot de collectie. In de oude boerenherberg is een hapje en een drankje verkrijgbaar. Een smid en een spinster verzorgen regelmatig demonstraties Op elke woensdag- en zondagmiddag wordt in het oude schooltje voorgelezen. In de expositiegebouwen zijn diverse verzamelingen ondergebracht. Een speeltuin en een kinderboerderij maken het geheel compleet.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert is sfeervol

Het Openluchtmuseum Ellert en Brammert dankt zijn naam aan de reuzen Ellert en Brammert, die volgens de overlevering in deze streek hun strooptochten hielden. De rovers staan nu als blikvangers bij de ingang van het museum. In het hol van de beide rovers wordt de legende gedeeltelijk driedimensionaal uitgebeeld.

Een bezoek aan Openluchtmuseum Ellert en Brammert in combinatie met een echte Drentse koffietafel in de sfeervolle oude boerenherberg is uitermate geschikt voor uw familiedag, personeelsfeest enz. Reservering hiervoor is noodzakelijk. Telefoon herberg 0591-381579.

Het museum is vanaf  1 april t/m 31 oktober dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Kaartverkoop tot 17.00 uur.

Korting voor Openluchtmuseum Ellert en Brammert

€ 1,00 korting per persoon, maximaal 4 personen
– Niet geldig in combinatie met andere acties en of aanbiedingen

Naast de korting voor Openluchtmuseum Ellert en Brammert krijgt u bij NapPas ook nog eens korting op diverse dagjes uit. NapPas is aangesloten bij diverse uitjes in Nederland, dus er is keuze zat.

Bestel de NapPas vandaag nog en profiteer van uit met korting!